Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Ja też zaczynam się tego obawiać... W dodatku coraz bardziej denerwująca jest "niemożność" łatwego wstawiania linków (np. tych tylko dla administracji serwisu).

*
Grizzli
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Kawał dobrej roboty z nawigacją. Ja bym proponował jeszcze dorzucic jakies dźwięki przy kliknaniu na linki

*
Popuś
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Mi jak najbardziej nawigacja odpowiada, wygląda ciekawie, choć faktycznie na pierwszy rzut oka można uznać, że te kategorie to już buttony do odpowiednich kategorii.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ja i Lukas jesteśmy przciwni nowej nawigacji ponieważ jest niewygodna. Jest na strone wciąż tylko dlatego, że większość woli ją od starej ale jak na nasze oko większośc mówi tak tylko bo ocenia ją po wyglądzie, i nie trudno się dziwić. Ja niestety bardzo często muszę z niej korzystać i nie zwracam uwagi na wygląd tylko na funkcjonalność, a w tym przypadku słabo jest. Może aby było jaśniej przedstawię w punktach zalety i wady obecnej nawigacji.

Wady:
- Jest niewygodna dla tych co muszą często z niej korzystać.
- Aby wejść na podstronę trzeba najeżdżać na menu i po kolei jechać po napisach (ble).
- Często zdarza się, że poprzednia zakładka nie znika zasłaniając nam tą inną.
- Zdarza się, że rozwinięta zakładka nie chce się zamknąć póki czegoś w niej nie włączymy.
- Jak ktoś powiedział wyżej, wygląda jak bannery i przez nowych może być z nimi mylone.
- Lukas kiedyś mówił, że są problemy z dodawaniem chyba nowej kategorii, nie wiem, jak przyjdzie wytłumaczy.
- I co najważniejsze - Obecne menu choć ładniejsze ukrywa całe bogactwo strony, wtedy było widać jak dużo mamy materiałów, a teraz co.

Zalety:
- Jest ładniejsza

Niestety ale nie widzę więcej zalet tego menu. Poprzednie miało słabą czcionkę w nazwach działów ale przecież to można zmienić...

*
Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

W sumie to już się przyzwyczajiłem się do owej nawigacji, tylko wkurza mnie jedna rzecz strasznie długo się wgrywa. :/

*

snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Funkcjonalność rzeczywiście trochę mniejsza... Np. konia z rzędem temu, kto zawsze bezbłednie (tak, żeby menu nie zniknęło) trafia na dział Pancerze w UC... ;)

do plusów dodałbym to, że takie menu wyróżnia stronę spośród innych.

czyli... dla gości jest ok, dla administracji jest słaba. Więc może dałoby się skołować osobną nawigację dla ekipy strony, a osobną dla gości... Osobiście nie wiem czy to możliwe, więc to jest taka "cicha" propozycja :P

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Zrobie taki patent zeby kazdy mogl wybrac jaka chce nawigacje.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

snick pisze:
Np. konia z rzędem temu, kto zawsze bezbłednie (tak, żeby menu nie zniknęło) trafia na dział Pancerze w UC... ;)

Cytuj:
czyli... dla gości jest ok, dla administracji jest słaba. Więc może dałoby się skołować osobną nawigację dla ekipy strony, a osobną dla gości...

Eee... ale z tego co wiem nie tylko redakcja korzysta z tych działów, więc dlaczego dla gości jest OK.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

To co zrobi moteel może rozwiązać problem.

Co do problemu o kategorii o którym pisał Len - jest to pewien problem bo potrzebny jest wtedy gotowy obrazek i edycja (choć to trudne chyba nie jest) skryptu nawigacji oraz pliku skórki. Może i nie aż tak bardzo kłopotliwe ale w razie nieobecności moteela który najlepiej zna budowę i działanie nowej nawigacji problem będzie jednak spory (popatrzcie na mój przykład - zdarza się że kogoś może dłużej nie być ;) ).

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Jak widać od pierwszego dnia świąt przywrócona jest stara modyfikacja tyle, że po face liftingu. I bardzo dobrze bo zmiany wyszły jej na dobre, nazwy działów prezentują się teraz znacznie lepiej niż wtedy.

*
Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

Zdecydowanie bardziej mi się teraz to podoba, nie wiem czemu przedtem tak chciałem zostawić starą.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Chyba chodzi ci o nową Bartek ;) Tzn. tą średnią ;)

*
Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

lukasamd pisze:
Chyba chodzi ci o nową Bartek Tzn. tą średnią

A sory już się przyzwyczaiłem do tamtej i teraz bzdury wygaduje.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Wczoraj rozwijana nawigacja została nieco zmodyfikowana - obecnie rozwija i zwija się z dosyć ładnym efektem.
Zbieramy w związku z tym opinie - piszcie czy podoba się czy też nie. Mile widziane uwagi w razie jakichkolwiek problemów z szybkością ładowania strony (Len sygnalizował mi, że coś takiego u niego występuje).

*
Cell
Chorąży
Chorąży

Fajne i ładne. Tylko ja mam takie głupie coś, że jak odświerzam stronę, to te... podpunkty (?) widać i chowają się dopiero po sekundzie. Zróbcie coś, to będzie gites :]

Edit: Tzn. nie, że w środku trwania odświerzania, tylko jak już się strona załaduje i wszystko jest, to to widać. :P

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3  Następna