Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Lenon
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Postanowilem ten temat zalozyc chociazby dlatego, ze mam w WIldfire duzo problemow, ktorych nie mialem grajac w poprzednie wersje :|
Mam tez nadzieje, ze temat przysluzy sie innym uzytkownikom jesli bede miali jakies problemy.

Na dzis problem mam taki:
Zajalem dwa miasta Drassen i Citzene, po czym udalem sie do wyrzutni rakiet niedaleko Dressen. W Wildifre przebudowali ladnie mapki i... zostal mi jeden gosc z bunkrze, gdzie jest centrum dowodzenia. Dimitri z 76 mechaniki nie moze otworzyc drzwi. Wszyscy gryza glebe z zolnierzy krolowej orpocz jednego lub dwoch w srodku. Sa jeszcze jedne drzwi nie do otwarcie, ale z nimi sobie poradze jak Magic przyleci.

Teraz pytanie: czy jak sie wycofam z sektora to zolnierze krolowej "zrespawnuja sie"? Ew czy jest mozliwosc by tamci wyszli w bunkra jak wejde po chwili spowrotem?

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Lenon pisze:
Teraz pytanie: czy jak sie wycofam z sektora to zolnierze krolowej "zrespawnuja sie"?
Tylko jeśli przyjdą posiłki z wrogiach sektorów.
Lenon pisze:
Ew. czy jest mozliwosc by tamci wyszli w bunkra jak wejde po chwili spowrotem?
Tak, ale nie zawsze to działa.

*
Lenon
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Dzieki serdeczne. Musze sprobowac.

*

Shogun
Starszy kapral
Starszy kapral

Jak nie możesz otworzyć tych drzwi to wysadź je materiałami wybuchowymi, prawie zawsze działa.

*

Lenon
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Spoko, juz to zalatwilem. Przyszedl Trevor wszedlem nim spowrotem do sektora i z druzyna i gosc ktorego nie sprztnelem byl juz w butce strzazniczej, a Trevor otworzyl drzwi do bunkra.
Nie chialem wysadzac bo moze jakies szafki bym zniszczyl, zreszta nie mialem przy sobie nic oprocz granatow.
Trevor i tak sie przydaje :)

*

lukaszsa
Szeregowy

Mam problem wruciłem do San mony po kradzieży forsy kingpinowi i wlczę z jego ludźmi ale dlaczego ci co handlują bronię są moimi wrogami i ten gej z co mu sprzedałem sklep ze skurami też ????!!!!!POMOCY :/

*

suicidegirl
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Po takim postępku wszyscy w San Monie stają się Twoimi wrogami. Tony i Kyle również :D powodzenia w walce z ludźmi Kingpina!

*
kastagir
Szeregowy

Witajcie!!

Tak sobie czytam o tym JA2: WF i widzę że sporo bugów ma ta gra.
No i mnie też jeden taki 'bug' zalazł za skórę i uciążliwie mnie gryzie ;)

Już wyjaśniam o co chodzi:

Zdobyłem Drassen, mam tam samoobronę, zdobyłem też pobliskie baterie przeciwlotnicze SAM, wyszkoliłem tam skromny oddział samoobrony. Dodatkowo wykopałem sobie wszystkie miny jakie były wokół bazy.

I tu pojawia sie mój problem: Wiem,że niebawem zaatakuje mnie oddział żołnierzy elitarnych i to od razu w liczbie 30 około (nie bujam-gram w trybie expert). No to cóż, trzeba się bronić.
Wziąłem kilku najemników plus samoobrona i jeszcze pozakopywałem z powrotem uprzednio wyłuskane z ziemi miny(oczywiście nie wszystkie) niech teraz oni mają problem- myślę sobie. Pokryłem nimi (minami) niemal całą krawędź mapy, przez którą mnie atakowano, miały osłabić szturm.
Dodam jeszcze, że ustawiłem je tak aby wybuchały pojedynczo, a nie kumulacyjnie jedna od drugiej. Czyli jeden wdepnie to jedna sztuka eksploduje (słyszałem że gra może wywalić się przy takich akcjach kiedy wybucha naraz kilka lub więcej)
Pomysł okazał się dobry, bo elita padała jak muchy, tyle tylko że gra nie wiem dlaczego nagle zacina mi się w turze przeciwnika nie zawsze wskutek wybuchu miny i niekoniecznie w tym samym momencie. Czerwony pasek tury przeciwnika stoi w miejscu, kursor dalej jest jako stoper a ja nie mogę nic zrobić. Wiesza się wszystko.
Próbowałem przeczekać chwilę ok. 20 min. i bez zmian. Musiałem awaryjnie wyłączać grę.
Po ponownym uruchomieniu gry nadal to samo.

Reinstal też nie pomógł.
Może ktoś wie co robić?

*

Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

kastagir pisze:
Czerwony pasek tury przeciwnika stoi w miejscu, kursor dalej jest jako stoper a ja nie mogę nic zrobić. Wiesza się wszystko.
Próbowałem przeczekać chwilę ok. 20 min. i bez zmian.

W normalnym JA2 trzeba było czekać do skutku ale nie wiem jak jest w Wildfire bi nie grałem.

*

kastagir
Szeregowy

Też tak miałem w zwykłym JA2. Czasem się trochę dłużej czekało, ale nigdy aż tyle.
Nie wytrzymałbym z ta grą, gdyby tak było co chwile, że komputer myśli pół godziny jak grać. A miałem wtedy dużo słabszy sprzęt i mimo to grało się komfortowo.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

To nie wymagania - zdarza się że JA2 się zawiesi, w Wildfire mamy to samo ale widocznie trafiłeś na przypadek kompletnego zawieszenia - ja spróbowałbym odczytać wcześniejszy zapis i spróbować walczyć nieco inaczej.

*
Urbi
Szeregowy

Witam

Grałem kiedyś w JA 2 (przeszedłem dwa razy) teraz znalazłem podczas świętecznej gorączki JA 2 Wildfire i odrazu postanowiłem sobie zrobić prezent na święta :diabel:

Pamietam trochę JA2 i pojawiły mi się problemy:

1) Znikneli mi partyzanci - Zdobywam miasta nocą i zapomniałęm w Drassen odrazy odwiedzić księdza tylko zdobyłem Alme. Jak wróciłem do Drassen (po 12 dniach od Misji od CCarlosa) pogadałem z księdzem o żywności (spoko zgodził się) to potem jak idę na miejsce gdzie powinien być bunkier najemników nie ma nic .... (zniknęło wejście do podziemi jest tylko piasek ...) Czy jak przysłałem im żywność po 12 dniach to oni mnie opuścili :?:

2) Ten jest dużo bardziej uciążliwy... A mianowicie nie mogę znaleźć Carmen (tej co daje dyskietke i liste terorystów których mamy zaciachać) Szukałem zgodnie z podpowiedziami w Drassen i Cambrii (zdobywam właśnie Grumm zostało mi jeszcze miasteczko bogataych i meduna z większych miast) i ciągle nie mogę znaleźć go/jej (nie pamiętam jaka to płeć :P) ... help ciachanie tych łepków było całkiem dochodowe, już nawet ich sobie poznajdywałem ... Czy Ona bywa w barach o jakiś konkretnych godzinach czy można ją znaleźć w innych miastach ?

Z góry dziękuje za pomoc

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Na odpowiedzieć do pytania pierwszego musisz poczekać na specjalistów takich jak Snick czy Popuś. Ale myślę, że ja mogę ci już odpowiedzieć na drugie.

A więc. Po pierwsze - Carmen to mężczyzna ;)
Jego zawsze można spotkać w barach w niektórych miastach. No właściwie to nie zawsze bo ja sam miałem takie sytuacje gdy nie było go w żadnym barze, wtedy jedyny sposób to odczekać jakiś czas i ponowić poszukiwania.

*
Gość

Thx za szybką odpowiedz ;)

A jeszcze jedno pytanie mam : :P Pamiętam ze był łepek który skupował skóry kotecków ;) Nie mogę go teraz nigdzie znaleźć a co do Carmen to szukam GO dalej ;)

Jeszcze raz dzięki

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Kolesia od skór często można znaleźć w barach w San Monie albo w Drassen w sektorze z kopalnią. Przynajmniej ja go tam zazwyczaj widziałem ;)

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna