Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
momo78
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Właśnie je ukończyłem. Zajęło mi to ponad godzinę.
To co na razie zauważyłem:
-walka- wiem, że na pierwszych zapowiedziach i gameplayach DA2 wyglądało jak hack and slash, tak też jest przez kilka pierwszych minut rozgrywki. Po prostu narrator trochę ubarwił swoją opowieść, ale już po chwili możemy rozegrać prawdziwą rozgrywkę. Walka przypomina jedynkę, dodano kilka animacji oraz finisherów(także dla magów). Potyczki są jednak wymagające i naprawdę trzeba korzystać z aktywnej pauzy.
-grafika- Nie jestem pewien, ale wygląda mi to na ten sam silnik graficzny, co w jedynce. Postacie są bardzo szczegółowe, mimika na wysokim poziomie. Otoczenie wygląda już słabiej, szczególnie na otwartych przestrzeniach. W mieście jest już dużo lepiej.
Animacja poruszania się jeszcze kuleje, postać biega sztywno, w walce jest trochę lepiej. Twórcy jednak mają jeszcze trochę czasu i jestem pewien, że to dopracują.
-dialogi- System rozmów wygląda tak jak w ME, czyli wybieramy tylko ogólny ton wypowiedzi, a kwestia wypowiadana przez postać zależy od toku rozmowy. Zrobili jednak podział na Dobro i Zło(symbolizowane ikonami), jednak wydaje mi się, że jest to trochę bardziej skomplikowane niż mogłoby się wydawać. Warto zaznaczyć, że nasza postać już nie jest niema i mówi własnym głosem.
-interfejs- Pasek umiejętności na dole i portrety postaci nad nim. Zmieniono moim zdaniem na plus ekran umiejętności i statystyk. Teraz wszystko jest w jednym miejscu i na bieżąco możemy śledzić zmiany w statystykach. Okno umiejętności ma teraz postać drzewa, a raczej kilku, bo podzielone są one na kilka kategorii. Na plus można też zaliczyć to, że prawie każda umiejętność ma drugi, mocniejszy poziom, na który możemy zrobić upgrade.

Tyle na razie sobie przypominam, może skuszę się na przejście drugi raz dema.
Premiera 8 marca(11 w Europie).

Demo nastroiło mnie naprawdę pozytywnie i rozwiało wszystkie wątpliwości jakie miałem.
PS. Chłop od promocji powinien zostać powieszony za jaja, za sposób w jaki pokazują tę grę xD Naprawdę, w zapowiedziach ta gra wygląda jak jakiś gniot(szczególnie po fenomenalnym DA:O).

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2