Len pisze:
To, że przez ostatni miesiąc nie było newsów nie oznacza, że wszystko jest już przesądzone.
Ale nie sądzisz, że to jakiś "znak", że nie jest zbyt ciekawie? Do tej pory nie było momentów, żeby przez ponad miesiąc nic się nie działo... Zresztą, jeżeli już coś się dzieje na scenie moderskiej, to chodzi w 90% wypadkach o projekty IS. Nie żebym miał coś przeciwko, ale chodzi mi raczej o to, że brak innych nowości z innych źródeł 
Len pisze:
A przypomnijmy, że Strategy First robi przeglądarkowe Jagged Allianc
To jest pewna szansa, bo te gówniane przeglądarkowe śmieci taki jak ogame, plemiona, erepublik zdobywają naprawdę ogromną popularność. Kto wie, może to będzie w stanie uratować serię i sporo graczy sięgnie po pierwowzory? Tylko mam nadzieję, że to ZROBIĄ - żeby to nie wyglądało tak samo jak w wypadku JA3...
Len pisze:
Poza tym, w tym roku premiera JA2: Shady Job w polskiej wersji językowej, więc będzie w co pograć. A domyślam się, że mało kto zaliczył (w sensie, że ukończył) tą modyfikację ze względu na niezrozumiały język.
Zgadzam się, że dla wielu ludzi język był barierą i że modyfikacja jest naprawdę godna uwagi. Z drugiej strony ktoś tu już na forum napisał: "ile można grać w Jaggedy?", no ile razy można jeść odgrzewane kotlety? Ja chciałem w to zagrać, ale wątpię abym to zrobił. No bo co... włączę i znowu mam to samo? Kiedyś to nie było problemem, ale gdy człowiek ma już "na liście" wszystkie oficjalne + kilka modów, to naprawdę może być nudne