Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3
Autor Wiadomość
MSG
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

To zależy od:

- odległości
- kąta
- posiadanej broni
- statystyk postaci
- cierpliwości

Jestem jednym z tych maniaków "Save&Load". Na mniejszych odległościach staram się strzelać bez celowania, jak chybi to Load, zbliżam +1pkt i znów próba. Na dużych odległościach raczej celuje na maxa. Raczej nie używam BrustFire'a, wolę precyzyjne strzały w najsłabiej opancerzone miejsca

*

micand1989
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major

W zwykłej JA2 to z bliska wogóle nie skupiałem. Jedynie snajperki czy z bliska czy z daleka skupiałem na maxa bo i tak drugiego strzału bym nie oddał.

W 1.13 jest inna sprawa. Bez żadnego skupienia to niczym nie trafisz bo CTH jest poniżej 30%. Po pierwszym skupieniu (i bardzo dobrymi umiejętnościami) jest dużo lepiej. Karabiny które mają powyżej 80 celności już nie trzeba skupiać do maxa (na średnio-bliskim zasięgu). Do końca to trzeba tylko snajperki skupiać. Jak się celownik zielony nie zrobi to ciężko będzie trafić. Ja już opanowałem snajpy: przy 100 umiejętności i powyżej 90 celności karabinu, jak się nie zrobi zielony celownik to nie strzelam. Nawet jak zrobie SAVE to jeszcze ani razu nie trafiłem.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3