Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
19WIDZEW10
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Słuchajcie.. Mam problem... Podczas istalacji wyskakuje mi że nie można skopiować pliku... lukam okiem jaki to plik i okazuje się że to : Speech.slf... Co robić?? Można go jakoś zastąpić czy cóź?? :<

Ostatnio zmieniony 10 kwie 2009 13:23 przez 19WIDZEW10, łącznie zmieniany 2 razy

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Jeżeli instalujesz z płyty, jest to najprawdopodobniej spowodowane jej uszkodzeniem.

Jeśli posiadasz oryginalne wydanie (tj. dwupłytowe), odznacz podczas instalacji "Speech files" - plik Speech.slf w ten sposób nie będzie kopiowany z płyty instalacyjnej.

Prawdziwy problem pojawia natomiast posiadasz wydanie na jednej płycie (np. z CD-Action), to niestety ale nie ma ratunku jak zaopatrzenie się w inną kopie (legalną, rzecz jasna :-)).

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez mtl, łącznie zmieniany 1 raz

*

19WIDZEW10
Szeregowy

Kurde... ale lipa =/ mam wydanie z CD-action....hmmmm... a jakbym mial ten plik i podczas instAlacji skopiował do folderu??

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Nie wiem czy by to podziałało (instalacja najprawdopodobniej dalej próbowała by skopiować plik z płyty). Lepszym rozwiązaniem byłoby skopiowanie całej płyty na dysk (oprócz tegoż pliku) i dorzucenie go już po skopiowaniu do odpowiedniego folderu. Po takiej operacji instalacja powinna śmigać :).

*

19WIDZEW10
Szeregowy

Tylko że na płycie mam tylko 6 plikow z czego 2 to autorun i setup 2 foldery inne to acrobat i directx inny setup i plik Autorun.inf.....

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Spróbuj może zrzucić płytę na dysk jako obraz np. przez Alcohola 120% tylko najpierw troszeczkę ją wyczyść, jeżeli masz masz kilka napędów to spróbuj raz w jednym a potem w drugim - są duże szanse że taki program dobrze odczyta płytę i będziesz mógł zainstalować sobie już z dysku.

*
Hawk
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Odświeżam stary temat, ponieważ ja także zmagam się z tym błędem (także wersja CDA). Mam Wildfire z GOG.com, ale to nie to samo... Czy były ktoś tak uprzejmy i zapodał plik speech.slf, abym mógł spróbować zainstalować grę po skopiowaniu danych z płyty (obrazy wypalane są także z błędami)?

PS. Instalacja po namyśle w końcu wyrzuca komunikat: "Wystąpił błąd I/O. Uszkodzony jest nośnik lub plik instalacyjny".

Z góry serdecznie dziękuję!

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie