Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Assur-ad-mu
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Witam
Mam problem bo gra mi się wiesza gdy wchodzę do sektora z wrogiem a czasami nawet do pustego. Jak jest wróg to zacina się przy kliknięciu done po rozłożeniu najemników. Zaczęło mi się tak dziać od niedawna. Do Almy nie mogę wejść w ogóle co zatrzymuje mnie w kropce. Co mam robić?
Bawiłem się w plikach sti i XML (głównie przy zmianie uzbrojenia wrogów)

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Najlepiej przywrócić ustawienia plików i sprawdzić, czy wtedy też będzie się tak działo.

*
Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Jesteś Assur-ad-mu już chyba z czwartą osobą którą pamiętam z podobnego postu. Najpierw poprawiali coś w w grze a potem się okazywało, że zaczęły się pojawiać błędy w grze uniemożliwiające jej poprawne działanie.

W programowaniu jest taka zasada, która niejednokrotnie się sprawdza: "Każda poprawka daje dwa nowe błędy".

Każdy kto coś poprawia musi sobie zapisywać dokładnie każdą zmianę bo każda zmiana ma daleko idące skutki na całą grę, a nie tylko na ten konkretny przedmiot czy broń. Najlepiej Assur-ad-mu przywróć oryginalne pliki XML oraz pliki STI.

No ale jak zmieniałeś pliki STI no to już jest poważna sprawa bo one odpowiedzialne są przede wszystkim za grafikę oraz animację w całej grze. Dlatego tutaj zalecałbym bardzo dużą ostrożność.

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Jeżeli chodzi o ostrożność to ją zachowałem. Nie dodawałem jej hurtem tylko pojedynczo i każdą sprawdziłem czy działa poprawnie. Teraz gram dla testu tego co zmieniłem i mam kolejne błędy. Tylko tego błędu nie wiem jak wyeliminować bo nie wiem co jest jego skutkiem.

To zaczęło się dziać przy postępie chyba 30-40% więc chyba tam powinienem zacząć szukać błędu. Tylko nie wiem na co powinienem zwrócić uwagę.

Wcześniejszych plików nie mam, tu był mój błąd, że ich nie zabrałem w inne miejsce.

Ostatnio zmieniony 27 sie 2010 14:50 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 1 raz

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

To ściągnij jeszcze raz modyfikację 1.13 i stamtąd weź oryginalne pliki.

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Tak zrobię

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie