Stridingshadow pisze:
Zigory100 napisał(a):
Jakbyś uważnie czytał Wikipedię
Nie chwal się wiedzą z wiki, jest co najmniej kontrowersyjna.
Jej źle zrozumiany kontekst. Ja nie biorę tych informacji z Wikipedi gdyż tam jest sporo byków. Sugerowałem że Kelly wziął te info z Wiki (choć mogę się mylić). Na Wiki jest podobnie napisane więc stąd moje twierdzenie.
Stridingshadow pisze:
Zigory100 napisał(a):
XM16E1 przemianowano na M16A1
M16E2 to M16A1
Yep bo wyszło spod fazy testów.
Stridingshadow pisze:
Zigory100 napisał(a):
Dosyłacz nie dopychacz

Ciekawe kto tu mówił 'strzykawka' (i 'bulwa')?.
Czepianie się... zobaczcie czas posta 3 w nocy 
Ze strzykawką możecie wierzyć czy nie, ale to prawda.
Stridingshadow pisze:
Zigory100 napisał(a):
Ja przekopałem sterty moich książeczek i nie znalazłem wzmianki o M16A1 z full auto.
To przekop się przez Twoją ulubioną wiki, tam będzie wzmianka, że burst wprowadzono w M16A2, zatem A1 jako starsza wersja miał full auto.
BTW: gdzie masz gwarancję, że w Twoich książeczkach jest WSZYSTKO?
Jej miałem na myśli co innego a napisałem jeszcze co innego. Miałem na myśli że M16A1 nie ma trybu strzelania serią 3 pocisków. Zaraz poprawię.
Stridingshadow pisze:
Zigory100 napisał(a):
M16A2 nie miało możliwości strzelania ciągłym ogniem (zresztą po to była ta wersja)
Owszem miało, ale nie wszystkie egzemplarze.
Gdybyś czytał uważnie posty na forum, dowiedziałbyś się jakie modernizacje wprowadzono w M16A2 w st. do M16A1, ogranicznik długości serii to tylko jedna z nich.
Nie widziałem M16A2 z full auto...
No oczywiście tam dodano jeszcze moją sławetną "bulwę" (co widzę się bardzo popularna stała, a chodziło mi deflektor (? no nie wiem pewnie znów będziecie mieli do tego jakieś zastrzeżenia) chroniący twarz przed łuskami
), inne gwintowanie lufy, zmieniono chwyt i chyba jeszcze dodano kompensator odrzutu.