Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
Truskawa
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Widzę że wszyscy nawiązują do mojego rannego impa. screen zapodałem dużo później, wcześniej miał PA tyle ile pisałem i strzelał fatalnie mając pełne życie i full energii. Także proszę nie nawiązywać do obrazka bo mnie o staty chodziło a nie o jego rany:) Wiem doskonale że mając tak okaleczonego zawodnika świata nie zawojuję:D
Co do różnych broni to tak jak piszecie chyba że zależy od um. strzeleckich. Popróbuję jeszcze jakiegoś fajnego zawodnika stworzyć:)

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Truskawa pisze:
wcześniej miał PA tyle ile pisałem i strzelał fatalnie mając pełne życie i full energii.

W grze jest jeszcze coś takiego jak czynnik losowy dodawany (lub odejmowany) do szansy na trafienie za każdym strzałem.
Ponadto, jak już mówiłem niektóre niepozorne elementy otoczenia znacznie zmniejszają szansę trafienia.

*

spiryt
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Zauważyłem że w WF bardzo ciężko się strzela nawet mając 90 pkt najlepiej ustaw najemnika w pozycji leżącej strzel za minimalną ilość ap a potem wyceluj dokładnie może trafisz

Tak. Da się zauważyć, że ten świat od jakiegoś dłuższego czasu działa w systemie Pay-to-win.

*

Svean
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Stridingshadow pisze:
Svean pisze:
przy prawie 70 zręczności powinno byc tego znacznie więcej niż 16

Zwinności Panowie, to zwinność odpowiada za AP,

Racja, racja - jakoś do polskich tłumaczeń nigdy sie nie przekonałem i potem są takie myki...
Chodzi oczywiście o "Agility" czyli po polsku "Zwinność" :)

A wracając do tematu - zawsze tworząd najemnika daję mu max w agility i marksmanship (jesli tylko ma być to gość używany w walce). Pozostałe cechy da się w miarę łatwo podszkolić lub nie sa tak kluczowe np dexterity czyli rzeczoną zręczność ćwiczymy boksując krówki lub przeciwników (o ile nie gramy na Iron Manie bo wtedy ryzyko za duże ;)).

A jeśli chodzi o w miarę bezpieczne ćwiczenie celności to polecam rzucanie nożami do wron zbierających się na gnijących ciałach (parę dni po walce) - wrony uciekają jak sie za blisko podejdzie a trzeba jakąś trafić nożem żeby była szansa na wzrost celności (i zręczności także) więc jest to ćwiczenie ździebko upierdliwe ale ryzyko że odda jest raczej małe ;) Tylko dla wytrwałych :P

Ostatnio zmieniony 14 sie 2010 20:32 przez Svean, łącznie zmieniany 1 raz

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2