Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
SaviolaMaster
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy

Jak w temacie, krótko: mogę szkolić samoobronę tylko w sektorze z budynkiem A.C.A a w jednym sektorze może szkolić max 2 osoby na raz. Wiem że można to zmienić w pliku ini.editor. Chce móc szkolić w każdym sektorze w mieście. Na forum szukałem ponad godzinę, nie znalazłem odpowiedzi. W tym pliku ponad 2 godziny grzebałem i nic, nie wiem przeoczyłem 3x z rzędu? Help.

EDIT:

Jeszcze jedno, mam 4 dzień, zajęte całe Draseen 100% lojalności, Skyrider odeskortowany i dalej nie mam maila od Bobby'iego. Pablo dostał w łapę już 100$ .

Ostatnio zmieniony 01 lis 2011 14:09 przez SaviolaMaster, łącznie zmieniany 1 raz

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

SaviolaMaster pisze:
Jak w temacie, krótko: mogę szkolić samoobronę tylko w sektorze z budynkiem A.C.A a w jednym sektorze może szkolić max 2 osoby na raz. Wiem że można to zmienić w pliku ini.editor. Chce móc szkolić w każdym sektorze w mieście.

W każdym sektorze może uczyć tylko dwóch najemników. Nawet jak jest ACA to nic nie zmienia. ACA pozwala na dłuższe utrzymanie poziomu lojalności w mieście (gdy umieszczasz pracownika w niej).
SaviolaMaster pisze:
Jeszcze jedno, mam 4 dzień, zajęte całe Draseen 100% lojalności, Skyrider odeskortowany i dalej nie mam maila od Bobby'iego. Pablo dostał w łapę już 100$ .

E-maila od BRay`a dostaniesz tylko wtedy, gdy wejdziesz na stronę sklepu jak jeszcze będzie w stanie budowy (wtedy e-mail będzie o treści że "przepraszają cie za to że strona nie była czynna gdy wchodziłeś na nią i zaproszą do zakupów").

*

SaviolaMaster
Plutonowy
Plutonowy

Jeśli chodzi o Bobby Ray'a - mam zapomniałem że trzeba się przez stronę AIM się dostać.

Cytuj:
W każdym sektorze może uczyć tylko dwóch najemników. Nawet jak jest ACA to nic nie zmienia. ACA pozwala na dłuższe utrzymanie poziomu lojalności w mieście (gdy umieszczasz pracownika w niej).

Nie rozumiem o co ci chodzi. Gdzieś ktoś pisał że w v. 1.13 (albo przynajmniej w AIMNAS) jest zrobione tak że można szkolić chłopa tylko w sektorach z A.C.A - to jest prawda, ale pisało też gdzieś że da się to wyłączyć w ini.editor - problem w tym że znaleźć nie mogę tego nigdzie. Mi trzeba żeby ktoś powiedział gdzie to jest, a tej lojalności to pierwszy raz słyszę. Przykład Drassen:

Sektor z kopalnia i A.C.A - mogę szkolić max 2 najemnikami na raz. W innych 3 nie mogę (nie da się jest na czarno bez możliwości wyboru). W podstawowym Wildfire (i być może JA2, nie wiem nie grałem) można szkolić w każdym jednym sektorze miasta. WIEM ŻE DA SIĘ TO ZMIENIĆ W PLIKU INI TYLKO POTRZEBUJE NAMIARÓW.

PS: gdzieś wyczytałem że można ich również szkolić w sektorach SAM. Jak to jest?

Ostatnio zmieniony 01 lis 2011 15:33 przez SaviolaMaster, łącznie zmieniany 1 raz

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Czego ty się chcesz uczyć?

Pierwsze słysze że można się uczyć w ACA. Żadne punkty nie lecą. I do ACA wchodzi tylko jedna osoba.

A i INI edytorze nic nie ma o ACA. Edytowałem już wszystko w tym edytorze i niczego takiego nie znalazłem.

*

SaviolaMaster
Plutonowy
Plutonowy

Nie załapałeś? :P

W podstawowej wersji można szkolić samoobronę w każdym sektorze miejskim. W AIMNAS v 20 jest to zmienione - można szkolić tylko w sektorze z A.C.A. Ja chcę to zmienić by z powrotem można było trenować ich w każdym sektorze, a wiem że jest za to odpowiedzialna konfiguracja z ini.editor. Problem w tym że nie mogę tego znaleźć.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

SaviolaMaster pisze:
W podstawowej wersji można szkolić samoobronę w każdym sektorze miejskim. W AIMNAS v 20 jest to zmienione - można szkolić tylko w sektorze z A.C.A. Ja chcę to zmienić by z powrotem można było trenować ich w każdym sektorze, a wiem że jest za to odpowiedzialna konfiguracja z ini.editor. Problem w tym że nie mogę tego znaleźć.

W podstawowej, mowisz?

To 1.13 v4452 + hotfix 4462 nie jest w podstawowej wersji AIMNAS?

W INI edytorze tego się nie da zmienić. Ja też tego szukałem jak napisałeś że da się.

*

SaviolaMaster
Plutonowy
Plutonowy

Nie wiem dokładnie co zawiera AIMNAS, gdzieś chyba jest rozpiska. Jeśli nie da się tego zmienić, trudno. Jak już będę mięć opanowane dwa miasta to jakoś to ujdzie.
PS: gdzie się odbiera przesyłkę w tym modzie o Bobbiego? Nie ma tej skrzynki na środku w hangarze...

EDIT:

Ogarnąłem w tym modzie jest w innym miejscu, obok hangaru przy helikopterku.

Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniony 01 lis 2011 20:04 przez SaviolaMaster, łącznie zmieniany 1 raz

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

SaviolaMaster pisze:
PS: gdzie się odbiera przesyłkę w tym modzie o Bobbiego? Nie ma tej skrzynki na środku w hangarze...

Jak nie będziesz mógł znaleźć to włącz kody (CTRL+GABBI) i ALT+E. Włączą się wszystkie przedmioty. Pojawią Ci się. Potem sobie wyłącz kody (wczytaj stan gry).

*

SaviolaMaster
Plutonowy
Plutonowy

SaviolaMaster pisze:
Nie wiem dokładnie co zawiera AIMNAS, gdzieś chyba jest rozpiska. Jeśli nie da się tego zmienić, trudno. Jak już będę mięć opanowane dwa miasta to jakoś to ujdzie.

EDIT:

Ogarnąłem w tym modzie jest w innym miejscu, obok hangaru przy helikopterku.

Pozdrawiam.

Jak widzisz napisałem że już załatwiłem temat ;)

A kodów nie używam, kody są bee.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

SaviolaMaster pisze:
Jak widzisz napisałem że już załatwiłem temat ;)
A kodów nie używam, kody są bee.

Ja też nie używam, ale kiedyś też szukałem dostawy. 10 minut zajeło mi otwieranie wszystkich szafek i skrzyń w Urban Chaos. Wkurzyłem się i właśnie tak znalazłem sprzęt.

*

SaviolaMaster
Plutonowy
Plutonowy

Faktycznie, to jest usprawiedliwienie :)

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie