Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Ja jakoś sobie tego nie wyobrażam.
A swoją drogą, ostatnio nabyłem edycję kolekcjonerską AoE1 + dodatek + AoE2 + dodatek.
W sumie w jedynkę grać raczej nie będę, jakoś nigdy mi się nie podobała. Dwójka tymczasem to jednak z moich pierwszych gier, mam do niej szczery sentyment :)

*
Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Moją pierwszą grą na kompa była AoE1 i gram w nią aż do teraz. Gram przez internet głównie bo boty reprezentują poziom zerowy, jak odeprzesz pierwszy atak to najgorsze za tobą. Swoją drogą pierwsza część najbardziej przypadła mi do gustu, lecz ostatnio mam chęć zdjąć z pułki część 2 (z dodatkami oczywiście) i zagrać. Grałem we wszystkie części, lecz w trójkę bez dodatków. Bardzo mi się podobały gry.

Komiksową grafikę?! coś niebywałego.

Jeśli ktoś chciałby zagrać przez internet z innymi ludźmi na świecie to proponuję przez aplikację zwaną Game Ranger. Połączenie jest nawet szybkie i nie ma problemów z połączeniem. Ja przez niego gram. Programik posiada sporo gier w tym AoE + wszystkie części. Jak coś to możemy zrobić rozgrywki w AoE. Jak będzie więcej osób to może nawet jakiś turniej.

Ostatnio zmieniony 26 kwie 2011 08:19 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 3 razy

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Gram przez internet głównie bo boty reprezentują poziom zerowy, jak odeprzesz pierwszy atak to najgorsze za tobą.

To drażniło w kampanii. 5 minut szału i 2 godziny zbierania armii ;) W sumie ukończyłem pierwszą i dosyć.
Innych części nie ruszałem, może kiedyś. Szczerze bardziej lubię Kozaków - większa skala walk, pozory realizmu, ale bardzo podobna gospodarka "wielosurowcowa".

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Mi się niesamowicie podobają mapki / kampanie, w których właśnie nie tyle robimy standardowy mechanizm:
- zbuduj bazę
- obroń się
- zniszcz przeciwnika
ale takie, w których mamy albo poważne ograniczenia, albo po prostu bardziej liczy się fabuła.
Np. pierwsza mapka z kampanii Joanny d'Arc w AoE2.

Kiedyś zrobiłem kilka mapek, coś a'la Knights & Merchants w JA2, no ale potem to wszystko przepadło. Może teraz powrócę do tego pomysłu? Edytor pozwala zrobić kilka ciekawych rzeczy, ustawiając przełączniki da się zrobić nawet "sklep" - podchodzisz w odpowiednie miejsce i za np. 100 jednostek złota dostajesz łucznika.

*
hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Łucznik w JA2? Chciałbym to zobaczyć ;-) Mam nadzieję, że jeśli powrócisz do tego pomysłu i go zrealizujesz, to podzielisz się efektami pracy :-D

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Chodziło rzecz jasna o AoE2 :)

*
hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant