Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
wind
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Szafa pisze:
Trevor, to jest gość, zawsze go biorę ( Polecam)
IMP - zdrowie, inteligencja na maxa (koniecznie)

Jest dobry, ale bez niego tez się da rade grac (nie lubię drogo płacić) :lol:
Jak go mam, to rzadko go "używam" (głownie naprawa sprzętu i otwieranie zamków jak najmniej strzelania).
Inteligencja i zręczność są ważne... :)

*

Bulbon
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Hmm, mimo iż już kilka razy przeszedłem JA2, przetestowałem prawie wszystkich najemników to na pewno nie postawiłbym ani Gusa, ani Scullego w 1 oddziale. Gus, mimo iż ma tam sporo punkcików przy każdej statystyce, to się nie sprawdza(przynajmniej u mnie). Jeśli chodzi o Scullego to po prostu nie leży mi ten koleś. Teraz się już tylko bawię, podbiłem już wszystkie miasta mam prawie wszędzie 100% lojalności oprócz balime. Mój pierwszy oddział wygląda tak:
1.Lynx - człowiek na którego można liczyć w każdej chwili, począwszy od robali przez ludzi do kotów^^
2.Magic- nie ma chyba drzwi, których by nie otworzył(oprócz tych w orcie:D), oprócz tego umie ładnie namieszać w szykach elit:)
3.IMP- wiadomo, człowiek z najlepszym z możliwych sprzętów robi swoje....
4.Fox- lubię nią grać, bo ma teksty na poziomie (np w porównaniu do Maddoga:D:) Wytrenowałem jej strzelectwo do 89 pkt, wiec w połączeniu
z dobrym gnatem, daje ciekawy efekt, świetna pielęgniarka:D
5.Shadow- człowiek demolka, podoba mi się ten patent z kamuflażem, chyba najbardziej wytrzymały najemnik pod względem ostrzału( przy krytycznym stanie hp nadal nie chybia tak czsto, przynajmniej ja tak zauważyłem)
6.Reaper- dać mu Dragunova z celownikami i położyć na dachu, bez obaw możemy walić w łeb na ślepo przez pół sektora:) Lubie w nim ten jego "klimat" perfekcyjnego zabójcy:D

Miło widziana wasza opinia na temat mojego oddziału.

Pozdrawiam, Bulbon

Ostatnio zmieniony 05 sty 2011 16:13 przez Bulbon, łącznie zmieniany 1 raz

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Magic - ja wole Trevora, bo chociaż nie jest z pewnością takim wojakiem, to jednak równie dobrze otwiera, zna się na materiałach wybuchowych, zaś dzięki wysokiej inteligencji szybko sie uczy. Shadow jest dla mnie przereklamowany nieco, oczywiście rozumiem jego klimat, ujawniający się szczególnie gdy robimy nim samotną nocną eskapadę na siły wroga. Reaper to jedna z najbardziej klimatycznych (jak dla mnie) postaci - wszystko za sprawą tej jego bezduszności, braku reakcji na śmierć innych. Świetna postać.

Ogólnie IMO drużyna ok, każdy kompletuje swoje "the best of", wiadomo :) Zauważę jednak, że taka grupka jest nieco droga - Shadow, Reaper i Magic są nie do wynajęcia na tydzień na początku. Da się ich utrzymać dopiero po zajęciu 2 lub 3 miast z kopalniami.

*
matrioszka
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

byle był Shadow i IMP :P
lubię mieć Grizzly'ego jeszcz, o .

*

Fisher
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Mój początkowy team

Imp- wiadomo

Igor - człowiek od "brudnej roboty" z tyłu

Bull - lekki karabinek z małym kosztem ap za strzał i moździerz i sektor nasz :)

Grunty - szturmowiec z granatnikiem pierwszej klasy

dalszy:

Dochodzą
Iwan - c7/ak74 i sektor wolny

Conrad - minimi i rozwala każdą ilość elit.

*

Dudus
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Jak dla mnie:
MD, Grizzly, Blood, Ice, Stephen, Imp

*

hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Ja szukałem kiedyś najemników, którzy w miarę możliwości jak najbardziej lubią się nawzajem. Znalazłem między innymi taką konfigurację:
Fox, Wolf, Grizzly, Ice, Lynx + IMP, bo nie mogłem grać przecież bez niego ;-) gra się tak całkiem przyjemnie.

*

Bulbon
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Panie UP, muszę przyznać, świetnie dobrany oddział, każdy ma swoją rolę, a po za tym dobre relacje są w oddziale. Ice się lubi z Lynxem, natomiast Fox lubi Wolfa i nie jestes pewien czy Grizzlego tez ale chyba tak.

Pozdrawiam, Bulbon

*

icelipa
Kapral
Kapral

oczywiście IMP, Stephan, Barry, Igor, MD i Shadow :P

później jakiś Lynx, Ice, Len, Grizzly jako grenadier :-)

*

Killer Kira
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

To ja skromnie... IMP, Raven, Buzz... to jest właściwie mój standardowy skład... czasem jak mnie najdzie to Fox do tego albo Ira.
Nie lubię mieć tłumu, a trzy kobietki sobie świetnie radzą :ok: chociaż przy waszych składach, to się czuję jakaś biedna...

*

hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Bulbon pisze:
Panie UP, muszę przyznać, świetnie dobrany oddział, każdy ma swoją rolę, a po za tym dobre relacje są w oddziale. Ice się lubi z Lynxem, natomiast Fox lubi Wolfa i nie jestes pewien czy Grizzlego tez ale chyba tak.

Pozdrawiam, Bulbon

Nawet lepiej. Fox lubi Wolfa i Grizzly'ego. Ice lubi Grizzly'ego. Grizzly lubi Wolfa. Wolf lubi Lynxa i Fox. Lynx lubi Ice'a. Tylko tak się zastanawiam, co to właściwie daje. Klikając w odpowiednią ikonkę w inwentarzu można pogadać z najemnikiem. Oni zawsze narzekają na swoich współpracowników, zrzędzą, jaka to ta ekipa jest zła i niedobra. I nawet przy tym moim składzie zrzędzą. A przecież lubią się nawzajem tak, że już bardziej to się chyba nie da. A przecież są nagrane głosy zachwalające zespół. Bawiłem się kiedyś plikami "speech" i widziałem... Czemu nigdy nie chwalą zespołu?

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

hasan_talib pisze:
Czemu nigdy nie chwalą zespołu?

Chwalą.
Ale to nie jest tak, że siedzą sobie w polu, i wyjadają z dzióbków.
Kiedy np. najemnik A lubi najemnika B, a najemnik B położy kilku wrogów do piachu (chwaląc się tym i zyskując przemię do morale), to najemnik A go pochwali i sam uzyska premię do morale.

*

hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Tyle to ja wiem, już troszkę się Jaggedami bawię ;-) Mnie chodzi o te kwestie dialogowe, które można z nich wykrzesać za pomocą ikonki ust, tak jak się gada z cywilami. Zawsze tylko narzekają.

*

doman18
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Ja jak narazie grałem pierwszy raz ale zaczynałem 4 razy pod rząd. Mój team w końcu wygląda tak:
1. IMP - Zdrowie, Zwinność i Int na maks. 35 w apteczkach. Po 0 w wybuchowych i mechanice bo od tego mam specjalistów. Specjalność: Operacje nocne (Expert) bo miasta zdobywam po ciemku i to z niego robię głównego snajpera
2. Shadow - tak jak już wspominałem na stronie wystarczy mu dać w łapę 4-6 noży oraz na wszelki wypadek Uzi z tłumikiem a wybije całą lokację. Szkoda tylko że zamiast kamuflażu nie ma "Rzucania" bo czasem w najbardziej klarownych sytuacjach zdarza się mu rzucić za 5dmg
3. Raven - w zasadzie dzięki IMPowi i Shadowowi nie miała zbyt dużo do roboty ale w pomieszczeniach i z robalami jest wspaniała. Wystarczy dać jej C7 ze "sprężynką" i wrzucić ją w jakieś bunkry czy magazyny. Ponadto jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności kule z jej serii zawsze w ok 90% trafiały celu co nikomu innemu się nie zdarzało.
4. Trevor - nie dość że ma świetne staty to jeszcze genialne odzywki. Jego "Bieeeediful" po prostu mnie rozbraja :)
5. Grunty - specjalista od broni ciężkich w nocy. Dlatego wolałem go od np. Gusa
6. Grizzly - Pomocnik Gruntyego i jego tragarz

Reszta
Buns, Ira i Raider idą zaraz za plecami błyskawicznie szkoląc samoobronę. MD, Flo i Miguel doszkalają tam gdzie były ataki.

Ostatnio zmieniony 03 lut 2011 13:20 przez doman18, łącznie zmieniany 1 raz

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

hasan_talib pisze:
Mnie chodzi o te kwestie dialogowe, które można z nich wykrzesać za pomocą ikonki ust, tak jak się gada z cywilami. Zawsze tylko narzekają.

Jedyny pozytywny komentarz jaki udało mi się w ten sposób usłyszeć to wypowiedź IMPa "Ci najemnicy nigdy nie trafią do MENSA, ale sa wystarczająco dobrzy do walki" czy coś w ten deseń.
doman18 pisze:
Grizzly - Pomocnik Gruntyego i jego tragarz

Fajnie to brzmi :P

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4  Następna