Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 123 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
Klepczar
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy

a ja chce poprawionego JA ale na kwadracikach (polach) a nie w takim "dowolnym" 3d jak było Hiredguns

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ormus n2o pisze:
Chyba każdy się domyśla, że Remake i JA3 będą na tym samym silniku

Wątpię czy każdy i wątpię, aby stworzyli te gry na tym samym silniku. Ten, który używają dla JA2: Reloaded wygląda tak, jakby miał maksymalnie przypominać "dwójkę", a domyślam się że w JA3 będą chcieli bardziej zaszaleć. Poza tym, nie wiemy na jakim silniku robią tą grę i czyjego jest on autorstwa. Całkiem prawdopodobne, że wykupili od innej firmy, bo wątpię aby w pół roku zdążyli napisać go od zera i zrobić aby to wyglądało jak gra.

*
M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Zablokowali swobodny ruch kamery i podzielili mapę na kwadraty - tak oto mamy silnik z JA3 w JA2 :D

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No nie przesadzajmy, nie tylko na tym polegają różnice w silnikach ;)

@Len:
A czy stworzenie na jakimś gotowym silniku byłoby czymś złym (bo nie wiem, jak odbierać Twój post)?
Wielu producentów tak robi, bo przecież robienie silnika od podstaw to znacznie więcej pracy.
Może to coś wyszło spod ręki robiącej Duke Nukem For(n)ever? :D Oni przecież co chwila zmieniają... :D

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

lukasamd pisze:
A czy stworzenie na jakimś gotowym silniku byłoby czymś złym (bo nie wiem, jak odbierać Twój post)?

To zależy od silnika.
Np. silnik S2 był świetny (pod względem czytelności grafiki i zniszczalności otoczenia), choć sama gra pod względem realistyczno-taktycznym pozostawiała nieco do życzenia.
Z kolei 7.62 jest świetne taktycznie, ale praca z kamerą to jakaś udręka, a całość się wiesz jak nieszczęście :P

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

lukasamd pisze:
@Len:
Wielu producentów tak robi, bo przecież robienie silnika od podstaw to znacznie więcej pracy.
Może to coś wyszło spod ręki robiącej Duke Nukem For(n)ever? :D Oni przecież co chwila zmieniają... :D

Nie, to nic złego. Wręcz przeciwnie, bo zamiast bawić się miesiącami w zaimplementowanie jakiegoś pierdółka, kupią od kogoś i mają gotową bazę pod grę, które mogą poświęcić więcej czasu i pieniędzy.

EDYCJA:
A i jeszcze jedno. Stephan Barnickel mi odpisał :D

*
Mikul
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

na tych fotach z lewej jest JA 2 reload a z prwej zwykle??

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Mikul pisze:
na tych fotach z lewej jest JA 2 reload a z prwej zwykle??

Z lewej JA 2 Reloaded, a z prawej zwykłe.

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

lukasamd pisze:
@Len:

Zanim ogłoszono JA2: Reloaded, myślałem jakby wyglądało JA2 na silniku np. Source (świetna fizyka) lub na silniku Crysisa (fizyka + model zniszczeń budynków). Moim zdaniem taki mix wypadł by całkiem nieźle. Oczywiście takie elementy taktyczne itp trzeba było by dopiero dopisać ;)

Stridingshadow pisze:
Z kolei 7.62 jest świetne taktycznie, ale praca z kamerą to jakaś udręka

Nie tylko w 7.62 - może to efekt przesiadki z izometrycznego widoku, ale np. w Hired Guns też miałem problemy z operowaniem kamerą, nigdy nie mogłem ustawić jej tak jak naprawdę chciałem. A jak to się już udało, to i tak zaraz widok był "resetowany" przez kliknięcie na portret najemnika :\

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

mtl pisze:
Nie tylko w 7.62 - może to efekt przesiadki z izometrycznego widoku, ale np. w Hired Guns też miałem problemy z operowaniem kamerą, nigdy nie mogłem ustawić jej tak jak naprawdę chciałem.

Gucio prawda, grałem przedtem w S2, a to przecież wielopoziomowy full 3D (mówiąc wielopoziomowy mam na myśli wielopoziomowy, czyt np. 4 piętra nad ziemią i 6 pod ziemią.
No więc w S2 opanowanie kamery to była kwestia minuty treningu myszą (i ew. klawiaturą).
Jedyne zastrzeżenie do pracy kamery w S2 było takie, że nie można było za bardzo przybliżyć widoku, ale to mała cena za sprawną kontrolę nad polem walki.

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Stridingshadow pisze:
mtl pisze:
Nie tylko w 7.62 - może to efekt przesiadki z izometrycznego widoku, ale np. w Hired Guns też miałem problemy z operowaniem kamerą, nigdy nie mogłem ustawić jej tak jak naprawdę chciałem.

Gucio prawda, grałem przedtem w S2, a to przecież wielopoziomowy full 3D (mówiąc wielopoziomowy mam na myśli wielopoziomowy, czyt np. 4 piętra nad ziemią i 6 pod ziemią.
No więc w S2 opanowanie kamery to była kwestia minuty treningu myszą (i ew. klawiaturą).
Jedyne zastrzeżenie do pracy kamery w S2 było takie, że nie można było za bardzo przybliżyć widoku, ale to mała cena za sprawną kontrolę nad polem walki.

Toż przecież nie napisałem, że wszystkie gry mają ten problem xD Ale HG ma go bez dwóch zdań ;)

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

mtl pisze:
Zanim ogłoszono JA2: Reloaded, myślałem jakby wyglądało JA2 na silniku np. Source (świetna fizyka) lub na silniku Crysisa (fizyka + model zniszczeń budynków). Moim zdaniem taki mix wypadł by całkiem nieźle. Oczywiście takie elementy taktyczne itp trzeba było by dopiero dopisać

Powiem Ci, że ja filmik prezentujący taktyczną wersję Crysisa widziałem - ktoś zrobił moda, w którym można przełaczyć się na "widok z góry" i wydawać rozkazy żołnierzom, a po chwili wrócić "w kombinezon" i im pomóc w ataku.
A zresztą:
https://www.youtube.com/watch?v=pvOr_UIW8vc

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Nie przesadzajmy, JA2: Reloaded to remake gry, której większość fanów zdążyła już dorosnąć i zapomnieć o grach poświęcając swoje życie robocie. Ta gra nie będzie biła rekordów popularności, więc użycie drogich silników byłoby pierwszym gwoździem do trumny dla bitComposer.

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

lukasamd pisze:
mtl pisze:
Zanim ogłoszono JA2: Reloaded, myślałem jakby wyglądało JA2 na silniku np. Source (świetna fizyka) lub na silniku Crysisa (fizyka + model zniszczeń budynków). Moim zdaniem taki mix wypadł by całkiem nieźle. Oczywiście takie elementy taktyczne itp trzeba było by dopiero dopisać

Powiem Ci, że ja filmik prezentujący taktyczną wersję Crysisa widziałem - ktoś zrobił moda, w którym można przełaczyć się na "widok z góry" i wydawać rozkazy żołnierzom, a po chwili wrócić "w kombinezon" i im pomóc w ataku.
A zresztą:
https://www.youtube.com/watch?v=pvOr_UIW8vc

Widziałem, efekt dość ciekawy. Brakuje tylko normalnego menu do wydawania rozkazów ;)

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Pojawiły się właśnie funkcje (ang. features) jakie będzie spełniać gra (Jagged Alliance 2: Reloaded).

Cytuj:
* The Jagged Alliance series achieved numerous awards and is considered to date as milestone in the genre of real time strategy
* Unrivaled mix of combat (tactics), roleplay, business and strategy
* Overworked User Interface, reasonable tutorial
* Scenarios in modern 3D graphics (isometric view)
* Realistic war setting with authentic-looking firearms
* Laptop/computer menu as a central anchor point for the player
* Assemble your own unit of mercenaries from over 60 unique mercenaries
* Simultaneous control of multiple squads using a strategic map
* Every mercenary has a detailed set of likes, dislikes, strengths and weaknesses
* Convincing characters who interact with and comment on the game events
* All the dialog has audio
* Train your mercenaries to improve their effectiveness
* Acquire resources by capturing mines and encampments
* C. 70 hours of gameplay time

Źródło: http://www.jaggedalliance.com/index.php?id=20&L=1

Ostatnio zmieniony 04 wrz 2010 13:22 przez Wigen, łącznie zmieniany 1 raz

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna