Walczę w dzień - tak jakoś mi się bardziej podoba

Skład początkowy IMP (otwieranie zamków exp) + Ice + czasami jakiś tani strzelec typu Hitman
1. Ometa - w 2gim sektorze zabieram Irę, podbijam: mat.wybuchowych, inteligencji ,um.strzelniczych, zręczności, doświadczenia)
2. Drassen -Ira zostaje i szkoli samoobronę
2a) Pilot - przy okazji na bagnach podbijam siłę
2b) SAM - przy okazji podbijam mat.wybuchowe na max (z minami robi się to szybko i bezpieczniej niż z TNT)
3. Cambria - zaczynam od wieśniaków na krowach też lekko się da podreperować siłę
, fajnie jeśli po drodze spotkam Hamous'a 
3a) SAM
3b) Tixa - biorę Dynamo i Shanka. Shanka wysyłam solo do Estoni żeby załatwił paliwo i Maddoga
3c) Rekrutuję paru MERC i tanich AIM żeby szkolili samoobronę w SAM'ach i miastach
4. Alama - mam już Dynamo więc ten quest zaliczam odrazu

4a) Co do Conrad'a to różnie bywa czasami go biorę, a czasami po prostu chcę jego Kałasza

4b) Koty czekają aż Dynam, Shank, i Maddog na znoszą odpowiedniej broni i amunicji do Almy

5. Balime - biorę kamerę, kielich i gotówkę od dziada, wracam po Shanka z Maddogiem do Tstoni.
6. Shank, Dynamo robią za kurierów do sklepu Toniego w San Mona
6a) Szkolę Maddoga na strzelca
6b) po drodze do SanMony daję kamerę i karabin Madlabowi
6c) Wynajmuję Bull'a i Dr.Q z AIM - szkolę ich, kupuje dodatkowe manierki u Bobiego jeśli mam mało
7. San Mona
7a) Ratuję siostrę Angela, sprzedaję sklep
7b) Wygrywam 3 walki po 5000$, ale kielicha KingPinowi nie daję, kopalni też nie opłaca się okradać (mam ~100tyś.$) i nie mam problemu z dostępem do sklepu z bronią
8.Chitzena - banał. Oddaję kielich, odsyłam emerytów na lotnisko
8a) SAM
8b) odbieram dzieciaka z kopalni w San Mona
8b) odbieram Robota
9. Wracam do Cambrii
9a) Rekrutuję doktorka
9b) oddaję chłopaka mamusi
9c) reperuję sprzęt, szkolę samoobronę
9d) mam tyle kasy i sprzętu że można pozwolić sobie na samą "śmietankę AIM" (Shadow,Ivan,Lynx,Reaper)
10. Grumm - to jedyne miasto które wole zdobywać w nocy, zwłaszcza że zazwyczaj wchodzę od strony kopalni, gdzie nie ma zbyt wiele gdzie się schować
11. Orta
12. Więzienie Królowej -dużo ciężkiego sprzętu do zwalczania czołgów w stolicy

13. Meduna
...