Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Stridingshadow
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Assur-ad-mu pisze:
jeśli się nie mylę daje niewielki błysk w nocy co jest kłopotliwe

Teoretycznie nie powinien ze względu na konstrukcję, ale nie wiem jak jest w grze.

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Wiem że czasami odpowiadali mi ogniem po strzale z granatnika

*

hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Hełmów osobiście używam. Zdarza się dostać headshota nawet z przypadku. A ciężkie toto nie jest aż tak, więc nie widzę powodu, żeby nie nosić.

*

StoProGratis
Kapral
Kapral

Ja mam hełm, kamizelke i getry spectra + płytki ceramiczne. Bardzo dużo można wtedy dostać strzałów ;)

*

hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Spróbuj użyć jeszcze składnika 18 na każdy z tych elementów pancerza. Nie zawiedziesz się ;-) Galareta z królowej robali jest nawet jeszcze lepsza ;-)

*

StoProGratis
Kapral
Kapral

Oczywiście wszystko z compund 18 ;)

Pobawiłem się trochę HK21, Minimi i FN-Fal'em.

Koszty strzału po dodaniu pręt+sprężyna różnią się tylko o 1 AP zarówno przy strzale pojedyńczym jak i serii. Przy czy FN-Falem ciężko położyć jedną serią kogoś ( chyba, że wszystko w głowę trafi ale to tylko z bliskiej odległości). No i HK21 jest celniejszy na dalsze odległości.

Dodano: 27 sty 2012 04:05

Dałem 5 broni impowi z przyśpieszaczem, celownik laserowy i sniper scope. HK21, Minimi, RPK 74, C-7 i FN-Fal. Sytuacja taka.

Obrazek

Z tej odległości.

Pojedyńcze strzały.
HK 21 trafione 2 najcelniejsze strzały w głowe, po nich cel pada na ziemie i jest Dying.
Fn Fal trafione 2 najcelniejsze strzały w głowę, taki sam damage taki sam rezultat, Ap starcza jeszcze na jeden strzał ale nie trafia.
C-7 2 najcelniejsze strzały w głowę, cel jest crytical.
RPK 74 taki sam efekt jak C-7.
Minimi 2 najcelniejsze strzały w głowę, cel jest poor.

Seria. Tutaj w ogóle zauważyłem BUG'a! Gdy najpierw celujemy strzałem pojedyńczym wykorzystując najwięcej AP ile się da, ale nie strzelamy tylko celujemy i wybieramy tryb burts/serii. Wtedy seria jest o wiele celniejsze. Praktycznie tak celna jak strzały pojedyńcze! Z HK21 bez przybliżania najpierw nie trafia ani jeden pocisk z serii, po przybliżeniu trafiają aż 3!

Seria z celowaniem na początku.
Minimi 2 strzały w głowę, 2 gdzieś indziej, cel pada martwy.
HK21 3 strzały w głowę, cel pada i jest Dying
RPK 74 3 strzały w głowę cel poor.
FN Fal 2 strzały w głowę, cel poor.
C-7 tak samo.

Ostatnio zmieniony 27 sty 2012 04:09 przez StoProGratis, łącznie zmieniany 1 raz

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Hełmy są potrzebne zawsze. Można przeżyć z nim pierwszą turę.

Piszesz że masz dużo FN-FAL-i (+ 4 sloty pełne: luneta, laser, dwójnóg i sprężyna) i szukasz lepszej broni? Na singlu jest najlepszym karabinem. Ze sprężyną 4/7 PA. Seria w "dwójce" jest ogólnie zepsuta bo trafia tylko część pocisków ( z 5 trafiają 2-3, z 3 tylko 2, a z 4 też 2). Seria się nie opłaca.

Granatniki OK, ale tylko M79. Talon ma słabszy zasięg i jakoś gorzej trafia :\

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

StoProGratis pisze:
Dałem 5 broni impowi z przyśpieszaczem, celownik laserowy i sniper scope. HK21, Minimi, RPK 74, C-7 i FN-Fal. Sytuacja taka.

Nie sugeruj się specjalnie.
Ilość zadawanych obrażeń jest niestety dość losowa.
Rozmawialiśmy niedawno, że np. przy okazji niektórych modów postać o dobrych um. strzeleckich (ew. oddając strzał w dobrych warunkach) ma szansę ominąć pancerz wroga (np. w v1.13 każdy rodzaj pancerza pokrywa jakiś procent powierzchni ciała, do której jest przypisany, i dobry strzelec ma szansę zadać cios w odkryte) i zadać tym samym większe obrażenia.
Poza tym liczą się obrażenia (tzw. 'siła') danej broni.

Zdarzają się też paradoksy.
Kiedyś zdobywałem Tixę, i z równej (sporej) odległości strzelali IMP i Miguel. IMP miał FAL'a a Miguel AKM, był dzień, i IMP miał większe um. strzeleckie.
Oczywiście kilka razy Miguel zadawał dużo większe obrażenia :okulary2:

*

StoProGratis
Kapral
Kapral

Gram bez czystej wersji bez modów.

Z tą serią to bug czy tak miało być? Bez celowania przed nic nie trafia a po celowaniu praktycznie wszystko wchodzi jak w masło.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

StoProGratis pisze:
Gram bez czystej wersji bez modów.

Nie wiem jak można grać "bez czystej i bez modów". No chyba że chodzi Ci o to że podczas gry nie sączysz gorzały :D

StoProGratis pisze:
Z tą serią to bug czy tak miało być? Bez celowania przed nic nie trafia a po celowaniu praktycznie wszystko wchodzi jak w masło.

W podstawowej wersji nie było skupienia serii. A co do błędu, to tak jak pisałem wcześniej, że nie wszystkie pociski wchodzą w cel (tylko przelatują przez ciało bez zadania obrażeń).

*

StoProGratis
Kapral
Kapral

Znaczy na czystej wersji bez modów.

No nie ma skupienia serii ale jak się naceluję na wroga najpierw trybem pojedyńczym i jak najbardziej przymierzy wykorzystując AP, później wystarczy wcisnąć B i seria trafia o wiele lepiej niż gdyby od razy tylko przycelowało się z B.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

micand1989 pisze:
W podstawowej wersji nie było skupienia serii. A co do błędu, to tak jak pisałem wcześniej, że nie wszystkie pociski wchodzą w cel (tylko przelatują przez ciało bez zadania obrażeń).

To jest słynny błąd, który od samego powstania gry był nie zauważony - był to tak zwany Burst Bug. Dopiero kilka lat później jeden z fanów to zauważył i wersja Gold 1.12 nie posiada już tego błędu. Wszystkie pozostałe wersje łącznie z polską wersją mają ten błąd.

StoProGratis pisze:
No nie ma skupienia serii ale jak się naceluję na wroga najpierw trybem pojedyńczym i jak najbardziej przymierzy wykorzystując AP, później wystarczy wcisnąć B i seria trafia o wiele lepiej niż gdyby od razy tylko przycelowało się z B.

Zgadza się. W Gold 1.12 gdzie nie ma już Burst Buga, to wystarczy najpierw strzelić pojedynczym, a później serią w ten sam obiekt i jeśli mamy porządnego najemnika to wszystkie kule trafią w cel.

*

StoProGratis
Kapral
Kapral

Ale ja gram w 1.12 Gold ENG. I nie strzelam w obiekt tylko namierzam i efekt jest taki sam.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

StoProGratis pisze:
Ale ja gram w 1.12 Gold ENG.

To jest dokładnie ta wersja, w której Burst Buga już nie ma.

StoProGratis pisze:
I nie strzelam w obiekt tylko namierzam i efekt jest taki sam.

A to tej metody nie znałem. Ja zawsze strzelałem najpierw pojedynczym (takim bez jakiegokolwiek przycelowania), a później seria i wszystkie kule trafiały w cel.

*

StoProGratis
Kapral
Kapral

Cała seria z HK21 w tułów trafia z odległości na jaką widzi się wroga.

Dodano: 27 sty 2012 22:12

Cała seria z HK21 w tułów trafia z odległości na jaką widzi się wroga.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3  Następna