Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 538 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 36  Następna

Jaka muzyke lubisz najbardziej?
Pop 1%  1%  [ 1 ]
Rock 31%  31%  [ 32 ]
Techno 8%  8%  [ 8 ]
Metal 29%  29%  [ 30 ]
Jazz\Blues 6%  6%  [ 6 ]
Muzyka klasyczna 3%  3%  [ 3 ]
Rap\hip hop 7%  7%  [ 7 ]
Wszystko po troche 16%  16%  [ 17 ]
Liczba głosów : 104
Autor Wiadomość
Zbychu
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Z tego co ostatni przeczytałem w którymś z czasopism , to ma najnowszej plycie sabaton spiewa o sprawach polskich w trzech kawałkach , oprócz Uprising , jest jeszcze The Final Solution gdzie jest poruszona sprawa represji żydów , auschwitz , oraz utwór Aces in Exile o polskich lotnikach z 303 dywizjonu walczących nad Anglią .

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Prawda, nawet na koncercie Aces of Exile puścili :) w ogóle to płytkę za 35 zł na koncercie nabyłem i dałem koledze, farciarzowi, który załapał się na after party i ma podpis zgarnąć :D
A teraz coś z zupełnie innej beczki. Wczoraj włączyłem radio z zamiarem odpalenia płytki "Wish You Were Here", akurat było ustawione AntyRadio i akurat zaczynało lecieć to:
http://sok19.wrzuta.pl/audio/3qDYRFlhnU ... _strangers
Słyszałem to raz, ponad rok temu, mimo to od razu poznałem te Hammondystyczne intro :) teraz pewnie będę katował przez następny miesiąc :)

*

emanuel
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

nemrod pisze:
emanuel pisze:
całe DEEP PRUPLE grało? niemożliwe... miał być tylko Steve Morse (btw. to nie jest jego kawałek przecież )

Steve Morse byl na rynku, kiedy grane bylo min. Smoke On THe Water i Hey Joe.
Wieczorem w innym miejscu - przy Stadionie Olimpijskim, oczywiscie za oplata (tyle, ze rekordzisci mieli 40% znizki) byl koncert calego Deep Purple. Dali czadu staruszkowie :kosci: .

aha, kapuję, dzięki za sprostowanie

*
Cichacz_32
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Przeszukałem zasoby juł tuba i znalazłem coś:

Black Sabbath
http://www.youtube.com/watch?v=akt3awj_Ah8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=MII3ns2KTBc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=kz_6jagv_D4&feature=related
Judas Priest:
http://www.youtube.com/watch?v=psTUiQzNoxw
http://www.youtube.com/watch?v=T8_OerWWEQ4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=zm6AGd3qE5U&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=TopkgGxGzQs&feature=related

Nie musi się podobać ale zawsze można coś dać do posłuchania i ewidentnie do pooglądania :)

burned the place to the ground."
Smoke on the Water

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ja zaraz wyjeżdżam na upragniony koncert Europe, już się doczekać nie mogę :) Na tym forum jest sporo warszawiaków, więc pilnujcie się, wyszpiegowaliśmy wasze adresy :D

*
M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Dzisiaj w bodajże faktach TVN można było usłyszeć o tak popularnym ostatnio utworze Sabatonu dotyczącym Powstania Warszawskiego. Jak słusznie stwierdzili redaktorzy, nie ma o co krzyczeć, skoro zespół ten śpiewa przecież o wielu bitwach i wielu żołnierzach. Oto porównanie z tego albumu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Coat_of_Arms

1. "Coat of Arms" - 3:09
2. "Midway" - 2:29
3. "Uprising" - 4:56
4. "Screaming Eagles" - 3:29
5. "The Final Solution" - 5:27
6. "Aces In Exile" - 4:49
7. "Saboteurs" - 3:35
8. "Wehrmacht" - 4:41
9. "White Death" - 4:10
10. "Metal Ripper" - 3:51

Specjalnie pogrubiłem właśnie utwór o Powstaniu Warszawski no i ten w którym śpiewają o żołnierzach walczących w Wermachcie.
Jak dla mnie to produkcje tylko i wyłącznie dla kasy, nie widzę tu żadnego "wyższego celu" :)
Poza tym, mi nie wpada to w ucho :P

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

lukasamd pisze:
Jak dla mnie to produkcje tylko i wyłącznie dla kasy, nie widzę tu żadnego "wyższego celu" :)

Kiedyś powiedziałem o nich "Guitars for hire", i cały czas trzymam się tego zdania.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Fenomen tego zespołu polega na tym, że my Polacy bardzo lubimy jak się o nas dobrze mówi i chwali.
A do tego grają wpadający w ucho power metal. To wystarczające, aby małolaty kupowały ich płytę.

Dziwię się temu że my sami nie potrafimy stworzyć dzieł kultury które by traktowały o naszej historii.

Ostatnio zmieniony 02 sie 2010 22:12 przez Wigen, łącznie zmieniany 2 razy

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Wigen pisze:
Fenomen tego zespołu polega na tym, że my Polacy bardzo lubimy jak się o nas dobrze mówi i chwali.

A jaki naród nie lubi, gdy się o nim dobrze mówi? ;)

Sabaton zapewne interesuje się historią ale błędem jest myślenie, że interesują się Polską. Gdyby tak było, śpiewaliby tylko o Polsce, a przynajmniej zrobili by więcej utworów niż jeden. Chodzi o kasę, to dość oczywiste. A utwór mi się podoba, choć nie lubię metalu.

*
Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Je się na metalu za bardzo nie znam, ale ten utwór to dla mnie takie metalo-polo (no może nie polo, a szwedo).

*
Beowulf
Starszy kapral
Starszy kapral

Len pisze:
błędem jest myślenie, że interesują się Polską. Gdyby tak było, śpiewaliby tylko o Polsce, a przynajmniej zrobili by więcej utworów niż jeden.

Gwoli ścisłości to zrobili więcej niż jeden, a konkretnie o jeden więcej niż jeden; jest jeszcze "40:1", którego tekst mówi o walkach pod Wizną. No i na dodatek do obu "polskich" utworów powstały teledyski (których to zespół nie ma jeszcze zbyt dużo). O ile część skandynawskiej sceny metalowej darzę pewną estymą, to akurat power metalu nie lubię, za wysokie tony dla mnie, zwłaszcza wokal (chociaż akurat to nie jest kwestią w przypadku "Sabatonu").

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Beowulf pisze:
Len pisze:
błędem jest myślenie, że interesują się Polską. Gdyby tak było, śpiewaliby tylko o Polsce, a przynajmniej zrobili by więcej utworów niż jeden.

Gwoli ścisłości to zrobili więcej niż jeden, a konkretnie o jeden więcej niż jeden; jest jeszcze "40:1", którego tekst mówi o walkach pod Wizną. No i na dodatek do obu "polskich" utworów powstały teledyski (których to zespół nie ma jeszcze zbyt dużo). O ile część skandynawskiej sceny metalowej darzę pewną estymą, to akurat power metalu nie lubię, za wysokie tony dla mnie, zwłaszcza wokal (chociaż akurat to nie jest kwestią w przypadku "Sabatonu").

Wiem, wiem. 40 - 1 znam. Miałem na myśli ich najnowszą płytę, gdzie o Polsce śpiewają tylko raz, właśnie w Uprising.

*
M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

A Aces of Exile :D Ofc, że piszą dla kasy, graja dla kasy, ale nawet jak na uboczu coś dobrego zrobią, np. za granica zaczną rozróżniać Powstanie Warszawskie od Powstania w Getcie. WSZYSCY grają dla kasy. Przy okazji śpiewają muzykę, która lubią o rzeczach, które ich interesują. Ciut mniejsza komercha niż np. Chylińska ;) A co do utworu o Wermachcie, to słuchałem wielokrotnie i człowiek, który w wyborczej zjeżdżał za teledysk TVP (przecież że nie Sabaton), robił to raczej ze względów politycznych, a piosenki raz nie przesłuchał. Czasem mam wrażenie, że to gazeta sponsorowana, a na pewno pisana przez partyjnych fanatyków. Mam nadzieję, że nie zacząłem nowego offtopa.

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

M'cin pisze:
Czasem mam wrażenie, że to gazeta sponsorowana, a na pewno pisana przez partyjnych fanatyków.

Ja mam takie wrażenie nieustannie. :)

Zmiana klimatu:
Wczoraj kupiliśmy z żoną najnowszą płytę Raz Dwa Trzy. Znam i cenię ten zespół od bardzo dawna, ale dotąd nie miałem w rękach żadnej jego płyty. Dobra jest, polecam.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 36  Następna