Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
fabiannlb
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral

Jak uwolnić Marie z domu publicznego walki?????

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

fabiannlb pisze:
Jak uwolnić Marie z domu publicznego walki?????

Trzeba zapłacić za 'chwilę' z Marią, potem jednym najemnikiem wejść do burdelu.
Reszta ma czekać przy granicy sektora (z tym drugim sektorem, gdzie jest Angel.
Po wejściu jednego najemnika do burdelu, należy wykraść klucz z dyżurki tak, aby nie zostać przy tym zauważonym.
Następnie należy porozmawiać z Marią, a ona przyłączy się chwilowo do oddziału.
Za pomocą ukradzionego klucza należy otworzyć tylne drzwi od burdelu, i uciec.
Przez cały czas powinniśmy unikać wzroku ochroniarzy burdelu i miejscowych, dlatego najlepiej ukryć swoich podwładnych za barem, na granicy sektora.
Po wydostaniu się z sektora i przejściu do sektora, gdzie jest Angel, wystarczy doprowadzić do niego Marię.

*

fabiannlb
Kapral
Kapral

Nie chce mi marii polecić stale jakieś inne wymyśla ,,, ile maria kosztuje

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

fabiannlb pisze:
Nie chce mi marii polecić stale jakieś inne wymyśla ,,, ile maria kosztuje

Nie wiem, 200 albo 500? Sprawdź.
Jeżeli dasz jej odpowiednią sumę, to dowiesz się to tym z jej odpowiedzi.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Maria kosztuje 400$

wejdź jednym najemnikiem (możesz nawet do tej najtańszej laski za 100) podejdz do drzwi od dyżurki gdzie nie można wchodzić, twój najemnik zobaczy klucz, włączasz mapę, wchodzisz do inwentarza, zabierasz klucz, idziesz do tylnych drzwi i je otwierasz (obie pary drzwi), idziesz do marii, gadasz z nia, stajesz na korytarzu na czatach a ona wybiega na koniec sektora, potem ty.

najlepiej zrobić to w nocy, ale w dzień też się udaje tylko rzadziej

jak przyjdziesz nastepnego dnia do Madame Layly to ona ci powie że ona zniknęla ale tobie nic nie zrobi i zaproponuje ci kolejny numerek.

Mnie udaje się to za pierwszym razem ;-)

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

micand1989 pisze:
twój najemnik zobaczy klucz, włączasz mapę, wchodzisz do inwentarza, zabierasz klucz

W JA2, ani v1.13 to nie działa, trzeba go po kryjomu wziąć ręcznie.

*

suharinho
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Ja czekam na noc, specjalistą od otwierania zamków (elektronika i "lockpicking") usuwam alarm z tylnych drzwi, rozpracowuję zamek, po cichu podchodzę do drzwi Marii. znów lockpicking, drugą postacią z dużym przywództwem i kurtką od Angela w plecaku, rozmawiam z Marią i po cichu wychodzimy do drugiego sektora. Działa również w 1.13.

Pozdrawiam
Przemek

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Stridingshadow pisze:
micand1989 pisze:
twój najemnik zobaczy klucz, włączasz mapę, wchodzisz do inwentarza, zabierasz klucz

od razu pisze że nie zamierzam się z nikim sprzeczać o to

u mnie to za każdym razem to działa i tak właśnie robie

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

micand1989 pisze:

Są w grze 4 kategorie odkrytych przedmiotów.
-Dostępne w inwentarzu sektora
-Niedostępne i niedostępne w inwentarzu sektora (np. granat, który jest ustawiony przez wroga jako pułapka, trzeba go najpierw rozbroić ręcznie na ekranie taktycznym)
-Powiązane z jakimś zdarzeniem +/- fabularnym i widoczne acz niedostępne z inwentarza sektora (np. Kielich w Chitzenie, broń na farmie Hicków, graty w warsztacie Fredo, czy ów nieszczęsny klucz w San Monie).
-Przedmioty które zostały odkryte, ale są fizycznie niedostępne (np. są za ogrodzeniem, albo w zamkniętym budynku).

W większośći wersji w które grałem ów klucz w San Monie pasował do trzeciej kategorii, choć spotkałem się też z tym co mówisz, ale było to w którejś wczesnej wersji v1.13 (być może połączonej z RR czy innym Wildfire).
Zdarzało mi się też, że kielich w Chitzenie był dostępny z inwentarza sektora, ale podobnie jak wyżej, nigdy w podstawce.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Stridingshadow pisze:
micand1989 pisze:

-Niedostępne i niedostępne w inwentarzu sektora (np. granat, który jest ustawiony przez wroga jako pułapka, trzeba go najpierw rozbroić ręcznie na ekranie taktycznym)
-Powiązane z jakimś zdarzeniem +/- fabularnym i widoczne acz niedostępne z inwentarza sektora (np. Kielich w Chitzenie, broń na farmie Hicków, graty w warsztacie Fredo).
-Przedmioty które zostały odkryte, ale są fizycznie niedostępne (np. są za ogrodzeniem, albo w zamkniętym budynku).

z tym się zgadzam (takie rzeczy to ja wiem bo kilkukrotnie przechodziłem JA2)
kielicha w balime nie moge (na niego też jest kilka sposobów, ale ja mam jeden pewniak)
noktowizora u Fredo nie moge
u Hicków nie mogę (ja tam ładuje HP ammo o po headshotach)

ale ten nieszczęsny klucz mogę
a wersja to jest podstawowa jakby co

*

gonzo_68
Starszy kapral
Starszy kapral

Można spokojnie, ale drożej i na dwóch gości.
Zabierasz dwóch do madame Layli. Maria kosztuje 400, płacisz 800, a madame odzywa się "dwóch z was może wejść". Oprócz Was gania tam jeden ochroniarz z ADHD. W pokoiku po lewej jest klucz i przełącznik na ścianie. Nadpobudliwy ochroniarz może wszcząć zadymę, jak wejdziesz do tego pokoju. Zaczekasz, aż wejdzie do jednego z innych pokoi i zablokujesz wejście jednym ze swoich, zamkniesz drzwi. Ochroniarz otworzy drzwi, ale nie przesunie Twojego najemnika, znów zamykasz drzwi, a on raczej drugi raz ich szybko nie otworzy. Teraz przełącznik, przestawiasz go, aby wyłączyć alarm przy bocznych drzwiach wyjściowych, no i zabierasz klucz. Następnie idziesz do Marii, rozmawiasz z nią i bierzesz pod eskortę. Maria wychodzi bocznymi drzwiami, do których znalazłeś klucz i wyłączyłeś alarm, prowadzisz ją na tyły burdelu, do skraju sektora. Przestawiasz przełącznik alarmu, a drugi najemnik odchodzi od drzwi. Nadpobudliwy ochroniarz wybiega, ale nic go nie wkurza. Wychodzisz oboma najemnikami z przybytku obok madame i ochroniarza Billy'ego. Na mapie taktycznej Maria i jej eskorta podchodzą do krawędzi sektora i dajesz komendę do przejścia. Wchodzicie do sektora z jej bratem...

Ostatnio zmieniony 08 sty 2011 01:54 przez gonzo_68, łącznie zmieniany 2 razy

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Stridingshadow pisze:

Potwierdzam, to jest właśnie jeden z tych "nieruszalnych" z inwentarza przedmiotów.
A tak btw. o ile dobrze pamiętam, to taki sam klucz można znaleźć w toalecie baru Franka (ten sam sektor). Leży sobie gdzieś na podłodze i umożliwia otworzenie tych drzwi. Nie daję jednak za to głowy :)

*
gonzo_68
Starszy kapral
Starszy kapral

Lukasamd,
kluczyk w toalecie to służy raczej do otwarcia szafki/komody w jednym z pokoi hotelu (motelu?), ostatnie mieszkanko po lewej. W podstawie JA2 jest w tej szafce trochę forsy i coś jeszcze, chyba zestaw do kamuflażu albo składnik-18.

*

cialo7
Szeregowy

Witam, mam problem z tą misją. Zacząłem sobie grać po paru latach celibatu z JA i trochę zepsułem, bo zrobiłem tak, że 'kupiłem' Marię za 400$, poszedłem do niej, przyłączyłem do oddziału, nie wyłączałem alarmu, po prostu wytrychem tylne drzwi i wyszedłem. Niestety kiedy doszedłem na skraj sektora i wybieram 'przejście do sąsiedniego sektora', 'wszyscy najemnicy w oddziale to pojawia się, że Maria aktualnie nie może przejść do tamtego sektora (a tam przecież trzeba ją doprowadzić.) Próbowałem rożnie tasować oddziały, Maria za cholerę nie może opuścić sektora z domem wątpliwej rozkoszy a niewątpliwej rzeżączki. Postanowiłem zadziałać i zaatakowałem tych ludków - Billiego, panią zarządczynię tego przybytku, cywilów co się zlecieli, tego gościa z baru (Frank czy jakoś). Zabiłem ich, był tekst "hura, wszyscy zabici" (ten, który jest po pokonaniu wrogów w sektorze), niestety czasem idę koło jakiegoś domu (nadal w tym sektorze) i jak ktoś Marię zobaczy to od razu rzuca się ze strzelbą czy inną giwerą. Nie wiem jak to zrobić, a niespecjalnie chce mi się to powtarzać i zrobić odpowiednio (kradzież klucza, alarm, etc), bo po tym jak przyłączyłem Marię to poszedłem drużyną do Cithzeny i ją zająłem i narobiłem tam milicji. Teraz powracałem oddziałem do Drassen (żeby odebrać dostawy od Bobbiego i w końcu zniszczyć tamtą baterię przeciwlotniczą) i po drodze chciałem załatwić tą misję, jednak za nic w świecie nie mogę Marią opuścić tamtego sektora.
Czy ktoś miał taki problem? Albo po prostu wie co mógłbym zrobić? Szkoda tej misji, tym bardziej, że już Kingpina rozgniewałem tą strzelaniną, a jeszcze nie okradłem go ze złota (na ringu też tylko 1 walkę wygrałem, a potem mnie pokonywali.)

Z góry dzięki.
"

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

cialo7 pisze:
Czy ktoś miał taki problem?

1. Maria musi być z kimś w oddziale, żeby podróżować (występuje w grze jako 'cywil' i nie może podróżować samotnie).
2. Nim opuści sektor, musi najpierw stać odpowiednio blisko krawędzi = wyjść z domu wątpliwej rozkoszy i niewątpliwej rzeżączki.
3. Żeby dość łatwo wyprowadzić Marię, można wykraść klucz do drzwi na zapleczu. Klucz jest w stróżówce wewnątrz burdelu (zadbaj o to, żeby nikt Cię nie zaważył, kiedy wykradasz klucz, i wyprowadzasz Marię, metoda Save&load w tym przypadku bardzo się przydaje, najlepiej korzystać z nowego osobnego save'a).
4. Kiedy wyprowadzisz Marię z sektora, w którym była (a zaprowadzisz do sektora z Angelem), to nikt nie powinien Cię zaczepić (o ile w poprzednim sektorze nikt Cię nie zauważył, i nie zaczął walki).

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna