Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
mtl
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Offtop, ale co tam. Jeżeli już jesteśmy przy dubbingu, to kto grał w Battlefield: Bad Company 2? Albo chociaż widział polską reklamę tej gry w TV czy na jakiejś stronie? Dla mnie kolejnym powodem, dla którego wolę oryginalne głosy, to fakt, że aktorzy którzy podkładają ich polskie wersje to w kółko te same osoby. A jak już usłyszałem Pazurę i jego tekst "Uwaga, zbliżają się ruscy" to już całkiem wymiękłem :wall: .

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

W sumie co się dziwić gier mało dubbingują filmów prawie wogóle, nie ma u nas branży dubbingowej, a pierwszy lepszy z ulicy się nie nadaje, dlatego w kółko te same nie-pasujące-do-niczego głosy, albo sławy która są zaszufladkowane w swoich rolach (Foremniak w h5 ...), dlatego jak narazie kinowe polonizacja najlepsze, ale z drugiej strony nie robiąc dubbingowych gier, dubbingowy rynek się nie rozwinie, no i ten język nasz jakiś taki "sztywny"

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Pojawiła się możliwość pre-orderu Mafii 2 na stronie Cenegi i np. w sklepie Gram. Dobra wiadomość jest taka, że polskie wydanie jednak będzie posiadało spolszczenie kinowe, a nie jak np. wydanie czeskie razem z dubbingiem :)

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Ja już po demie Mafii i kurde ten miesiąc czekać na premierę to katorga jakaś ale co zrobić wyczekiwać jedynie można.

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Jaki miesiąc? Premiera w USA 24 sierpnia :P

Swoją drogą, jakie wrażenia? Ja osobiście mam mieszane uczucia. Jasne, wiem, że to demo i nijak ocenić strony fabularnej, jednak po grze tworzonej tyle lat spodziewałem się... czegoś lepszego? Chodzi mi o samo miasto, przechodniów czy samochody - poziom interakcji IMO podobny jak w jedynce - ludzie często zamiast uciekać słysząc strzały po prostu kucają i nic nie robią. Tak samo podczas kradzieży samochodu - ludzie zamiast walczyć, to gdy wsiądziesz od strony pasażera spokojnie wysiadają i pozwalają ci zabrać auto. Mogli chociaż dać jakąś animację wykopywania delikwenta zza kierownicy czy coś w tym stylu ;) Do tego jeszcze jedna karygodna rzecz - ludzie nawet dość lekko potrąceni przez samochód od razu umierają.

*

Ming
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

No co tak cicho. Graj już ktoś w pełna wesję :?: Jak wrażenia, czy jest lepiej niż w demówce :?: Ja jeszcze nie mam mafi, czekam na nią w sklepie (i jak się dzisiaj dowiedziałem nie tylko ja).

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Wrażenia? Z jednej strony jestem z gry, że tak powiem, "zadowolony", z drugiej jednak mam wrażenie, że ktoś splunął mi prosto w twarz. Już po premierze, gdy ludzie zaczęli grzebać w plikach gry, okazało się, że autorzy wycieli kilkanaście pobocznych misji, całą broń białą i tryb wolnej jazdy. Jednak czekając te 8 lat od premiery jedynki, miałem nadzieję, dostać coś lepszego lub chociaż nie coś tak bardzo okrojonego.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Ja przed wczoraj zacząłem grać w Mafie 2. Od razu mówię, że nigdy nie grałem w pierwszą część, więc trudno mi oceniać z perspektywy pierwszej części. W każdym bądź razie gra mi się podoba czy bardzo to nie wiem. Gra jest opatrzona niesamowitą ilością przerywników filmowych (przynajmniej na początku) ale są one bardzo dobrze wykonane i bardzo ładnie zlewają się z tym co my mamy do wykonania. No właśnie misje. Z tego co zacząłem zauważać to w grze są wszechobecne skrypty, nie da się inaczej nic zrobić aniżeli gra to przewiduje bo nie przejdziemy dalej. Nawet jak rzucam granatem to on spada zawsze w to samo miejsce ustawione przez grę i włącza się filmik. Większość czepia się walk na pięści, że są bardzo słabą stroną gry, z mojej perspektywy nie są takie złe. Ja bym polecił tę grę jako przynajmniej dobrą.

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Starchris pisze:
Gra jest opatrzona niesamowitą ilością przerywników filmowych (przynajmniej na początku) ale są one bardzo dobrze wykonane i bardzo ładnie zlewają się z tym co my mamy do wykonania.

Zdarzają się w nich drobne błędy :P - np. Vito dojeżdża do domu taksówką, mówi kierowcy, żeby nie wydawał reszty - jednak z konta Vita znika 2.25$. Lub na stacji kolejowej, gdy Vito wraca do domu, mówi w tle, że został ranny kilka lat po pierwszej misji :P .

Starchris pisze:
Ja bym polecił tę grę jako przynajmniej dobrą.

To, że ta gra jest co najmniej dobra, to kwestia bezdyskusyjna. Jednak do jedynki się nie umywa ;)

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

mtl pisze:
Vito dojeżdża do domu taksówką, mówi kierowcy, żeby nie wydawał reszty - jednak z konta Vita znika 2.25$

Pamiętam dokładnie tę scenę, to wtedy gdy Vito wracał z Włoch do domu. No ale przecież zniknęło mu te 2,25 bo zapłacił za taksówkę.

Ostatnio zmieniony 03 wrz 2010 20:29 przez Starchris, łącznie zmieniany 2 razy

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Starchris pisze:
mtl pisze:
Vito dojeżdża do domu taksówką, mówi kierowcy, żeby nie wydawał reszty - jednak z konta Vita znika 2.25$

Pamiętam dokładnie tę scenę, to wtedy gdy Vito wracał z Włoch do domu. No ale przecież zniknęło mu te 2,25 bo zapłacił za taksówkę.

Ale chodzi o te 25 centów - jak bez reszty, to skąd mu wyszły te drobne? No chyba, że dał wyliczoną kwotę i powiedział, że chce bez reszty xD

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

mtl pisze:
Ale chodzi o te 25 centów - jak bez reszty, to skąd mu wyszły te drobne? No chyba, że dał wyliczoną kwotę i powiedział, że chce bez reszty

No faktycznie. To w taki razie musiał mieć wyliczoną kwotę np 2.30 lub 2.50. Nie jest to dziwne bo wracał do domu z Włoch prosto z wojny, a tam przecież nic nie zarobił. Więc przypuszczam, że patrzył dokładnie ile wydaje. Jak się później dowiedział, że jego ojciec zostawił długi w wysokości 2000 dolarów to myślę, że tym bardziej by patrzył na każdy grosz.

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Albo taksiarz chciał 2.20 i reszty nie trzeba :P

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Starchris pisze:
mtl pisze:
Ale chodzi o te 25 centów - jak bez reszty, to skąd mu wyszły te drobne? No chyba, że dał wyliczoną kwotę i powiedział, że chce bez reszty

No faktycznie. To w taki razie musiał mieć wyliczoną kwotę np 2.30 lub 2.50. Nie jest to dziwne bo wracał do domu z Włoch prosto z wojny, a tam przecież nic nie zarobił. Więc przypuszczam, że patrzył dokładnie ile wydaje. Jak się później dowiedział, że jego ojciec zostawił długi w wysokości 2000 dolarów to myślę, że tym bardziej by patrzył na każdy grosz.

Ale co ma do tego wszystkiego, czy Vito liczył każdy grosz? Gdyby Vito dał kierowcy 2.30$ czy 2.50$, to gdyby kierowca nie wydał mu reszty, to z jego konta zniknęło by te 2.30$ czy 2.50$. Ale zniknęło mu 2.25$ - 5 centów drobnych, których IMO nie powinno być jeżeli Vito nie chciał reszty ;)

M'cin pisze:
Albo taksiarz chciał 2.20 i reszty nie trzeba :P

Trudno mi wyobrazić sobie sytuację, w której ktoś daje 5 groszy więcej niż trzeba i mówi, że reszty nie trzeba :P

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

mtl pisze:
Ale co ma do tego wszystkiego, czy Vito liczył każdy grosz? Gdyby Vito dał kierowcy 2.30$ czy 2.50$, to gdyby kierowca nie wydał mu reszty, to z jego konta zniknęło by te 2.30$ czy 2.50$. Ale zniknęło mu 2.25$ - 5 centów drobnych, których IMO nie powinno być jeżeli Vito nie chciał reszty

No to pozostaje tylko jedna odpowiedź, że przejazd taksówką kosztował powiedzmy 2.10, a Vito wyciągnął akurat z kieszeni 2.25 i tyle miał na dłoni więc powiedział, (żeby nie wyjść na liczykrupę i nie liczyć przed taksówkarzem każdego centa) reszty nie trzeba.

Ostatnio zmieniony 03 wrz 2010 20:48 przez Starchris, łącznie zmieniany 1 raz

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna