Jolly_Waright_Beast pisze:
Chodzi mi o to że uzbrojenie najemników uważam za nie wystarczające . Jak na moje oko powinno być tak iż każdy najemnik dysponuje czterema sztukami broni w zależności od atrybutów i doświdczenia
To nie Hollywood.
Na prawdziwej wojnie rzadko kto nosi więcej niż jedną sztukę broni (pomijając żołnierzy armii USA, oraz specjalistów innych armii, którzy jako tacy obsługują broń wsparcia, i poza bronią krótką nie mają innej broni osobistej).
zależności od atrybutów i doświdczenia , przykładowo :
A może po prostu w zależności od atrybutów, specjalizacji, i ceny najemnika (ta ostatnia jest poniekąd wykładnikiem jego zamożności).
Broń osobista - Colt HP z tłumikiem
Po co mu jeszcze pistolet, skoro ma już niezawodny pm z tłumikiem?
Chciałbym tylko zaznaczyć, że broń taka jak karabiny i karabinki automatyczne, oraz peemy należy do broni osobistej, w odróżnieniu od broni wsparcia takiej jak kaemy, granatniki i kb. wyborowe.
Igor - broń główna SKS
Broń dodatkowa Bizon
Broń osobista Grach
Noż KCB
A ja skomentuję tak: po co mu tyle broni, skoro za to wszystko mógłby kupić AK-74M + jakiś lepszy celownik i amunicję?
Karabinek + ew. broń do walki wręcz starczy.
Ormus n2o pisze:
Gus powinien na początek mieć już ciężki sprzęt ale bez ammo.
Niech ma ciężki sprzęt z amunicją.
Co to za problem?
Trzeba tylko nadać temu odp. cenę.
Ormus n2o pisze:
To tak. Len powinien mieć M4A1 I M9
To już bardziej do rzeczy.
Korzystając z broni, która nie posiada niezaprzeczalnej opinii broni niezawodnej, mądrze jest zostawić sobie coś w odwodzie.
Ormus n2o pisze:
Z takich tańszych najemników to Steroid Makarowa.
Nie uważacie, że najemnik, który bierze 10 000-13 000 USD za 2 tyg roboty, mógłby dostać coś lepszego, niż broń do samoobrony?
Bez sensu brać dobrego strzelca, i wyposażać go w kiepską broń, która nie pozwoli mu rozwinąć swojego potencjału.
Równie dobrze moglibyśmy pozabierać lekarzom apteczki.
Rozumiem, żeby dać któremuś z lekarzy Makarowa na zasadzie 'Okay, jesteś pacyfistą, nie strzelasz do wroga, zajmujesz się rannymi, weź chociaż to, na wypadek gdybyś musiał się bronić'.
spiryt pisze:
a tak poza tym najemicy mają konkretną broń w modach np DDB lub PosssumDDB-MOD
Ano mają.
W DBB mało który najemnik ma kiepską broń na starcie.
W sumie paranoja.
Kasujesz grubą mamonę za robotę, ryzykujesz życie a jako narzędzie pracy wybierasz sobie jakiś chłam.
Nie każdy najemnik musi mieć nowoczesną broń, nie każdy musi mieć nawet broń maszynową.
Osobiście wolałbym zacząć misję z SLR (samopowtarzalna wersja FAL'a stosowana przez Commonwealth, obecnie dostępna dla cywili), M1A (samopowtarzalny M14), SAR (samopowtarzalny AKM, broń na rynek cywilny w USA) czy choćby SKS, niż jakimś PDW.