[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 226: Undefined offset: 1
Wyświetl temat - Polityka - Forum JACenter.pl
Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1670 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 112  Następna

W najbliższych wyborach swój głos oddam na
Czas głosowania minął 10 paź 2007 20:16
Prawo i Sprawiedliwość (PiS) 8%  8%  [ 1 ]
Platforma Obywatelska (PO) 69%  69%  [ 9 ]
Lewica i Demokraci (LiD) 8%  8%  [ 1 ]
Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL) 8%  8%  [ 1 ]
Liga Polskich Rodzin (LPR) 8%  8%  [ 1 ]
Samoobrona 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 13
Autor Wiadomość
Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Kushin pisze:
Prasa pisze:
Francuski Senat przyjął w piątek w pierwszym czytaniu niezwykle kontrowersyjną reformę, przewidującą podniesienie wieku przejścia na emeryturę z 60 do 62 lat.

Gdzie na innym forum natknąłem się na informacje na temat manifestacji przeciwników rządowej reformy emerytalnej, którzy wyszli na ulicę. O czym media milczą a co lepsze tuszują ważne informacje :

Cytuj:
Według policji w Bordeaux maszerowało 34 tys. osób, organizatorzy podali, że uczestników było ponad dziesięciokrotnie więcej, w Tuluzie - według tych samych źródeł odpowiednio - 35 tys. i 155 tys. Wielotysięczne manifestacje odbyły się także m.in. w Rennes i Angouleme.

Tutaj video na youtube : https://www.youtube.com/watch?v=KUayGEWM77w

A o to wypowiedzi użytkowników :

Cytuj:
Cytuj:
Przynajmniej mają jaja. U nas nawet jakby przedłużyli wiek emerytalny do 100 lat, to i tak nikt nie wyszedłby na ulicę.

Cytuj:
A wiesz dlaczego?
Bo media!
Media stworzyły sztuczne obozy wzajemnie się nienawidzące, więc przeciw komu i kto ma wyjść na ulice?
Ci co nienawidzą PiS będą manifestować przeciw reformie emerytalnej czy ci co nienawidzą PO będą za tym manifestować? A PO jak i PiS są za tą reformą...
Dopiero jak ludzie przejrzą na oczy i dadzą sobie spokój z byciem negatywnym wyborcą (głosowanie przeciw) wówczas oprzytomnieją i sobie nie pozwolą na to czy tamto.
A tak dziś zarówno PiS jak PO maja ten sam cel... a skłócenie społeczeństwa tylko im w tym pomaga. Tak naprawdę to wyborca PO niczym się nie różni od wyborcy PiS... obaj grają w tej samej drużynie... szkoda, że ta drużyna działa na szkodę Polski i polaków.

Akurat jeśli chodzi o system emerytalny to nie ma innego wyjścia jak przedłużać wiek emerytalny bądź zmienić go na system jaki obowiązuje w Kanadzie, bądź w ogóle go rozpieprzyć w cholerę. To nie czasy Bismarcka, gdy ludzie żyli krótko i płodzili się jak króliki. Teraz, taki twór nie ma prawa funkcjonować.

Osobiście jestem za systemem kanadyjskim (małe składki niezależne od wysokości pensji i mała, równa dla wszystkich emerytura) bądź zlikwidowaniem systemu emerytalnego. Niech ludzie sami decydują o tym jak zainwestować w swoją przyszłość, a wyjdą na tym lepiej niż żeby część ich składki przejadały zastępy urzędasów, a inna część była topiona przez nieudolne OFE które skusiły ludzi wstąpieniem do siebie dzięki cwanemu agentowi.

Państwo też na tym lepiej wyjdzie bo nie będzie musiało kasy z budżetu wydawać na uzupełnienie dziury w systemie emerytalnym, a brak systemu emerytalnego bądź system kanadyjski pobudza przyrost naturalny gdyż dzieci to jedna z najpopularniejszych inwestycji mająca zapewnić bezpieczeństwo w podeszłym wieku.

Co do tuszowania tych informacji przez media to info było między innymi na głównej onetu, ale wiadomo że takie info nie będzie news'em dnia bo ludzie zaczną mówić że to wyciszanie przez media katastrofy/sprawy krzyża/morderstwa. W Polsce ludzie lubią czytać o bzdurach po prostu i to nie wina mediów. Dziennikarzom płacą za ilość odbiorców.

Ostatnio zmieniony 25 paź 2010 09:46 przez Aver, łącznie zmieniany 3 razy

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Moja mała "pasja"

Ostatnio zmieniony 25 paź 2010 10:47 przez Olinka, łącznie zmieniany 1 raz

*

Kushin
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Moja mała "pasja"

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Przerobić na trociny.

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Olinka pisze:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... prasa.html
Noszszs... przeciez facet miał przerobiony pistolet gazowy na amunicje ostra...

SLD chce zakazu dostępu do broni, bo to komuchy.
Komuniści wyznawali zasadę, że nikt nie jest wystarczająco odpowiedzialny, żeby korzystać z broni, chyba że nosi mundur.
Od momentu kiedy założy mundur, jest już doskonałym operatorem broni, i może z takiej korzystać, może brać broń służbową do domu (i korzystać z niej nawet wtedy, kiedy nie ma munduru).
Tymczasem niemundurowy z bronią to morderca, psychopata i jest w ogóle be.

Komuchy mają gdzieś prawa obywatelskie, i bezpieczeństwo obywateli.
Komunistyczny dyktator będzie miał swoich uzbrojonych goryli, wojsko, policję i inne służby mundurowe, podczas gdy zwykły obywatel może chwilami polegać tylko na sobie.

Cała ta akcja z delegalizacją broni, to demagogia.
Równie dobrze można zdelegalizować pojazdy mechaniczne w zw. z wypadkiem tego mikrobusu, ponieważ nie da się ukryć, że nastąpiły uchybienia w procedurach bezpiecznego udziału w ruchu drogowym.
Można śmiało stwierdzić, że pojazdy mechaniczne są narzędziem szatana (oo, przepraszam, komuchy są niewierzące), wcieleniem zła i zwiastunem zniszczenia i śmierci.
Pojazdami mechanicznymi powinni jeździć tylko mundurowi, a lud pracujący miast i wsi niech wsiada na rowery (jak w Chińskiej Republice Ludowej).

Olinka pisze:
Shadow dzieki za ten post.
Wiem, że to czubek góry lodowej w temacie In-vitro ale ciesze sie, że to napisałes.

Uznałem że w świetle posiadanej przeze mnie wiedzy postawa kościoła względem IVF graniczy z manipulacją.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

A jak dla mnie im mniej broni tym lepiej. Posiadacz broni to z reguły normalny człowiek, w końcu nie bez powodu dostał zezwolenie, problem w tym że większość morderstw z użyciem broni zostaje popełniona z broni innego, najczęściej nieświadomego, właściciela. Dla chcącego nic trudnego, szczególnie zdeterminowanego.

Można powiedzieć, że jeśli ktoś koniecznie będzie chciał zabić to znajdzie sobie inną broń. Owszem, ale taki nóż kuchenny wymaga zbliżenia się do ofiary, spojrzenia jej w oczy i użycia siły. Mając pistolet wystarczy wycelować i nacisnąć spust, co może zrobić każdy.

To samo myślę o wiatrówkach i łukach (szczególnie bloczkowych), obie te bronie posiadam i jak widzę co z nimi robią inni to jestem za delegalizacją, albo za zezwoleniem.

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Len pisze:
To samo myślę o wiatrówkach i łukach (szczególnie bloczkowych), obie te bronie posiadam i jak widzę co z nimi robią inni to jestem za delegalizacją, albo za zezwoleniem.

Ja się z Tobą zgadzam, ale w myśl tej samej logiki należy zdelegalizować samochody i inne pojazdy mechaniczne.

*

Kushin
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Po waszych wypowiedziach cały czas jestem za tym byście zapoznali się z Venus Project, mimo naszej niegotowości do zmiany trybu życia, zmiana wyjdzie na lepsze.

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Kushin pisze:
Po waszych wypowiedziach cały czas jestem za tym byście zapoznali się z Venus Project, mimo naszej niegotowości do zmiany trybu życia, zmiana wyjdzie na lepsze.

Uważam po prostu, że traktowanie PRZEDMIOTU jako przyczyny zła jest głupie.
Samochodu można używać dobrze i źle.
Broni też można używać dobrze i źle.
Dlaczego zatem ktoś chce delegalizować broń (i na to ludzie skłonni są przystanąć), a samochodów zdelegalizować nie chce (co ludziom z kolei nie przeszkadza), pomimo faktu iż w Polsce miesięcznie ginie więcej ludzi na drogach niż rocznie od postrzałów?

Powiem dlaczego, bo ludzie nie myślą, i jest im z tym dobrze.
Ta sama ciemna masa, która nie chce zarobić na własną emeryturę i własne ubezpieczenie i głosuje za utrzymaniem komunistycznego systemu ZUS, nie chce dbać o własne bezpieczeństwo, i woli się łudzić że delegalizacja broni coś zmieni, niż samemu coś zrobić, żeby było bardziej bezpiecznie.

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Stridingshadow pisze:
Len pisze:

Ja się z Tobą zgadzam, ale w myśl tej samej logiki należy zdelegalizować samochody i inne pojazdy mechaniczne.

Zgadzam sie.
Zezwolenie wydawałabym tez na posiadanie dzieci.

To tak pół żartem, pół serio

Moja mała "pasja"

*

Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Ja też jestem za trudnym dostępem do broni, a nie takim jak np. w niektórych stanach USA. Bo fakt, może i możemy bronić się na równi z równym z bandytą uzbrojonym w pistolet, ale mimo wszystko bandyci mają w ten sposób cięższy dostęp do broni, a do tego nie można zapominać że w miejscach gdzie każdy może sobie kupić broń, dochodzi do bardzo dużo zabójstw/wypadków dokonanych przez ludzi którzy na codzień nie są bandziorami, a których by się dało uniknąć gdyby nie mieli dostępu do broni.

Na przykład ze 2 miesiące temu czytałem że jakaś kobieta w US została zwolniona z pracy w fabryce, a w akcie zemsty przyszła z bronią do fabryki i otworzyła ogień do pracowników - kilka osób zginęło. Na co dzień zwykła kobieta - której nikt by nie podejrzewał o zdolność do masakry, a wystarczył impuls i dostęp do broni, aby doszło do tragedii. Można powiedzieć że jakby nie miała pistoletu to by wróciła z nożem, ale co jak co nożem czy inną bronią dostępną dla przeciętnego człowieka raczej by nie wyrządziła takich szkód.

Ostatnio zmieniony 25 paź 2010 20:45 przez Aver, łącznie zmieniany 1 raz

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Aver pisze:
Ja też jestem za trudnym dostępem do broni, a nie takim jak np. w niektórych stanach USA. Bo fakt, może i możemy bronić się na równi z równym z bandytą uzbrojonym w pistolet, ale mimo wszystko bandyci mają w ten sposób cięższy dostęp do broni, a do tego nie można zapominać że w miejscach gdzie każdy może sobie kupić broń, dochodzi do bardzo dużo zabójstw/wypadków dokonanych przez ludzi którzy na codzień nie są bandziorami, a których by się dało uniknąć gdyby nie mieli dostępu do broni.

Na przykład ze 2 miesiące temu czytałem że jakaś kobieta w US została zwolniona z pracy w fabryce, a w akcie zemsty przyszła z bronią do fabryki i otworzyła ogień do pracowników - kilka osób zginęło. Na co dzień zwykła kobieta - której nikt by nie podejrzewał o zdolność do masakry, a wystarczył impuls i dostęp do broni, aby doszło do tragedii. Można powiedzieć że jakby nie miała pistoletu to by wróciła z nożem, ale co jak co nożem czy inną bronią dostępną dla przeciętnego człowieka raczej by nie wyrządziła takich szkód.

Ale ja się z Tobą nie kłócę.
Po prostu uważam, że trzeba być konsekwentnym.
Jeżeli ograniczać dostęp do broni, to i do samochodów, bo to pod kołami ginie najwięcej Polaków (z wszystkich zgonów urazowych).
Wystarczy że jeden kierowca zachowa się brawurowo, i może to skutkować śmiercią, kalectwem, bądź znacznym uszczerbkiem na zdrowiu kilku, bądź kilkunastu osób.
Typowy wypadek samochodowy to więcej ofiar śmiertelnych, niż typowa strzelanina.
Dlaczego zatem kierowcy nie przechodzą badań psychologicznych i psychotechnicznych?

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Aver pisze:

to jest jak z narkotykami, lewym spirytusem, dla chcącego nic trudnego, a dla "bandziora" tym bardziej (kto zdrowy napada na coś z bronią zarejestrowaną na siebie?)

a ta kobieta to nie jest tak że impuls, zbierają się małe impulsiki, a to szef wnerwia a to mąż pijany a to dzieci narkomani, teściowa straszna, i przy nagromadzeniu małych impulsów wystarczy jeden silniejszy do wybuchu. Te niemieckie dzieciaki nie strzelał w szkole po 1 szykanie tylko byli upokarzanie kilkadziesiąt razy w długim okresie czasu. Był przypadek w Polsce, nikt nie mógł uwierzyć, potulna drobna kobitka, bita i upokarzana przez męża, nigdy się nie skarżyła, nigdy nie narzekała, zawsze tłumaczyła siniaki inaczej że np: się przewróciła bo jej mąż jest święty, i po 8 latach takiego małżeństwa, policjanci znaleźli męża w kuchni z 80 ranami kłutymi od noża kuchennego, pytania jaka różnica w zabiciu męża nożem kuchennym a łatwo dostępnym pistoletem ?

zresztą kije bejsbolowe są uznawane jako broń i zakazane jest ich noszenie przy sobie to karki 2x2 metra noszą sobie w pełni leglanie
Obrazek
zresztą znajcie się pewnie kilka osób którzy pozakładają "specyficzne" kołka myśliwskie dla "specyficznych" klientów.

*

Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

GrU pisze:
pytania jaka różnica w zabiciu męża nożem kuchennym a łatwo dostępnym pistoletem ?

Mimo wszystko łatwiej zabić pistoletem, zwłaszcza większą ilość osób.

Przy okazji chcę zaznaczyć że jestem za takim dostępem do broni jak jest teraz. Aktualnie w Polsce o broń jest ciężko i jest to kosztowne. Pomysłu SLD nie popieram, natomiast jestem też przeciwny ułatwieniu dostępu do broni.

Ostatnio zmieniony 25 paź 2010 21:18 przez Aver, łącznie zmieniany 1 raz

*

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów. Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 112  Następna