Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 538 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 36  Następna

Jaka muzyke lubisz najbardziej?
Pop 1%  1%  [ 1 ]
Rock 31%  31%  [ 32 ]
Techno 8%  8%  [ 8 ]
Metal 29%  29%  [ 30 ]
Jazz\Blues 6%  6%  [ 6 ]
Muzyka klasyczna 3%  3%  [ 3 ]
Rap\hip hop 7%  7%  [ 7 ]
Wszystko po troche 16%  16%  [ 17 ]
Liczba głosów : 104
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

deidrannarulez pisze:
Zawsze mnie to zastanawiało, jak można wyjść na koncert do ludzi, udawać że ma się przyjemność z występowania... W końcu jeżeli nawet czerpią z tego radość to co to za muzyka, z playbacku? Zupełny brak wyczucia, brak pasji...

Komercja i pieniądze zrobią z człowieka wszystko co najgorsze - dla nich nie liczą się już fani. Ważne aby odwalić swoje, wziąć za to kasę i jechać na następny koncert, aby odwalić swoje...

deidrannarulez pisze:
A tak szczerze mówiąc, to nigdy nie byłem pewny, czy głos z wersji studyjnych to ten sam który słychać na koncertach, jest po prostu zupełnie inny... Tak jakby ktoś za nią to nagrał...

Głos i tak bardzo bardzo często jest poprawiany (i to od lat... nie wiem, ale z 50+ na pewno). W szczególności nagrania na płyty czy te w radiu. Inna sprawa, jeżeli zespół się szanuje i do tego wydaje płytkę z wersji live.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

deidrannarulez pisze:
A tak szczerze mówiąc, to nigdy nie byłem pewny, czy głos z wersji studyjnych to ten sam który słychać na koncertach, jest po prostu zupełnie inny... Tak jakby ktoś za nią to nagrał...

To się tyczy większości POPowych gwiazdeczek, dlatego ich nie szanuję. Na koncertach rockowych playback jest nie do pomyślenia. Ja osobiście nie zamierzam płacić przynajmniej kilkudziesięciu złotych za posłuchanie dokładnie tej samej wersji, którą codziennie słucham w winampie.

*
deidrannarulez
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Dlatego bardzo mnie boli, kiedy widzę playback na koncercie u jednego z ulubionych zespołów... :/ Po prostu zawiodłem się parę razy, no ale to wszyscy tak mają... Znacznie wtedy spada moja ocena co do tego zespołu... Np stray cats, o którym już raz pisałem. Na szczęście tylko parę razy im się zdarzyło, i to w jakichś programach telewizyjnych(co akurat w dzisiejszych czasach jest zupełnie normalne), nie na koncertach.
Ogólnie: komercha, komercha i jeszcze raz komercha... :wall:

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Len pisze:
tak samo z programami telewizyjnymi - na ekranie będzie musiała widnieć informacja, że wszystko leci z playbacku.

W telewizji jest zawsze z playbacku, bo studio telewizyjne to nie sala koncertowa i nie da się go dobrze nagłośnić. Ten kawałek prawa jest więc bez sensu.
Co do reszty, jak najbardziej popieram.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Jaahquubel pisze:
W telewizji jest zawsze z playbacku, bo studio telewizyjne to nie sala koncertowa i nie da się go dobrze nagłośnić. Ten kawałek prawa jest więc bez sensu.

Spokojnie, producenci telewizyjni wymyślą jakiś tekst mówiący, że grany utwór leci z taśmy, ale tak go skonstruują że i tak nikt nie zrozumie :lol:

*
Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Tak jak z obowiązkiem mówienia pewnych rzeczy w reklamach leków. Jedna firma się wycwaniła i ten tekst czyta ktoś inny niż resztę reklamy. W dodatku na głośnym i nie pasującym do reszty podkładzie - ma brzmieć jak inna reklama, coś osobnego.

*
deidrannarulez
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Niedawno spojrzałem na datę napisania pierwszego postu o playbacku i... mam wątpliwość, czy to czasem nie był kolejny żart admina. :D
Pisałem wcześniej, że dziwię się, że politycy zajmują się takimi rzeczami i dlatego ta informacja mnie cieszy... Ale dlaczego mieliby się rzeczywiście takimi sprawami zajmować? :D

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Ja chyba coś słyszałem o takich planach, więc to raczej nie żart.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ale w sumie nie pomyślałem, że to może być żart. A jeśli jest to wcale się nie zdziwię :]

*
deidrannarulez
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Len pisze:
Ale w sumie nie pomyślałem, że to może być żart. A jeśli jest to wcale się nie zdziwię :]

Już nie raz tak bywało, że obietnica nie została spełniona(nawet, jeśli już coś w jej kierunku zostało zrobione). :) ;)

Zawsze chce mi się śmiać, kiedy przypominam sobie wypowiedź tuska: "zbudujemy dobrobyt na miarę naszych marzeń" :D Ale i tak było wiadomo, że do końca to na pewno się nie uda. :)

*

Beowulf
Starszy kapral
Starszy kapral

deidrannarulez pisze:
Zawsze chce mi się śmiać, kiedy przypominam sobie wypowiedź tuska: "zbudujemy dobrobyt na miarę naszych marzeń" :D

Mamy równie długą tradycję obiecywania manny z nieba, co każdy inny kraj; przynajmniej na tym polu nie mam się czego wstydzić, chociaż z realizacją idzie gorzej. Niektórzy do tej pory czekają na te 100.000.000 od naszego eks - prezydenta.

Ale dyskusja ciąży bardziej w kierunku polityki, a do tego już odpowiedni temat założono. Wracając więc do muzyki, idea ostrzegania przed playback'iem na biletach jak najbardziej szczytna, ale chyba nikt z szanownych forumowiczów na koncerty Dody, tudzież innych Mandaryn nie uczęszcza? Nie to, żebym uważała słuchaczy w/w wykonawców za gorszych - wiadomo, de gustibus non est disputandum - jedni wolą ogórki, inni ogrodnika córki; także urażonych z góry przepraszam. Ja sam mam mieszane odczucia co do uczestnictwa w dużych koncertach - jakość dźwięku gorsza niż przy samodzielnym odtwarzaniu, poziomu głośności nie możemy regulować a i towarzystwo niekoniecznie dobre i odpowiedni się zachowujące. Sam chodzę raczej na wykonawców rzadko w Polsce występujących, albo grających głównie koncerty. Wstyd przyznać, ale ostatnim ciekawszym wydarzeniem muzycznym, w którym miałem okazję uczestniczyć byli Los Romeros w Rabce (sic!), czołówka światowa jeśli chodzi o gitarowe aranżacje klasyki, przykłady do posłuchania:

solo seniora:
https://www.youtube.com/watch?v=l8ZnONX7 ... L&index=12

i reszta familii:
https://www.youtube.com/watch?v=YyYFeHem ... re=channel

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Hmmm, czy mi się wydaje, czy nikt nie wspomniał o TOOL ??
Co prawda nigdy u mnie nie wyprzedzi The Prodigy, ale są tuż zaraz.
Grają bardzo hmmm "inteligentną" muzykę. W każdej prawie piosence jest jakiś głębszy przekaz(od ciągu Fibonaciego przez przepisy na ciastka, po lakrymologię).
Zapodam wam chyba ich największy hit: Sober(i nie wiem czemu on jest w pidżamie. Chyba nikt nie wie...

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Jedna cholera wysłała mi wczoraj link do "filmu" na YT "the best songs"... no i pobudka była po 6 czy 7 dziesięciominutowych partach.
Ale fakt, naprawdę perełki, tym bardziej, że sporo starej, dobrej klasyki w jeszcze lepszym wydaniu np.

https://www.youtube.com/watch?v=29zw6TV3MPw

Muzyka symfoniczna naprawdę do mnie przemawia :]

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Mnie całkowicie pochłonął utwór z filmu, byłem niczym na hajsu non stop dzień w dzień go słuchałem, po prostu fenomenalny
https://www.youtube.com/watch?v=nQ3wDHnd ... vck5nEjB2w
i całkiem "inną" muzykę odkryłem, poza tą której słucham na co dzień (hh) po dorwaniu płyty "The Best of Luciano Pavarotti", nessun dorma czy ave maria w Jego wykonaniu też kładą na łopatki.

A teraz 2 duże wydarzenia jednego dnia, 11.06.2010 - otwarcie MŚ w piłce nożnej i premiera płyty donGuralesko - Totem Leśnych Ludzi
https://www.youtube.com/watch?v=UXC47TyOYyw - tutaj kawałek dodany rok temu zapowiadający nowy projekt, po tym już wiedziałem że w ciemno można oryginał kupować, dla mnie DGE nr 1 w polskim rapie. ave

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 36  Następna