Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Pablo1989
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy kapral
Starszy kapral

Obrazek

:D Skoro jest Minecraft to czemu nie ma Terrari,i :P, gra jest BARDZO podobna do tego osławionego tytułu, tyle że w stylu platformówki i nieco zmiejszoną ilośćią bajerów, mimo to gra mnie się podoba, tylko system dołączania do servera do kitu (przez podanie IP) ale można też na hamachi podpiąć.

Najfaniej się dzieje podczas sesji RED MOON, kiedy to następuje inwazja mobów, a zombiaki mogą dostać się do środka, a tak pod czas normalnej nocy będa tylko stukać o nasze drzwiczki które trktują jak ściankę :wall:

PS Gra się na STEAMie sprzedała lepiej niż nasz Wieśmak(Wiedźmin 2)

Dodano: 12 cze 2011 09:06

*

Van
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Gra rzeczywiście świetna z tego, co widziałem, ale system dystrybucji (tylko na Steam) oraz to, że wybrała sobie jedynie dwie platformy docelowe (Windows i iOS), co w przypadku gier indie jest raczej dziwnym działaniem, skreśla ją w moich oczach.

*

Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Co jest dziwnego w dwóch platformach? 90% gier indie jest dostępna na nie więcej niż dwóch platformach.

Co do systemu dystrybucji, to też większość gier indie pojawia się przede wszystkim na steamie bo jest łatwo dostępna dla garażowego twórcy i zapewnia dostęp do dużej ilości użytkowników. Większość nowych gier które pojawiają się teraz na steamie to gry indie.

*

Van
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Aver pisze:
Co jest dziwnego w dwóch platformach? 90% gier indie jest dostępna na nie więcej niż dwóch platformach.

Windows jest tu zrozumiały, ale iOS to wyjątkowo niszowa platforma. Wolałbym już widzieć w jej miejsce Mac OS X lub Linuksa.

Aver pisze:
Co do systemu dystrybucji, to też większość gier indie pojawia się przede wszystkim na steamie bo jest łatwo dostępna dla garażowego twórcy i zapewnia dostęp do dużej ilości użytkowników. Większość nowych gier które pojawiają się teraz na steamie to gry indie.

Jest różnica między dystrybucją TYLKO na Steamie, a również na Steamie. Zresztą spójrz na Minecrafta:
http://www.minecraftforum.net/topic/121 ... -to-steam/

*

Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Nie wiem czy obecnie nie jest więcej iPhone'ów niż komputerów z Linuksem ;) Jestem jednak pewny że sprzedaż gier na tą pierwszą platformę przebija Linuksa.

Tak czy siak czepianie się gry za że nie jest wydana na więcej systemów, w erze gdy 90% gier wychodzi tylko na Windowsa jest dziwne :P.

Argument przeciw steamowi rozumiem, ale też rozumiem twórców.

*

Van
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Aver pisze:
Nie wiem czy obecnie nie jest więcej iPhone'ów niż komputerów z Linuksem ;) Jestem jednak pewny że sprzedaż gier na tą pierwszą platformę przebija Linuksa.

Tak czy siak czepianie się gry za że nie jest wydana na więcej systemów, w erze gdy 90% gier wychodzi tylko na Windowsa jest dziwne :P.

Zrozumiałbym, gdyby to była gra z głównego nurtu trafiającego do mas, np. z którejś znanej serii - NFS, CoD. Ale to jest niewielka (chodź fajna i nietypowa) gra indie, więc znalezienie nawet hobbysty, który przygotowałby wersje pod GNU/Linux lub Mac OS X nie byłoby trudne.

Jasne, że się czepiam, bo sam jestem linuksiarzem i chciałbym, żeby jak najwięcej gier trafiało na mój system :)

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie