Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 185 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
Kushin
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Trochę mnie nie zrozumieliście, chodzi o tytuł, bo powiedzcie szczerzę z czym kojarzy wam się tytuł Jagged Alliance. Od samego początku był grą turową, strategiczną i taktyczną. Mało jest turówek i jeżeli ktoś kiedykolwiek spyta mnie się co to jest tryb turowy, to powiem mu "Sięgnij po Ja". Będzie małe nie porozumienie jak wybierze Reloaded, bo przecież co do serii będzie to coś innego. Ale fakt, te same postacie, sektory (lekko odmienione pod względem grafiki), być może fabuła... To może być ciekawy tytuł, ale inny niż poprzednie, dlatego nazywa się Reloaded a nie inaczej, żeby nie namieszać...

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

lukasamd pisze:
Ripper pisze:
Słuchajcie a może by np: zadowolić "wszystkich" jak i fanów zrobić by możliwość gry w aktywnej pauzie jak i turach ?

Mnie się wydaje, że to raczej niemożliwe. Nikt nie wyłoży takich funduszy, jeszcze przy takich reakcjach fanów.

Taki system rozgrywki jest w X-Com Apocalipse. Mozesz wybrac sobie czy akcje rozegrasz w trybie rzeczywistym czy turowym.
Gra powstała bardzo dawno temu 1997.

Dodam, że kupie kazde rozszerzenie, modyfikacje, kontynuacje Jagged :) jakkolwiek by nie była zrobiona.
Tak miałam z HG.
Gra mnie rozczarowała ale nie załuje, że ja mam.
Cos na zasadzie kolekcji.

Moja mała "pasja"

Ostatnio zmieniony 18 lis 2010 11:39 przez Olinka, łącznie zmieniany 1 raz

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Kushin: Ale chyba nie oczekujesz, że twórcy pozostaną przy starym trybie walki, żeby czasem ktoś nie pomylił serię JA jako turówki? :P

Co do tej petycji. Śmieszne są dla mnie uzasadnienia typu "Jak zrobicie inaczej niż ja sobie tego życzę, to nie kupię tej gry!". Śmieszne, bo twórcy tym ruchem celują w sprzedaż znacznie wyższą niż te 180 osób.

*
Kushin
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Len pisze:
Kushin: Ale chyba nie oczekujesz, że twórcy pozostaną przy starym trybie walki, żeby czasem ktoś nie pomylił serię JA jako turówki? :P

Nie no na pewno nie mieli takiego planu tylko chodzi o to że z tym się kojarzy tytuł :D

Ale jak już mówiłem, mam nadzieję że nie spartaczą roboty, to może być naprawdę dobra produkcja.

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Olinka pisze:
Taki system rozgrywki jest w X-Com Apocalipse. Mozesz wybrac sobie czy akcje rozegrasz w trybie rzeczywistym czy turowym.

Było też w Fallout Tactics.
Nie zmienia to faktu, że nie był to prawdziwy system walki w czasie rzeczywistym, a jedynie jednoczesne wykonywanie tur przez gracza i komputer.
Podobnie było w Baldur's Gate, Icewind Dale, czy np. SW: KotOR.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Stworzenie w jednej grze systemu turowego oraz walk prowadzonych w czasie rzeczywistym jest możliwe ale to wymagałoby ogromnych nakładów czasu i pieniędzy. To po prostu się nie opłaca.

*
DEMOn
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Znów czuję się opóźniony co do mojej 1.13. Może to zły temat, ale nie miałem gdzie tego podpiąć. Na filmiku gości od tej petycji jest 1.13, w której jest więcej okienek dodawania bajerków do giwer. Co to za wersja? HELP :D

*
Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

DEMOn pisze:
Znów czuję się opóźniony co do mojej 1.13. Może to zły temat, ale nie miałem gdzie tego podpiąć. Na filmiku gości od tej petycji jest 1.13, w której jest więcej okienek dodawania bajerków do giwer. Co to za wersja? HELP

To jest N.A.S. (New Attachment System). Można go pobrać w najnowszej wersji z poniższego linku:

http://www.mediafire.com/?z8o565lb5c8g5qb

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

DEMOn pisze:
Znów czuję się opóźniony co do mojej 1.13. Może to zły temat, ale nie miałem gdzie tego podpiąć. Na filmiku gości od tej petycji jest 1.13, w której jest więcej okienek dodawania bajerków do giwer. Co to za wersja? HELP :D

No i to jest również ta hipokryzja, o której pisałem wcześniej - broniąc JA2, pokazują 1.13 oraz jego dodatkowe moduły.
JA CHCĘ ZWYKŁY INTERFEJS W 1.13, ROBIĘ PETYCJĘ!!! xD

*
Jazz
Starszy sierżant
Starszy sierżant

lukasamd pisze:
JA CHCĘ ZWYKŁY INTERFEJS W 1.13, ROBIĘ PETYCJĘ!!! xD

Ustaw konfiguracje vanilla mod. Może to rozwiąże Twój problem ;)

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Jazz pisze:

To miał być żart, w którym nabijam się z hipokrytów :D

*
Jazz
Starszy sierżant
Starszy sierżant

lukasamd pisze:
Jazz pisze:

To miał być żart, w którym nabijam się z hipokrytów :D

Wiem że to żart, ale tu nie pasował , bo stary interfejs można sobie ustawić ;)

Ci fanatycy, hipokryci czy jak ich tam nazywacie, chcą tylko aby system turowy został zachowany. Zresztą JA2:Reloaded ma być remakiem JA2, więc nie wiem poco zmieniają system turowy na aktywną pauze. Aktywną pauzę mogą dodać w JA3 . Fani kupią JA2:Reloaded, a gracze JA3 .

Ja już kupiłem Brygada E5 i podziękowałem. Aktywna pauza nie dla mnie.
Nie będę łykał wszystkiego co będą serwować.

Cytując kabaret Limo :
"- Blacha. Leszek poszedł na studia
- Przecież to nie jest jego świat "

Więc jeśli chodzi o gry, to nie jest już mój świat ;) Nie kupie ani JA2:Reloaded ani JA3. Bo poco mi coś co będzie stało na półce i ładnie wyglądało ;)

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Jazz pisze:
Zresztą JA2:Reloaded ma być remakiem JA2, więc nie wiem poco zmieniają system turowy na aktywną pauze. Aktywną pauzę mogą dodać w JA3 . Fani kupią JA2:Reloaded, a gracze JA3 .

No ale problem w tym, że jak nie zamienią to może się sprzedać kiepsko... sprzedaż dla samych fanów nie wystarczy - spójrz na Hired Guns, czy ono w ogóle się opłacało? Śmiem wątpić. Wiadomo, że nie miało "mocy tytułu", no ale po tylu latach ta moc też nieco osłabła i nie będzie tak różowo raczej. To nie tyle remake, co walka o przyszłość całej serii.

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Jazz pisze:
Zresztą JA2:Reloaded ma być remakiem JA2, więc nie wiem poco zmieniają system turowy na aktywną pauze.

No offense, ale skoro to remake, to po co w ogóle cokolwiek zmieniają?
Niech zrobią 'dodruk' płyt z JA2, o nie, to chyba zmieniłoby pierwotny nakład...

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Najprawdopodobniej Jazz jest osobą dla której nowa szata graficzna w zupełności wystarczy do remake'u JA2. Dla mnie i pewnie dla wielu innych osób to o wiele za mało aby w 2011 roku nazwać JA2 Reloaded remake'iem klasycznego JA2 tylko dlatego, że ma nową szatę graficzną.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Następna