Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Bartek0511
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

Witam, zrobilem maly dodatek, zwiekszylem ilosc najemnikow w zaleznosci od rozdziejczosci tj. 800x600 = 8 maksymalnie najemnikow, 1024x768 = 10 najemnikow.

Dodatek jest na wersje dosc stara 1080, moze ktos jeszcze gra i moze przetestowac, znalezc bledy, za informacje bede wdzieczny.

pliki do sciagniecia:
http://www.sendspace.com/file/g5fwkn

Obrazek Obrazek

W spakowanym katalogu znajduja sie dwa pliki exe pod wybrana rozdzielczosc 800x600 i 1024x768 przed odpaleniem gry z ktoregos z plikow nalezy w pliki .ini wybrac rozdzielczosc pod wybranego exeka. W przeciwnym wypadku nie bedzie to dzialac tak jak chce aby dzialalo :P

Jezeli bylby ktos zainteresowany konwersja na wyzsze wersje, zapraszam na pw, udostepnie kodzik.

Pozdrawiam.

*

Svean
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Ooo - to jest fajna rzecz (bardzo mi pasowała w Wildfire) - tylko czy działa to z najnowszym releasem?

Ostatnio zmieniony 29 cze 2011 12:31 przez Svean, łącznie zmieniany 1 raz

*

Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

Nie przekonwertuje tego na najnowszy release, poniewaz potrzebny kompilator do najnowszego kodu strasznie muli u mnie na komputerze. Moze mam zle skonfigurowany program, nie wiem, ale nie widzi mi sie czekac 40 minut na kompilacje projektu :P

*

Svean
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Puść kompilacje jak idziesz np jeść obiad albo spać - nie musi być w tej chwili...

Bo generalnie to fajna rzecz jest i przydałaby się w ramach uzupełniania JA2 v1.13. Zresztą jak zadziała to można to zgłosić ludziom z Bears Pita żeby dołączyli do mainstreamu v1.13 i we wszystkich kolejnych kompilacjach się pojawiało...

*

Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

Jup, moze i to by bylo jakies rozwiazanie, gorzej jak wystapia bledy w kodzie. Zobaczymy, moze dorwe troche lepszy sprzet.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Przekonwertowałem Twojego moda do wersji 4452. Poniżej jest link. Instrukcja w opisie oraz w pliku MUSTREADME.txt

Powiększony skład najemników w JA2 1.13 (v. 4452) PL

Niestety nie ma udostępnionego kodu źródłowego do wersji 4552. Również nie mogę znaleźć (jeśli oczywiście gdzieś są) samych plików do kodu źródłowego, które są łatką dla wersji 4452.

Co do wersji dla Wildfire AIMNAS 1.13 v. 20 to również kodu źródłowego jak na razie nie znalazłem więc niestety dla tej wersji powiększonego składu najemników na chwile obecną nie będzie.

Załącznik:
Sklad 800x600.jpg
Sklad 800x600.jpg [ 259.62 KiB | Przeglądany 1486 razy ]

Załącznik:
Sklad 1024x768.jpg
Sklad 1024x768.jpg [ 449.42 KiB | Przeglądany 1486 razy ]

*

JollY_BeAsT
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Mnie się udało wpakować mod to jest " Zwiększoną liczbę najemników w oddziale " do AMINIS 20 4651 ale zwliła się map taktyczna gry . Dobrze było by zwiękrzyć liczbę najemników do 40 Dawało by to duży potecjał w grze Multi np. cztery drużyny po 10 najemków . przy czym każda walcząca dla innej strony Arlukanskigo końfliktu . ( Jednna drużyna dla królowej , Jedna dla Kingpina Jedna dla reberialntów i jedna jako Bandyci . Osbiście marzy mi się starcie dwóch drużyn po dwudziestu ludzi . Dobrze by było zrobić też automatyczny system uzbrajania najmników graczy . Coś takiego widziałem w grze Airborne 101 ( U kwatermistrza ) .

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

JollY_BeAsT pisze:
Dobrze było by zwiękrzyć liczbę najemników do 40 Dawało by to duży potecjał w grze Multi np. cztery drużyny po 10 najemków .

Na multi to nie nadążałbyś z przemieszczaniem najemników. Drużyny po 6 są optymalne. Ja mam coś takiego, że obojetnie który bym sektor zdobywał, to walczę 2-3 najemnikami a reszta stoi i się przygląda. Jak już walka przeniesie się do środka sektora to już reszta ekipy nie zdąży nawet biegiem przylecieć.

*

SaviolaMaster
Plutonowy
Plutonowy

micand1989 pisze:
JollY_BeAsT pisze:
Dobrze było by zwiękrzyć liczbę najemników do 40 Dawało by to duży potecjał w grze Multi np. cztery drużyny po 10 najemków .

Na multi to nie nadążałbyś z przemieszczaniem najemników. Drużyny po 6 są optymalne. Ja mam coś takiego, że obojetnie który bym sektor zdobywał, to walczę 2-3 najemnikami a reszta stoi i się przygląda. Jak już walka przeniesie się do środka sektora to już reszta ekipy nie zdąży nawet biegiem przylecieć.

Też tak miałem i bardzo chciałem żebym był sens w końcu pójść w bój pełną ekipą. Mimo insane, udaje się to tylko w sytuacjach podbramkowych.

Mi też się marzy bitwa 20vs20 a nawet więcej. Po prostu taka typowa bitwa samoobrona vs siły królowej, po jednej stronie gracz, po drugiej gracz.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie