Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
Svean
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Szczerze przyznam że spróbowałem dema... i mam sporo zarzutów zresztą przez różne osoby tu wymieniane, bugi i brak całego mnóstwa opcji dostępnych w v1.13.

I powiem tak - większość błędów (jak funkcjonowanie guard mode itp.) można popoprawiać w wersji finalnej lub patch-ach, niektóre rzeczy może uda się dodać (jak inne dodatki skoro luneta funkcjonuje), inne można spokojnie przeżyć (jak tego że wrogowie nie zostawiają wszystkiego - w v1.13 z drop all było strasznie dużo pierniczenia się z gratami), ale są i takie które bolą i nie bardzo widzę co z tym...

A najbardziej boli i mnie i generalnie po prostu grę dyskwalifikuje brak mgły wojny.
Ja wiem ze po drugiej stronie nie siedzi gracz, ale... no bez jaj - to ma być gra taktyczna?
W Diablo była widoczność (czy raczej niewidoczność) wrogów...

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

lukasamd pisze:
Zmiany dokonuje program od producenta, więc nie wiem czy my tu łamiemy w jakikolwiek sposób prawo... prędzej oni sami złamali względem siebie.
Nie wiem jak to na 100% wygląda od strony prawnej, ale oba pliki są dostępne u SF i chyba nie wiedzą że strzelili sobie w stopę.

Z godnie z licencją wersji JA2 Trial jakakolwiek ingerencja w pliki w celu obejścia Triala jest nielegalna. Wszystko jest legalne dopóty, dopóki pozostaje takie jakie zostało ściągnięte. Jeśli zpatchujemy np łatką 1.06, 1.07 lub innymi podobnymi np. tym, to zgodnie z licencją i wedle prawa zcrackowaliśmy grę i jest już ona traktowana jako piracka kopia.

Natomiast jaka intencja przyświecała twórcom, że wypuścili taką wersję to już trudno powiedzieć. Być może specjalnie puścili taką wersję, a może rzeczywiście umknęła im taka możliwość obejścia triala (w co wątpię).

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Pierwsze oceny gry w niemieckojęzycznych serwisach

- PC Games: 66 %
- gamestrend.de 80 %
- GBase.de 80 %

*

Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Wigen pisze:
- PC Games: 66 % - gamestrend.de 80 % - GBase.de 80 %

Niemieckojęzyczne serwisy bym potraktował z przymrużeniem oka i poczekał na zachód. Wiedźmin w Polsce też miał wyższą średnią ocen niż na świecie ;)

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Pierwsze porównanie wszystkich (chyba) broni i amunicji jakie występują w Demo JA BiA. Tak jak już wcześniej wspominałem parametry są wzięte ze starego JA2. Co jak co ale mogliby dać nowe parametry, a nie zrzynać z ponad 12 letniej gry.

Poza tym nazwy niektórych broni to już dla mnie kompletna niewiadoma skąd takie rażące błędy w ich nazewnictwie. Aż ciężko uwierzyć, że twórcy nie zauważyli tych błędów. Ja przewiduje, że będzie mnóstwo aktualizacji tej gry z powodu tych i innych błędów.

KLOCK 17
38 W&S
DRUGANOFF
NF-FAL
DEAGLE (czasem widziałem w grach taką nazwę dla Desert Eagle ale jakoś ta nazwa negatywnie mi się kojarzy)

Bronie
Załącznik:
Bronie - Demo JA BiA.jpg
Bronie - Demo JA BiA.jpg [ 572.33 KiB | Przeglądany 1887 razy ]

Amunicja
Załącznik:
Amunicja - Demo JA BiA.jpg
Amunicja - Demo JA BiA.jpg [ 321.53 KiB | Przeglądany 1858 razy ]

*

GreenFrog
Szeregowy

Moim zdaniem takie nazwy spowodowane są tym, że twórcy gry nie otrzymali licencji na używanie prawdziwych nazw broni od ich producentów (albo nawet o nie nie zabiegali). To tak samo jak z markami samochodów w GTA - każdy model można przypasować do realnie istniejącej marki, ale nazwy są inne.

*

Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Starchris pisze:
Poza tym nazwy niektórych broni to już dla mnie kompletna niewiadoma skąd takie rażące błędy w ich nazewnictwie. Aż ciężko uwierzyć, że twórcy nie zauważyli tych błędów. Ja przewiduje, że będzie mnóstwo aktualizacji tej gry z powodu tych i innych błędów.

To akurat norma i nie spowodowana literówkami. Wielu producentów broni wymaga kasy za użycie ich broni w grze. Chociażby z tego powodu z Counter Strike'a zniknęły oryginalne bronie i nie ma Desert Eagla tylko jest Desert Hawk.

Myślę jednak że fanowski patch korygujący nazwy broni będzie pierwszym który się pojawi ;)

Ostatnio zmieniony 06 lut 2012 18:22 przez Aver, łącznie zmieniany 1 raz

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Premislaus pisze:
Nie zmienia to faktu, że jest to najlepsza gra taktyczna ostatnich wielu lat, nie licząc Brygady i 7.62. Przypomnijcie sobie Hired Guns...

Przepraszam za offtopa, ale od razu widać, kto nie grał we Frozen Synapse :)
Tym niemniej napawa nadzieją, że gra (demo) zbiera nierówne oceny od użytkowników, a nie jest jechana od góry do dołu :)

*

Boryspl
Szeregowy

m-14 w wersji ebr nazwany po prostu m-14, czyli zwykłej m-14 tki nie uświadczymy

no i m79 strzelające rakietami 66mm zamiast grantów 25mm.....takie duperele psuja radość z całej gry

Ostatnio zmieniony 06 lut 2012 19:06 przez Boryspl, łącznie zmieniany 1 raz

*

Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Boryspl pisze:
no i m79 strzelające rakietami 66mm zamiast grantów 25mm.....takie duperele psuja radość z gry

Strzela granatami 40mm. Masz w opisie M79 powyżej. W demie po prostu nie występowała do niego amunicja dlatego nie ma jej na screenach wrzuconych przez Starchrisa.

Rakiety 66mm są do LAW'a.

Ostatnio zmieniony 06 lut 2012 19:01 przez Aver, łącznie zmieniany 2 razy

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Aver pisze:
W demie po prostu nie występowała do niego amunicja dlatego nie ma jej na screenach wrzuconych przez Starchrisa.

No właśnie nie. Te rakiety 66mm to jest amunicja do M79. Tymi rakietami ładowałem M79 i strzelałem z niego. Tak jest w Demo.

Dziwne ale prawdziwe. M79 ładowane rakietami 66mm.
Załącznik:
M79.jpg
M79.jpg [ 155.4 KiB | Przeglądany 1820 razy ]

*

Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Starchris pisze:
No właśnie nie. Te rakiety 66mm to jest amunicja do M79. Tymi rakietami ładowałem M79 i strzelałem z niego. Tak jest w Demo.

A to stawiam, że to po prostu jest bug. Bo nawet w opisie jest "40mm grenade". Ja nawet nie próbowałem wsadzić rakiety do M79 bo "przecież to by nie miało sensu". ;)

*

konrado9
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Co denerwuje trafiłem w łep a on jeszcze zyje no ludzie ta gra jest trudna to powinien byc 1 strzał i śmierć nawet z dragonowa na ten sektor trzeba mieć więcej ludzi lepszych bo gra sie tylko magick super on wystrzela prawie wszystkich(bo jeden zostanie i mi go zabije (reszta to do leczenia ) no i lynks ale strzelajcie a potem mu zamienię na karabin bo tak nie ujedziecie (ustawia sie w obronie po kontach i padaja jak kaczki potem granaty dymne ) .
Gra ma w bardzo dużo błędów.Od comandosów sie trochę rozni trochę bo tam idzie zrobić jednym lub dwoma a tutaj nie dasz rady, tu shadow sam nie rozwali po cichu itd:P

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

*
konrado9
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

nom ciekawa oglądałem w wczoraj demo to demo ciekawa jaka będzie całość

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna