Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Assur-ad-mu
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Witam

Ustawiłem w plikach .ini aby Mobile Militia szkoliła się sama. Ustawiłem to w pliku: MUST_TRAIN_MOBILE_MILITIA (na false). Po za tym zmieniłem CREATE_MOBILE_MILITIA_SQUAD_EACH_N_HOURS na 12. Nie mam Mobile Militia co utrudnia grę. Specjalnie zacząłem nową rozgrywkę dla testu. Wyszkoliłem w Drassen milicję na max i nadal się nie pojawiają. Dookoła miasta mam zielone sektory dla Mobile Militia. Miasto jest w pełni zdobyte. Problem jest ten sam na rozgrywce przed zmianą i po zmianie.

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 26 lis 2011 16:22 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 1 raz

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Assur-ad-mu pisze:
Ustawiłem w plikach .ini aby Mobile Militia szkoliła się sama.

Sama się szkoli? Że niby gdzie to zmienić żeby sama się szkoliła?
Assur-ad-mu pisze:
Po za tym zmieniłem CREATE_MOBILE_MILITIA_SQUAD_EACH_N_HOURS na 12. Nie mam Mobile Militia co utrudnia grę. Wyszkoliłem w Drassen milicję na max i nadal się nie pojawiają. Dookoła miasta mam zielone sektory dla Mobile Militia. Miasto jest w pełni zdobyte. Problem jest ten sam na rozgrywce przed zmianą i po zmianie.

Ustawiłeś że oddział ma się pojawiać/szkolić co 12 godzin. Dotyczy to szkolenia przez najemników. Ale jednocześnie wyłączyłeś obecność mob. milicji. Nawet jak samoobrona sama się wyszkoli to i tak trzeba płacić za dzienne utrzymanie.

Według mnie to mobilna powinna być tylko w obębie tego miasta w którym została wyszkolona, a nie przepychana przez cały kraj. Zbyt łatwo robi się w grze, gdy mobilną można sobie "torować drogę", albo zapraszać ich do walki żeby odwalali za nas brudną robotę.

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Może coś przeinaczyłem w ini editorze przy tłumaczeniu. No ale pisze w nim tak:
This setting determines when and how Mobile Militia are created.
If set to TRUE, then Mobile Militia must be trained by your mercs, just like Town Militia. They cost a certain amount of money too (see MILITIA_COST_MULTIPLIER_MOBILE).
If set to FALSE, a group of Mobile Militia will be created for FREE once every few hours, in EVERY CITY you control. (see CREATE_MOBILE_MILITIA_SQUAD_EACH_N_HOURS).

Wybieram False i nie działa choć jest włączona mob. milicja.

Ostatnio zmieniony 26 lis 2011 19:37 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 1 raz

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Możliwe, że jedno się z drugim wyklucza... Może jest błąd w opisie... Za dużo gdybania.

CREATE_MOBILE_MILITIA_SQUAD_EACH_N_HOURS
napisałeś że masz ustawione na 12. Spróbuj zmienić na 2,4 lub 6.

Przypomniało mi się jeszcze jedno:
* Sprawdź czy właściwy plik ini edytujesz w INI Edytorze.
* Sprawdź właściwości edytowanego pliku ini, czy nie masz zaznaczonej opcji 'tylko do odczytu'

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

micand1989 pisze:
CREATE_MOBILE_MILITIA_SQUAD_EACH_N_HOURS
napisałeś że masz ustawione na 12. Spróbuj zmienić na 2,4 lub 6.

Było 24 i zmieniłem na 12 więc chyba to nie to.

Cytuj:
Przypomniało mi się jeszcze jedno:
* Sprawdź czy właściwy plik ini edytujesz w INI Edytorze.

To też odpada bo inne zmiany w tym pliku widzi. A druga rzecz wróciłem do podstawowej wersji czyli szkolenie ręcznie (przez najemników) i mogę szkolić mobilną milicję poprawnie.

Cytuj:
* Sprawdź właściwości edytowanego pliku ini, czy nie masz zaznaczonej opcji 'tylko do odczytu'

Miałem z tym problem lecz rozwiązałem to przez uruchomienie pliku jako administrator i normalnie mi zapisał.

Ostatnio zmieniony 26 lis 2011 21:23 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 2 razy

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Chodziło mi o to żebyś zmniejszył do 2 godzin i dłużej kompresował aby zobaczyć czy problem jest z kodem gry. Być może jest pomylony jeden znak w kodzie i wszystko "bierze w łeb".

Ta opcja treningu może być również niekompatybilna z tą wersją gry. Może była stworzona do poprzednich wersji i autor mógł ją przeoczyć podczas kompilowania pliku nowej wersji.

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Zmieniłem na 2 godziny i nic czekałem 2-3 dni na rezultat. Samoobronę mam na maxa wyszkoloną w Drassen, 100% lojalności. Może tak jak mówisz ta opcja nie działa w najnowszej wersji. Trudno. Chyba, że coś pominąłem lecz nie sądzę.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Znalazłem. To działa. Już tłumaczę jak:

Zostają wyszkoleni ale w mieście, a z miasta już nie mogą wyjść. Nie wymaga to użycia najemnika do szkolenia, ale kosztuje tyle co skład mobilnej. I wychodzą same "żółto-dzioby".

Z miasta samoobrona nie może wychodzić. Szukałem w .ini ale nie ma takiej opcji żeby mogli wychodzić z miast. Jest nieopłacalne korzystanie z tego, bo zwykła samoobrona 250$ + 250$ dziennego utrzymania = 500$; a 'mobilna miastowa' 2000$ + 250$ utrzymania dziennego = drożej! Zresztą jak zrobi się sama to też zaczyna się nuda.

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Aha tak to działa. Ale skoro sama się robi to chyba ja powinienem ją widzieć że ona jest w sektorze miasta? A jej tam nie ma. Mam na maxa wyszkoloną po 32 na sektor. Gdy wróg wchodzi to powinno walczyć więcej niż 64. A gdy szkoliłem m. milicje to nie widziałem aby pojawiała się w sektorach obok.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Assur-ad-mu pisze:
Mam na maxa wyszkoloną po 32 na sektor. Gdy wróg wchodzi to powinno walczyć więcej niż 64. A gdy szkoliłem m. milicje to nie widziałem aby pojawiała się w sektorach obok.

Powiększ limity w ini edytorze. I włącz "możliwość posiłków dla miast" (ALLOW RAINFORCEMENTS IN CITIES chyba tak się to pisze) też w ini.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

A w 1.13 rzeczywiście tak jest, że można samoobroną dosłownie orać całą mapę z wrogów bez wychodzenia z sektora ? Można tak sobie oczyścić całą mapę aż do Meduny ?

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Starchris pisze:
A w 1.13 rzeczywiście tak jest, że można samoobroną dosłownie orać całą mapę z wrogów bez wychodzenia z sektora ? Można tak sobie oczyścić całą mapę aż do Meduny ?

Gdy masz odbite wszystkie miasta oprócz Meduny możesz "orać". Wtedy odkrywają się sektory wokół miasta i główne drogi dojazdowe do miasta.

Gdy jednak nie masz miast, to musisz przejść się po tych sektorach po których chcesz sobię "pędzić mobilną".

Gdzieś w ini też widziałem opcję w której milicjia może chodzić po nieodkrytych sektorach.

Ostatnio zmieniony 28 lis 2011 21:31 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

micand1989 pisze:
Powiększ limity w ini edytorze. I włącz "możliwość posiłków dla miast" (ALLOW RAINFORCEMENTS IN CITIES chyba tak się to pisze) też w ini.

Limity w sektorze jest dla milicji powiększony na maksa (wszystkie limity są powiększone). Posiłki są włączone bo przy ataku na lotnisko to walczą z 2 sektorów.

Starchris pisze:

Można Bez problemu. W starej wersji 1.13 tak zrobiłem to wycieli mi oddziały pod samą Meduną. Ale żeby sobie na to pozwolić to musisz mieć wszystkie miasta pod kontrolą i szkolić z kilku sektorów. A co najważniejsze DUŻO pieniędzy to potem utrzymać :)

Ostatnio zmieniony 28 lis 2011 22:55 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 2 razy

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Assur-ad-mu pisze:
Limity w sektorze jest dla milicji powiększony na maksa (wszystkie limity są powiększone). Posiłki są włączone bo przy ataku na lotnisko to walczą z 2 sektorów.

A powinni z 4 sektorów. B13 i 3 sektory sąsiednie bo z 4 przychodzi wróg.
Assur-ad-mu pisze:
Ale żeby sobie na to pozwolić to musisz mieć wszystkie miasta pod kontrolą i szkolić z kilku sektorów. A co najważniejsze DUŻO pieniędzy to potem utrzymać :)

Wystarczy utzymywać linie frontową od Grumm, przez Estoni, Rakiety, Tixe i do Balime. A zresztą i tak będą atakować tylko Tixe i Orte. Zawsze jak gram, niezależnie w jaką wersję, to i tak pod koniec nic innego nie robią oprócz odbijania Tixy i Orty (szczególnie Tixe).

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

micand1989 pisze:
A powinni z 4 sektorów. B13 i 3 sektory sąsiednie bo z 4 przychodzi wróg.

No właśnie cóż na razie z tego zrezygnuje

Ostatnio zmieniony 29 lis 2011 23:07 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 2 razy

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna