Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Assur-ad-mu
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Witam

Czy jest jakiś program, który zdekompiluje mi plik Ja2.exe?

Pozdrawiam

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Kompilacja to raczej proces jednostronny... Gdybyś chciał uzyskać dostęp do kodu źródłowego czy to JA2, czy też v1.13, to zajrzyj do downloadu, są zarówno od jednego jak i drugiego.

*
Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Pobrałem ale nie znalazłem tam tego czego szukałem. Chcę się dowiedzieć jakie pliki XML wczytuje podczas starcie gry. Mam problem z dodatkami (może czytałeś wczorajszy temat założony przeze mnie) do broni bo się nie zgadzają w XML Editor z grą i dziś jeszcze sprawdziłem że Attachments.xml się nie zgadza z grą. I chyba się nie zgadają XML Editor z Attachments.xml (tego jeszcze nie potwierdziłem). Dlatego szukam rozwiązania w dekompilacji pliku ja2_3578_NAS_0.61b.exe.

*

beblogz
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Spróbuj może ściągnąć pakiet Sysinternals z M$ - znajdziesz tam parę przydatnych narzędzi, między innymi powinino być też narzędzie wyświetlające dostęp do pliku (choć głowy za to nie dam). Ale czasem warto i tak go mieć. Instalacja nie jest konieczna - wystarczy trzymać na dysku, choć pliki chyba uruchomią się też bezpośrednio z płyty.
A dekompilacja jest możliwa, tylko nie wiem czy komukolwiek chciałoby się grzebać w asemblerze... bo mi na pewno nie. No i trzeba by się pewnie trochę naszukać odpowiednich narzędzi. Lepiej chyba rzeczywiście próbować kopać w kodzie źródłowym, choć osobiście nawet tam nie zaglądałem.

Ostatnio zmieniony 22 lut 2011 02:29 przez beblogz, łącznie zmieniany 1 raz

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie