Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
Ming
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Aha i jak już mówię o wklejaniu, ściąganiu itp. to powiem, że tryb wolnej jazdy działa (ja już mam), można dodać sobie parę ubrań i kilka samochodów, i co ciekawe 31 dodatkowych misji ale przechodzonych innym bohaterem (Jimmym Vandettą). Może nawet za jakiś czas będzie można sobie dodać broń białą.
Najwięcej klimatu daje mi możliwość usłyszenia w radiu Empire Classic (jak dobrze pamiętam) jednej piosenki z Mafii 1. A najbardziej podoba mi się to, że zrobili taki samochód jak Tucker Torpedo :one: o którym kiedyś nakręcono nawet film (nie pamiętam tytułu) i możliwość usłyszenia ryku silnika V8 w Corvettcie :diabelek:

Dodano: 10 wrz 2010 19:05

I jeszcze coś. W pierwszej misji mamy możliwość strzelania z kija od szczotki :P czyli Mausera C/12. Przeładowując Vito zmienia w nim magazynek :crazy: Z tego co wiem magazynek w tym pistolecie był stały a ładowało się go od góry z łódek np. 10 nabojowych (zależy od wielkości magazynka w danym modelu)

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Najpierw sc2 w 3 częściach bo "za duży" teraz się okazuje że to co powycinali z mafii trafia do sprzedaży, o ile z sc spoko bo od początku tak zapowiadali, o tyle zrobienie gry okrojenie jej i późniejsza sprzedaż wycinków toż to gorsze złodziejstwo od piractwa ...

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

@Ming:
O ile dobrze zdążyłem zauważyć, to w pierwszej misji na samym początku mamy karabin M1 Garand i również możemy go przeładowywać po wystrzeleniu np. tylko 2 pocisków. Problem w tym, że w tym karabinie ładownik odpada sam po wystrzeleniu ostatniego pocisku... Chyba tylko pierwszy Medal of Honor oraz niemodyfikowana wersja Enemy Territory jest zgodna z realiami i nie pozwala na przeładowywanie.

*
Kelly
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Można go przeładować, ładnie to wygląda w cod WaW.

*
Ming
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Cytuj:
Można go przeładować, ładnie to wygląda w cod WaW.

Ale tu chodzi o to, że M1 Garanda nie można przeładować nie wystrzeliwując wszystkich pocisków z łódki :!: W CoD WaW też jest ten błąd, ale potwierdzam wygląda to ładnie.
Mausery C/12 leżą trzy na skrzynkach, w budynku przez który się przechodzi (chyba wtedy gdy rzucamy granat przez okno. Jakby ktoś nie wiedział)

*

Danny
Szeregowy

Witam!

Mafia 2 jak dla mnie prócz nazwy z Mafia 1 nie ma nic wspólnego. Zero klimatu, zabawy, tego dreszczyku który miała Mafia The City of Lost Heaven. Plus gra jest niesamowicie krótka.

BTW co do przeładowywania M1:

https://www.youtube.com/watch?v=kXwHXymfmxY

Yay :jupi: pierwszy post na forum!

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Ming pisze:
Z tego co wiem magazynek w tym pistolecie był stały a ładowało się go od góry z łódek np. 10 nabojowych (zależy od wielkości magazynka w danym modelu)

W niektórych wersjach (np. M.712) był magazynek wymienny.

lukasamd pisze:
O ile dobrze zdążyłem zauważyć, to w pierwszej misji na samym początku mamy karabin M1 Garand i również możemy go przeładowywać po wystrzeleniu np. tylko 2 pocisków. Problem w tym, że w tym karabinie ładownik odpada sam po wystrzeleniu ostatniego pocisku... Chyba tylko pierwszy Medal of Honor oraz niemodyfikowana wersja Enemy Territory jest zgodna z realiami i nie pozwala na przeładowywanie.

M1 można przeładować w każdej chwili.
Sęk w tym, że trzeba albo wyciągnąć starą łódkę z nabojami i załadować nową pełną, albo doładowywać częściowo opróżnioną łódkę luźnymi nabojami.
Tymczasem żołnierze dostawali całość amunicji w łódkach, i w większości sytuacji nie opylało im się doładowywać broni.

*

Ming
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Nie wiedziałem, że tak można w Garandzie :okulary2:
I swoją drogą, Jak w Mafii 2 mamy jakiś samochód w garażu gdy jeszcze jest zima i jest troche ośnieżony to potem gdy mamy już wiosne na tym samym samchodzie na którym był śnieg, jest dalej coś białego. Nie wiem czy nadal jest to śnieg czy błoto.
Ale bardziej wygląda to na śnieg wiosną...

Załączniki:
DSC015255.jpg
DSC015255.jpg [ 253.08 KiB | Przeglądany 1479 razy ]

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

teksturowa pozostałość śniegu

fajnie że bohater/bohaterowie mogą nosić kilka broni długich i krótkich pod przewiewną koszulką, fajnie że są tak tępi że w obliczu kilkuset kul latających nad głową jak się skończy magazynek, najpierw muszą przeładować a dopiero potem zmiana broni, po kilku sekundach od wydania polecenia zmiany broni - nielogiczne i denerwujące, o kilkunastu ciałach policjantów przed lumpeksem po czym wystarczy zmienić koszulę na płaszcz nie wspomnę ale to dla grywalności. No i najgorsza zbrodnia, oprócz początku zimowego gra jest w 100% wyprana z klimatu :(.

PS:
jak spieprzą tak jak ostatnio wszystkie kontynuacje takie gry jak Diablo3 albo Hitmana5 to wywalam PC za okno na znak protestu ...

Ostatnio zmieniony 12 wrz 2010 12:52 przez GrU, łącznie zmieniany 1 raz

*

Ming
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Czy w Mafii 2 jest możliwość robienia pobocznych misji np. na złomowisku ? Bo raz tam pojechałem chyba w 13 Rozdziale i była opcja porozmawiaj z Mikiem (czy jak mu tam) a on mi powiedział, że narazie nie ma dla mnie roboty i żebym zajrzał później, no ale przecież nie bede tam jeździł co chwile...
Tak naprawdę dopiero pod koniec gry poczułem, że gram w Mafie 2 :/

Ostatnio zmieniony 17 wrz 2010 16:28 przez Ming, łącznie zmieniany 1 raz

*

konrado9
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

fajna ale za krotka i jedynka dłusza lepsza wedlug mnie tyle lat czekalismy mogli duzo wiecej zrobic tak nie wiem co sobie mysleli grafika powala ale to nie wszytko

Ostatnio zmieniony 20 wrz 2010 16:52 przez konrado9, łącznie zmieniany 1 raz

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

będzie pewnie sprzedane kilka addonów tak jak do F3

*

Ming
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Alem ja głupi :/ dodatek 30 misji o którym pisałem wcześniej nazywa się Jimmy's Vendetta i chodzi o to, że koleś w którego się wcielamy nie nazywa się Jimmy Vendetta. Wiemy tylko, że nazywa się Jimmy, a Vendetta to po Włosku chyba znaczy zemsta czy coś w tym stylu. Zobaczyłem to dopiero gdy wgrywałem pliki do gry xD
Ale według mnie dodatek robi wymiotkę... Dostajemy to, czego w standardzie nie ma. Czyli odnowioną Jazdę Ekstremalną :!:
Tyle ,że z fabułą pełną akcji, robiąc misje poboczne (masa strzelanin i wybuchów ze wszystkimi możliwymi rodzajami broni w grze :D ) zarabiamy forsę a potem przykładowo rozbijamy się po mieście pijani jak Messerschmitty :P sposobów na wydawanie forsy jest chyba wystarczająco by z przyjemnością sobie pograć. Mnie np. zaciekawiło tuningowanie starych samochodów :okulary2:
Nie trzeba przechodzić całej gry żeby grać w dodatek. Po wgraniu dodaje on nam kolejną opcję w menu głównym. Grę możemy zapisywać kiedy tylko nam się to spodoba w jednym z trzech domów mieście.

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

prawo z Sycylii, jeżeli ktoś zabił ci ojca miałeś prawo do vendetty (prawo zemsty) bez "społecznych" konsekwencji pomścić ojca (czasami gdy chodziło o kogoś ważniejszego trzeba było mieć zgodę dona zarządcy danego rejonu), co doprowadzało do kolejnej vendetty i kolejnej itd.

a ten addon został zrobiony razem z mafią, wycięty i dosprzedany.

*

Ming
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Napewno wyjdzie jeszcze jeden dodatek do Mafii 2. Joe Adventures. Wcielimy się w samego Joe'go w czasie gdy Vito siedzi w pace :one: . A z tego co przypuszczam to wyjdzie jeszcze jeden albo dwa dodatki :okulary2:

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna