Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Wigen
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Tej gry nie trzeba nikomu przedstawiać, bo znają ją chyba wszyscy miłośnicy gier akcji o trzymającej w napięciu fabule. Tak się zdziwiłem dlaczego nie ma jej jeszcze na forum "Inne gry". Mam zaszczyt Wam przedstawić grę Max Payne 2: The Fall Of Max Payne.

Max Payne 2 to sequel Maxa Payna z 2001 roku. Akcja najnowszej części dzieje się rok po wydarzeniach które mieliśmy zaszczyt obserwować podczas zmagań Maxa ze światem przestępczym, a cała przygoda osadzona jest oczywiście w Nowym Jorku. Mamy do czynienia oczywiście z tymi samymi postaciami które również wchodziliśmy w zatargi. Po długich latach bez pracy Max wraca do DEA aby zakończyć w końcu walkę z kartelami narkotykowymi i zakończyć dzieje z burzliwej przyszłości. Po dłuższej podróży po Nowym Jorku do Maxa dołącza zabójczo piękna o zawodzie płatnego mordercy Mona Sax która zakochuje się w naszym bohaterze z wzajemnością, ale nękany pewnymi wątpliwościami i mieszanymi uczuciami postanawia ją zlikwidować, dalej sprawy toczą się już bardzo szybko.

Fabuła nowego Maxa została zbudowana na podstawie filmów z przełomu lat 50 w których to pojawia się jeden bohater i kobieta. Pojawia się również wątek miłosny jak i również historia detektywistyczną. W wątkach tych nie mogło zabraknąć także niespotykanych zwrotów akcji.
Oprawa graficzna jak i audiowizualna jest niesamowita. Otoczenie gry jest całkowicie interaktywne ponieważ gra zbudowana jest na dobrze wam znanym silniku Havok 2 który odpowiada za niszczenie otoczenie, dziury po kulach itp. Wprowadzono również znany z pierwszej części "Bullet time" (czas kuli) czyli spowolnienie czasu które po włączeniu daje znakomity efekt który powoduje że Max jest nie podatny na kule czy na przykład na ich wymijanie co wygląda na tyle efektownie że do gry wracamy bardzo często.

Grę gorąco wszystkim polecam bez względu na wiek.

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Swietna gierka. IMO jedynka lepsza.
nawet dobra tu jest fizyka, fabuła i misje.
Jest tez trochę humoru, jak np. ochranianie goscia ubranego w wielki kosium bohatera komiksu hehe najlepsze jak nie moze się zmiescic w drzwi przez swoją wielką głowę haha

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

A potem gdy czas się kończy następuje wielkie bum i zostają tylko buty.

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Wigen pisze:
A potem gdy czas się kończy następuje wielkie bum i zostają tylko buty.

bez względu na to w następnej misji są juz po nim tylko buty (taka misja, wszędzie ogień i gonimy Monę)

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

Grałem i w dwójkę i w jedynkę. Tą pierwszą przeszedłem do połowy a drugą całą kilka razy i na różnych modach i ją sobie bardziej cenie.
W ogóle świetne gierki.

*

Van
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

To jedna z najwspanialszych gier w jakie grałem. Po prostu majstersztyk. Któryś z recenzentów kiedyś napisał po prostu o niej "piękna gra" i zgadzam się z tym w pełni. W żadnej innej grze nie spotkałem się z tak genialnym przedstawieniem historii, z tak dopracowaną realizacją świata gry. Bije pierwszą część (która jest zdecydowanie dobra) na głowę, jednak żeby sensownie grać w dwójkę warto zacząć od jedynki. Polecam każdemu miłośnikowi dobrych fabularnie historii pełnych akcji.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ja grałem tylko w dwójkę i bardzo mi się podobała, szczególnie muzyka.

*
Dudus
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Ja przeszedłem jedynke i to dla mnie dzieło, majstersztyk itp. ale dwójka mi nieweim czemu nie przypadła do gustu :)

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

w dwójce jedyne co mi się podobało (w porównaniu do jedynki) to przeładowanie broni w slow motion tej pani, a jedynka to cytując cda "gra jednego triku"

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Jak dla mnie zarówno jedynka jak i dwójka to były gierki takie efekciarskie, ale niezbyt wciągające, a przynajmniej mnie nie udało im się wciągnąć na więcej niż 15-20 minut.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie