Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 538 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 36  Następna

Jaka muzyke lubisz najbardziej?
Pop 1%  1%  [ 1 ]
Rock 31%  31%  [ 32 ]
Techno 8%  8%  [ 8 ]
Metal 29%  29%  [ 30 ]
Jazz\Blues 6%  6%  [ 6 ]
Muzyka klasyczna 3%  3%  [ 3 ]
Rap\hip hop 7%  7%  [ 7 ]
Wszystko po troche 16%  16%  [ 17 ]
Liczba głosów : 104
Autor Wiadomość
Jaahquubel
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

80 zł.

*
M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Aaa... Sesja... Mnie sesja kojarzy się już z odpoczynkiem. :)
25 maja moi studenci akurat mają termin oddania projektów. Jeśli wszyscy przyjdą na czas, to koncertem P.O.D. zacznę wakacje.
Kupiłem już bilet.
80 zł to tylko 10 zł za rok czekania na ten koncert.

*
Cichacz_32
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

@Jaahquubel
Zadam pytanie nie związane z koncertem.
Jaką płytę P.O.D polecasz na początek?

Chyba się wybiorę do Katowic na Metal Hammer Festiwal w sierpniu bo nie mam na co wydać kupy pieniędzy. :D

burned the place to the ground."
Smoke on the Water

Ostatnio zmieniony 05 kwie 2011 15:27 przez Cichacz_32, łącznie zmieniany 1 raz

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

To zależy od tego, co lubisz.
Jeśli słuchasz metalu, to chyba Satellite - to najmocniejsza płyta. Wypada zaznaczyć w tym miejscu, że P.O.D. nie gra metalu.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ja czekam aż do sprzedaży trafią bilety na Scorpionsów w Tarnowie. Jakiś czas temu zapowiedziano, że zagrają na tamtejszym stadionie. Ostatnio jednak wyszło na jaw, że umowa nawet nie została podpisana... To dość nieodpowiedzialne ze strony organizatorów. Najpierw załatwia się formalności a potem robi szum medialny.

Niemniej, mam nadzieję że koncert dojdzie do skutku, bo to prawdopodobnie ich ostatni koncert w Polsce.

*
Cichacz_32
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

@Jaahquubel
No dobrze pewnie sobie zobacze ale nie teraz bo katuje deep purple.

Jeszcze mi doszło parę płytek black sabbath i led zeppelin.

@Len
Taa...

Coś te lata są dziwne w muzyce.

Smoke on the Water

Ostatnio zmieniony 05 kwie 2011 16:31 przez Cichacz_32, łącznie zmieniany 1 raz

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja ostatnio, przypadkowo, słuchając radia dowiedziałem się, że od 2004 roku w Scorpionsach jest polski gitarzysta...
Co prawda nie mam sobie nic do zarzucenia w kwestii niewiedzy tego faktu, bo nie jestem ich zagorzałym fanem (niektóre kawałki wpadają w ucho i tyle), no ale muszę przyznać, że to było dla mnie ładne zaskoczenie :)

*
Cichacz_32
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

@Lukasamd
Gitarzystę basowego jak coś. :D
Pan Mąciwoda zyskał wystarczającą renomę na zachodzie albo po prostu wpasował się w zespół.
Mam tu na myśli sposób dołączenia do zespołu jakby co.

Smoke on the Water

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Typowe, w naszym kraju super gwiazdą jest Doda, która daje koncerty dla 5 tys. publiczności na festynach (i nie gra poza granicami Polski). Tymczasem Paweł Mąciwoda jeździ po całym świecie, gra na scenach o wysokości 30 metrów i występuje przed kilkudziesięcioma tysiącami ludzi (w Gdańsku było to ponoć 100 tys.). A mimo to - nikt o nim nie wie.

Dlatego nie lubię polskiej muzyki. Ciągle słyszę paplaninę, że w naszym kraju po prostu nie ma zdolnych ludzi. Owszem są, problem jednak w tym, że promuje się tych najbardziej beznadziejnych. Ale co się dziwić skoro społeczeństwo bardziej kręcą tematy pokroju "co dziś powiedziała Doda i dlaczego" niż prawdziwa muzyka.

Paweł Mąciwoda był rok temu w Ostrowie. Co prawda, bez pozostałych scorpionów ale grał u boku Macieja Balcara - świetnego wokalisty zespołu Dżem (który zresztą jest ostrowianinem). Świetny z niego gość, całkowicie normalny. Popularność nie uderzyła mu do głowy nawet w najmniejszym stopniu, a gdybym nie wiedział kim jest, to nawet nigdy nie pomyślałbym, że jest znany na całym świecie. Poniżej załączam dwie fotki z koncertu mojego autorstwa, na jednej widać Pawła, a na drugiej jego z Balcarem. Dodam jeszcze, że koncert zamiast 2 godzin, trwał 4 a ja po dziś dzień mam z tego powodu piszczenie w uszach :]

Obrazek
Obrazek

*
Cichacz_32
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

@Len
Zdjęcia niezłe.

Masz w tym dużo racji, warto też zaznaczyć że to także młodzież (większość) nie słyszała np. o Dżemie i Scorpionsach.

U mnie w szkole tylko ja i facet od WOSu znamy twórczośc np. Kata, Turbo czy Deep Purple(Nie licząc jednego durnia co zna tylko dwa utwory brytyjskiego kwintetu). Młodzież żyje muzyką (papką?) którą nadają stacje takie jak radio zet czy eremefem i muzyką której nie mogę po prostu słuchać.

Nie znam aż tak bardzo twórczości Scorpionsów ale ich cenię za to co dokonali.

Smoke on the Water

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Więcej zdjęć z tego koncertu znajdziesz na profilu Pawła na naszej klasie, wszystkie mojego autorstwa. Oczywiście o ile masz jeszcze tam konto, bo ja nigdy nie miałem :)

Cichacz_32 pisze:
U mnie w szkole tylko ja i facet od WOSu znamy twórczośc np. Kata, Turbo czy Deep Purple(Nie licząc jednego durnia co zna tylko dwa utwory brytyjskiego kwintetu). Młodzież żyje muzyką (papką?) którą nadają stacje takie jak radio zet czy eremefem i muzyką której nie mogę po prostu słuchać.

Popytaj rówieśników jakiej muzyki słuchają, 3/4 zacznie się zastanawiać nad odpowiedzią, a to już samo w sobie wiele mówi.

Co do Scorpionsów to ludzie zawsze znają trzy utwory: Wind of Change, Send Me an Angel i Still Loving You. To są utwory, które każdy gdzieś tam kiedyś słyszał. To są takie utwory, które jeszcze zdołały się przebić przez popową nijakość, natomiast w świecie rocka mają bardzo dużo znanych utworów, jak choćby Bad Boys Running Wild czy Rock You Like A Hurricane, które na koncertach zawsze brzmią świetnie. Tego drugiego próbuję się teraz nauczyć :)

*
Cichacz_32
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

@Len
Przecież pytałem nie mogę nasuwać wniosków bez poprowadzenia takiej pseudo ankiety. :D

Smoke on the Water

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Nie wiem jak wy, ale ja się świetnie czuję gdy dookoła ludzie słuchają jakiegoś mainstreamowego gówna(pozwólcie, że będę nazywał rzeczy po imieniu), a ja na słuchawkach pykam Tool lub choćby Dream Theater.
Cieszy mnie to ponieważ wiem, że za jakiś czas ci "idole" zostaną zapomniani, a prawdziwe zespoły będą nadal wymiatać.
Nie można nikogo winić, bo ludzie atakowani są tą muzyką teraz ze wszystkich stron
Czasami mam po prostu wrażenie, że muzyka aktualnie cofa się w rozwoju.

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Jakich zespołów? :P W tym syfie, który na ogól leci w radiu jest tendencja do lansowania jednej osoby, mimo że żaden wokalista nie jest w stanie nic nagrać ani dać koncertu bez zespołu. W rocku jest odwrotna tendencja, tam najwięcej jest właśnie zespołów, a w nich wszyscy równi.

Obecnie wszyscy chcą być tacy jak inni, a mało kto myśli o tym, aby być po prostu sobą. Z tego powodu panuje nijakość, która we wszelkich postaciach pojawia się nagle, robi niesamowitego szumu a na drugi dzień nikt o tym nie pamięta. Ale masz rację, lepiej się czuję wiedząc, że słucham czegoś innego niż 95% znajomych.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 36  Następna