Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Stridingshadow
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Witam.
Piszę dziś w sprawie organizacyjnej

Otóż miesiące temu, pewien użytkownik forum zwrócił mi uwagę, że przesadzam z formatowaniem tekstu.
Uważam że miał rację.

Nie będę wytykał palcem, ale jedno z nas posiada pewne zamiłowanie do przesadnego formatowania tekstu.
To nie jest regulowane regulaminem, ale chciałbym prosić tę osobę, aby stosowała formatowanie z umiarem.
Przesadnie kolorowe i sformatowane posty nie są bardziej czytelne, tylko bardziej oczo*ebne, co jak mniemam kłóci się z ideą formatowania.

Dziękuję za uwagę, i proszę o komentarze, oraz rozważenie mojej prośby (która choć motywowana zachowaniem jednej osoby tyczy się wszystkich użytkowników forum, obecnych i przyszłych).

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Stridingshadow, takie tematy z reguły poruszamy w dziale dla administracji ;)

Jak dla mnie to nie ma większego znaczenia, bo z reguły i tak nikt z tym nie przesadza. No może poza sporadycznymi przypadkami, ale wówczas można zwyczajnie włączyć edycję postu i poprawić co trzeba takiemu delikwentowi :)

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Jak dla mnie przeszkadzające są np. takie "smaczki":

Jakiś tam sobie tekst

Nieźle bije po oczach, ale czytelności nie zwiększa. Sam staram się stosować formatowanie o większej czcionce np. w tematach typu "Puchar najemnika". Kolorowanie to tylko notatki moderatorskie typu "poprawiona nazwa tematu", aby autor wiedział, że "było w jego poście grzebane" :)
Druga rzecz - gdy np. mamy link i damy mu kolor, to link przestanie być klikalny = będzie zwykłym tekstem, a to mniej wygodne. Jeżeli ktoś sądzi, że linki w postach są zbyt mało widoczne, to możemy pomyśleć o jakiejś lekkiej zmianie ich kolorów.

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Len pisze:
Stridingshadow, takie tematy z reguły poruszamy w dziale dla administracji ;)

To miał być apel do wszystkich użytkowników.

Jeżeli ktoś okaże się wyjątkowo uciążliwy, to zawsze znajdzie się na niego paragraf -"Nie ma ludzi niewinnych, są tylko ci, których niedostatecznie dobrze sprawdzono".

Tymczasem mi nie chodzi o wlepianie warnów i banów (wiecie, że tego nie lubię), a o zwrócenie uwagi na istnienie w.wym problemu.

lukasamd pisze:
Jak dla mnie przeszkadzające są np. takie "smaczki":

Jakiś tam sobie tekst

Nieźle bije po oczach, ale czytelności nie zwiększa. Sam staram się stosować formatowanie o większej czcionce np. w tematach typu "Puchar najemnika". Kolorowanie to tylko notatki moderatorskie typu "poprawiona nazwa tematu", aby autor wiedział, że "było w jego poście grzebane" :)

Dokładnie o takie smaczki mi chodziło.

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Zauwazyłam, że "te" smaczki znikneły juz wiec chyba problem rozwiazany :)

Osobiscie tez wole jakby mniej ozdobników :)

Moja mała "pasja"

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie