Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Połowa miesiąca za nami, a na JAC nie było nawet 250 postów...
Chyba czas pomyśleć o zawieszeniu serwisu, bo wygląda na to, że nie jest on nikomu potrzebny.

*
Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

lukasamd pisze:
Chyba czas pomyśleć o zawieszeniu serwisu, bo wygląda na to, że nie jest on nikomu potrzebny.

Proszę bez takich żartów mi tu ;). Co prawda ostatnio faktycznie mniej postów jest, ale myślę że to cisza przed burzą. Czym będzie bliżej premiery kolejnych części tym, więcej będzie postów, a po premierze to forum będzie zaspamowane jak diabli ;).

Poza tym nie dziw się że spadła liczba postów po tym jak zamknęliście temat Polityka - Len i Olinka nie mają gdzie spamować teraz ;D

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Aver pisze:
Proszę bez takich żartów mi tu

- niskie zainteresowanie wywiadem dotyczącym jakby nie patrzeć nowych oficjalnych Jaggedów
- niskie zainteresowanie konkursem
- bardzo niewielka liczba postów po tym jak zrezygnowaliśmy nieco z offtopowania

Ja nie żartuję, bo sytuacja wygląda tak a nie inaczej. Po ostatnich wydarzeniach szczerze żałuję że jestem Polakiem w perspektywie JACenter. Gdyby ten serwis od początku powstawał w angielskiej wersji, z pewnością ruch na nim byłby znacznie większy. Tu nie chodzi o ilość fanów, a ich podejście - istnieje sobie The Bears Pit, ale czy na nim są newsy, ogromna baza artykułów, zbiory screenów i wreszcie cała baza plików na bieżąco aktualizowana? Nie ma, nie ma tego wszystkiego, a ludzie po prostu są aktywni... u nas "macie wszystko" (nawet czynniki od nas niezależne, a więc nowego Jaggeda w produkcji) o ile mogę się tak wyrazić, a i to za mało, aby zachęcić więcej niż kilka osób. Do dupy z taką społecznością.

Jakiś czas temu gdy był mały ruch to ja zajmowałem się jakimiś nowinkami technicznymi w serwisie. To jakoś nie skutkowało, co długo starał się wbić do mojej głowy Len, ale pojąłem to sam dopiero gdy nie miałem na nic czasu - po prostu ludzie nie mają czasu i nie mogą odwiedzać. Ok, dotarło do mnie. Nie dociera do mnie jednak taka argumentacja gdy mówimy o okresie prawie całego miesiąca, okresie tak naszpikowanym dobrymi wiadomościami. Nie dociera i wewnętrzny głos mówi: rzuć to w cholerę, bo i tak oni mają to w dupie. Póki co jakoś nie widzę powodów, aby sądzić inaczej, ciągle wypowiadają się te same osoby, Wy, których naprawdę można nazwać fanami.

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

lukasamd pisze:
Póki co jakoś nie widzę powodów, aby sądzić inaczej, ciągle wypowiadają się te same osoby, Wy, których naprawdę można nazwać fanami.

Mamy największy współczynnik administracja/aktywni użytkownicy na całym świecie :D

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Zawsze Lukas możesz zmienić formę działu download jako dział tylko dla zalogowanych. Wtedy na pewno przybędzie Ci zarejestrowanych użytkowników jak grzybów po deszczu. Sam niejednokrotnie mówiłeś, że jest to dział, w którym najwięcej wszystkich gości przebywa, a średni ruch to około czterdzieści GB na tydzień. Więc to naprawdę nie jest tak mało jak na taki mały serwis (ale największy w Polsce).

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Starchris pisze:
Sam niejednokrotnie mówiłeś, że jest to dział, w którym najwięcej wszystkich gości przebywa,

Sam tu trafiłem szukając modów ;)

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Problem w tym, że userzy tacy wcale nie będą aktywnymi - pobiorą co chcą i sobie pójdą, a nie o to tutaj chodzi.
Poza tym wtedy fani z zagranicy również musieliby się rejestrować, a tym nie chcę ich obarczać.

*
hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

A może z decyzją o zawieszeniu serwisu należy jeszcze poczekać? Nie wszyscy mają czas, żeby często odwiedzać JACenter i udzielać się na nim. Poczekajcie, popatrzcie, jak będzie w święta i ferie a potem się zastanawiajcie. Taka tam moja rada ;-)

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Hmmm przede mna jeszcze duzo grania.
Mody nie wszystkei zaliczyłam no i gdzie miałabym znalazc pomoc jak nie tu?
Takich jak ja na pewno jest duzo.
Wiadomo, że nie gra sie od razu we wszystkie mody ale trwa to nawet lata.
Nie wiem czego oczekujesz Lukas wg mnie serwis jest bardzo dobry i spełnia swoje zadania.

Moja mała "pasja"

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Według mnie zawieszenie portalu byłoby błędem bo jest on chyba najlepszy w Polsce. A zmniejszona ilość postów może być spowodowana brakiem czasu użytkowników. Sam go nie mam za dużo, bo jest rok szkolny. Ważne jest chyba to że jest odwiedzany i ludzie na niego wchodzą i się jakkolwiek udzielają, a przez to spełnia swoje wymagania. Wszystko ma swoje wzloty i upadki. O tym też trzeba pamiętać. To że teraz ludzie nie piszą to nie znaczy że i za tydzień nie będą.
Odkąd poznałem ten portal mam pewne źródło aktualnych dodatków do gry, a wcześniej miałem z tym problem. Czasami zanim pobrałam odpowiedni 1.13 to mijało sporo czasu i na dodatek to jeszcze nie był to z SVN-u. Dzięki temu portalowi zacząłem też robić swoją modyfikacje, więc zawdzięczam temu portalowi dużo.
Zbudowano wspaniały portal a teraz chcecie go zniszczyć. Dla mnie jest to niezrozumiałe.

Ostatnio zmieniony 16 gru 2010 23:11 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 1 raz

*

aszek
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Serwis będzie cholernie potrzebny jak Niemcy skończą co zaczęli, więc tymczasem... czy możemy wziąć czasem wolne i pograć w coś innego ? :> Ostatnio gram w Hegemonię i EU3:DeI a to masę czasu zżera (a sesja się zbliża...) :D

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Dokładnie. Po co zamykać coś co jest dobre i czemu poświęca się bardzo dużo czasu. A tak poza tym to uważam że serwis jakim jest JAC bardzo dobrze prosperuje i osiąga dobre wyniki w przeciwieństwie do takiej strony jaką jest np:. LA. Nie idźmy tą samą drogą co oni, bo to do niczego nie doprowadzi, a co najwyżej zniszczy całą społeczność Jaggedów do cna. Pamiętajmy, że za niedługo swoją premierę ma JA2: R i postarajmy się własnymi siłami dotrwać do tej premiery.

Ostatnio zmieniony 17 gru 2010 01:52 przez Wigen, łącznie zmieniany 2 razy

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

lukasamd pisze:
Aver pisze:
Proszę bez takich żartów mi tu

- niskie zainteresowanie wywiadem dotyczącym jakby nie patrzeć nowych oficjalnych Jaggedów
- niskie zainteresowanie konkursem
- bardzo niewielka liczba postów po tym jak zrezygnowaliśmy nieco z offtopowania

Ja nie żartuję, bo sytuacja wygląda tak a nie inaczej. Po ostatnich wydarzeniach szczerze żałuję że jestem Polakiem w perspektywie JACenter. Gdyby ten serwis od początku powstawał w angielskiej wersji, z pewnością ruch na nim byłby znacznie większy. Tu nie chodzi o ilość fanów, a ich podejście - istnieje sobie The Bears Pit, ale czy na nim są newsy, ogromna baza artykułów, zbiory screenów i wreszcie cała baza plików na bieżąco aktualizowana? Nie ma, nie ma tego wszystkiego, a ludzie po prostu są aktywni... u nas "macie wszystko" (nawet czynniki od nas niezależne, a więc nowego Jaggeda w produkcji) o ile mogę się tak wyrazić, a i to za mało, aby zachęcić więcej niż kilka osób. Do dupy z taką społecznością.

Informacja to jedno a atmosfera to drugie.
Po informacje beda wpadac osoby, pewnie duzo.
Atmosfera sprawi, że beda chciały pisac, spedzac tu czas, bawic sie i wymieniac doswiadczeniami.
Trzeba odkryc co te atmosfere zbuduje a co ja niszczy.

Moja mała "pasja"

*

Fisher
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Gdyby to był Bar Braci Santos postawił bym coś mocniejszego Olince, Aszkowi, Wigenowi i Assurowi.
A żeby mój post nie był offtopem:
Nie warto zamykać JAC tylko przetrwać ten okres "kryzysowy" (kurcze zabrzmiało jak z wiadomości).

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Olinka pisze:
Nie wiem czego oczekujesz Lukas wg mnie serwis jest bardzo dobry i spełnia swoje zadania.

Taką mamy w administracji nadzieję, ale coraz częściej odnosimy wrażenie, że to co robimy, robimy albo tylko dla siebie, albo naprawdę baaardzo wąskiej grupy osób.
Ciężko powiedzieć, żeby było to motywujące...

Wigen pisze:
A tak poza tym to uważam że serwis jakim jest JAC bardzo dobrze prosperuje i osiąga dobre wyniki w przeciwieństwie do takiej strony jaką jest np:. LA. Nie idźmy tą samą drogą co oni, bo to do niczego nie doprowadzi, a co najwyżej zniszczy całą społeczność Jaggedów do cna.

LA to historia, albo jak kto woli, nawet prehistoria. W sumie szkoda że Scooly zawiesił, bo konkurowanie z innym serwisem również było dla nas dodatkowym motorem napędowym. Polska społeczność (podkreślone, bo nie chodzi o fanów Jaggedów w ogóle) niszczy sama siebie obecnymi zachowaniami.

Olinka pisze:
Trzeba odkryc co te atmosfere zbuduje a co ja niszczy.

Obawiam się, że atmosfera nie stanowi tu problemu. Zdarzają się oczywiście zgrzyty, kłótnie itp. ale dobrej atmosfery nie zbudujemy na ciągłych offtopach, oraz olewaniu ważnych informacji związanych z jaggedami.

Niebawem Len opublikuje bardzo ciekawy artykuł. Ja już go przeczytałem i uświadomiłem sobie, do czego doprowadziliśmy swoimi działaniami ślepo wierząc w zainteresowanie fanów, które jak się okazało, nie ma.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna