Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Assur-ad-mu
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Witam
Czy da się wstawić paczki które będą zawierały granaty? Tak jak jest z amunicją chciałbym zrobić z granatami i innym tego typu sprzętem. Wie ktoś czy jest to możliwe?
Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 28 gru 2010 13:52 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 1 raz

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Chyba niespecjalnie.
W przypadku amunicji po prostu wytwarzasz nowy 'magazynek' który nie pasuje do żadnej broni.
W wypadku amunicji pasek stanu odpowiada wypełnieniu magazynka/ładownika/skrzyni.
W przypadku granatów pasek stanu określa stan techniczny granatu (ew. uszkodzenia itd...).
Granaty nie są traktowane przez grę jako amunicja, a dodatki do broni (poza granatami ręcznymi, które są traktowane jako broń).
Nie można np. załadować w grze Milkora MGL 6 granatami 40mm, trzeba to zrobić czymś, co nazywa się '6 granatów 40mm'.
W przypadku granatów ręcznych nie byłoby nawet jak ich z owej skrzynki wyciągnąć.
Większe ilości granatów można wygodnie nosić w torbach (niby dochodzi masa torby, ale w przypadku skrzynek jest podobnie, otóż 30 nabojów w magazynku a 30 nabojów w skrzynce to nie to samo pod względem wagowym, nawet jeżeli zaznaczymy w grze opcję 'dynamiczna masa amunicji').

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Szkoda. No cóż będę musiał kupować pojedynczo. Chodziło mi o kupowanie i wykładanie tak jak z amunicją, nie noszę wszędzie skrzynki tylko zostawiam ją najczęściej z bazie z zaopatrzeniem lub jedzie w samochodzie, jak mam jakieś większe wyprawy.

Ostatnio zmieniony 28 gru 2010 14:19 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 1 raz

*

JollyBuszko
Kapral
Kapral

A ja grając w moda Wildfire 606 odnoszę wrażenie że granatów mam bardzo dużo szkoda tylko że nie mogę zrobić pułapek .

Ostatnio zmieniony 15 maja 2011 19:24 przez JollyBuszko, łącznie zmieniany 1 raz

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Jeśli chodzi o profesjonalne pułapki to niestety nie można, lecz jeśli chcesz się pozbyć granatów itp. to (pisałem już w innym temacie) możesz zrobić reakcję łańcuchową wybuchów. Jedna detonacja wytwarza kolejne wybuchy granatów co powoduję że nawet gdy obrażenia granatów są niskie to przeciwnik ginie od razu. Taka pułapka nie jest droga bo używasz granatów nienadających się do rzutu. Jedyną większą stratą jest granat lub bomba ze zdalnym detonatorem która detonuje inne materiały wybuchowe w pobliżu.

Ostatnio zmieniony 16 maja 2011 14:52 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 1 raz

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie