Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
Assur-ad-mu
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Tak samo polecam. W 1.13 masz około 350 broni palnej, a w DBB jest ich ponad 800. Tak więc większy wybór co sprawia większy problem tak zwany "którą broń wybrać?" Jeśli nie grasz na Insane to nie jesteś daleko. Jeśli będziesz pobierał to tylko PossumDBB jest on w dawnload o tutaj:

https://jagged-alliance.pl/plik261/

Kiedyś miałem problem z tego rodzaju dodatkiem. Ten sam sprawdziłem i polecam.

Ostatnio zmieniony 24 lut 2011 22:54 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 1 raz

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Assur-ad-mu pisze:
PossumDBB

Possum, to jest DDB (de, de, be)

Tymczasem mi chodzi o DBB (de, be, be) znany także pod nazwą Cosplay ;)

*

doman18
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Wypowiedź przeniosłem do tematu o bardziej adekwatnym tytule

LINK

Jeszcze jedno. Bez sensu jest podczepianie laserów pod snajperkę bo z tego co widzę w rozszerzonym okienku właściwości to mają one ograniczony zasięg prawda?

Ostatnio zmieniony 25 lut 2011 11:57 przez doman18, łącznie zmieniany 4 razy

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Tak, ograniczony. Są oczywiście lepsze taki jak na przykład AN/PAQ-2 czy 15 to są chyba najlepsze. Do nie każdej oczywiście podłączysz takie celowniki ale się przydają jak przeciwnik jest blisko albo np. bitwa jest w nocy.

Ostatnio zmieniony 25 lut 2011 12:38 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 1 raz

*

doman18
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

No właśnie ja gram TYLKO w nocy. Raz tylko nie wstrzeliłem się w dobrą porę i 2 ostatnie sektory w Cambrii musiałem zdobywać w dzień. Dlatego właśnie pytam, czy jest sens podczepiania laserów pod snajperki skoro mają one ograniczony zasięg skoro w nocy im się ten zasięg chyba zwiększa.

Ostatnio zmieniony 25 lut 2011 14:53 przez doman18, łącznie zmieniany 1 raz

*

SaviolaMaster
Plutonowy
Plutonowy

Laser zawsze można włączyć bądź wyłączyć a jeśli ma ograniczony zasięg więc prawdopodobnie "kropeczka" się nie świeci to strzelasz tak jakbyś go nie miał i tyle.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

doman18 pisze:
czy jest sens podczepiania laserów pod snajperki skoro mają one ograniczony zasięg skoro w nocy im się ten zasięg chyba zwiększa.

Jeżeli masz coś jak SR-25, i możesz podłączyć do niego jakiś sensowny laser do broni długiej, to może Ci się to przydać podczas konfrontacji z nieprzyjacielem na średnią i małą odległość.

Jeżeli taszczysz jakiś wielkokalibrowy karabin snajperski, to raczej nie ma sensu montować na nim lasera (w DBB mają taką karę do strzelania w pozycji innej, niż leżąca, że nie da się z nich właściwie korzystać inaczej niż leżąc, a to oznacza, że nie nadają się na do CQC).

*

doman18
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

No i znów punkcik wędruje do shadowa :)

Tak tylko przy okazji chciałem nadmienić że najbardziej w 1.13 podoba mi się to że można włączyć ALLOW_REAL_TIME_SNEAK co powoduje że dopóki przeciwnicy cię nie zauważą możesz skradać się w czasie rzeczywistym i ich widzieć a tury włączyć kiedy zechcesz. W tej chwili to jakoś nie umiałbym chyba grać bez tego.

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

doman18 pisze:
Tak tylko przy okazji chciałem nadmienić że najbardziej w 1.13 podoba mi się to że można włączyć ALLOW_REAL_TIME_SNEAK co powoduje że dopóki przeciwnicy cię nie zauważą możesz skradać się w czasie rzeczywistym i ich widzieć a tury włączyć kiedy zechcesz. W tej chwili to jakoś nie umiałbym chyba grać bez tego.

Tyle razy .ini studiowałem i jakoś tego nie widziałęm O_o, ale opcja ciekawa, zwinność wzrasta tak samo jak podczas skradania turowego ?

*

doman18
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Nie wiem, ja się tylko skradam i zabijam, ale nie zauważyłem wzrostu umiejętności. Ale u mnie chyba w ogóle to za bardzo nie działa bo w poprzedniej wersji jakoś nie mogłem nabić zwinności.
Przy okazji mówiąc o tej opcji trzeba wspomnieć o jej skutkach ubocznych. Jak dotąd zauważyłem że ta opcja ma tylko wtedy sens kiedy skradamy się jednym człowiekiem bo kiedy kilka osób podczas skradania się zauważy przeciwnika to TT(tryb turowy) włącza się czy chcemy czy nie. Poza tym opcja ta działa nie tylko dla skradania ale kiedy np. podczas obrony miasta przemyka nam gdzieś w oddali przeciwnik to jeżeli nas nie zauważy to tryb turowy się nie włączy. Jest to upierdliwe bo jeżeli błyskawicznie nie wciśniemy Ctrl+X w ten sposób może kilka osób przemknąć przed nosem. Gorsza sprawa że w przypadku bliskich spotkań tryb turowy może się włączyć tylko wtedy gdy przeciwnika nas zauważy i dlatego to on zawsze strzeli pierwszy bo mamy wtedy bardzo niską szansę na tzw. "przerwanie". Dlatego trzeba wcześniej w takich sytuacjach wyłączać tą opcje przez wciśnięcie Shift+Ctrl+X.
Druga sprawa że skradanie w CR(Czasie Rzeczywistym) działa tylko wtedy gdy przeciwnicy są nieświadomi twojej obecności. Jeżeli zabijesz przeciwnika a drugi to zauważy lub strzelisz głośno w sektorze lub zrobisz cokolwiek innego co postawi wroga w stan gotowości to skradanie w CR nie będzie działać. Znalezienie trupa swojego ziomka nie zalicza się do tych czynności. Dlatego najlepszym sposobem na cichą eliminację przeciwników są noże. Osobiście wolałbym żeby CR działał zawsze bez względu na czujność przeciwnika ale w sumie w ten sposób można by wybić nie jeden sektor stosując partyzanckie "atakuj i wiej"

Ogólnie tak jak mówiłem jest to świetna implementacja. Ileż to razy trzeba było klikać do znudzenia "end turn" aż się przeciwnik odwróci tak żeby można było go skutecznie podejść i wyeliminować albo ileż to razy patrolujący przeciwnik wchodził w zasięg widzenia i włączał TT ale był w złej pozycji do eliminacji a gdy jeszcze raz kliknęliśmy na "end turn" przeciwnik podchodził jeszcze kilka kroków a później się odwracał i od razu wychodził z pola widzenia. Czyli jego punkty ruchu kończyły się poza zasięgiem wzroku i TT się wyłączał. Teraz wreszcie możemy atakować z najbardziej dogodnej pozycji.
Mnie zastanawia do czego służy QUIET_REAL_TIME_SNEAK bo jakoś nie mogłem się doczytać w necie
//edit
Znalazłem :P Po prostu wycisza wiadomości dotyczące skradania w CR pojawiające się gdy zobaczymy przeciwnika.

Ostatnio zmieniony 28 lut 2011 14:51 przez doman18, łącznie zmieniany 5 razy

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2