Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Jakiś czas temu natknąłem się na pewnym innym forum na uśmieszki takie jak mamy i u nas, ale z małym dodatkowym detalem: czapeczkami wojskowymi.
Od razu rzuciły się w oczy i stwierdziłem, że mogą pasować na forum. Dowiedziałem się również, że paczka była publikowana za darmo, więc nie było problemu z jej uzyskaniem.

Dzisiaj wrzuciłem część z nich zastępując te poprzednie.
Nie bijcie mnie od razu ;) Ta zmiana jest tymczasowa, abyście sami mogli zobaczyć jak one wyglądają no i napisać w tym temacie, czy wam to odpowiada czy nie.
Moteel wyszedł z pomysłem, aby pozostawić starsze a te dorzucić jako nowe. Nie wiem jednak, czy jest sens wrzucać na forum aż tyle emotikon.

Tak więc jak zwykle czekam na wasza zdanie. :)
Nie ukrywam, że mi bardzo przypadły do gustu, tym bardziej, że świetnie komponują się zarówno z forum jak i z serwisem.

Aha, w formularzu szybkiej odpowiedzi mogą wyglądać na nieco "spłaszczone", więc sprawdzajcie w postach / przy pisaniu pełnej odpowiedzi. Gdyby uśmieszki zostały, oczywiście będzie to poprawione.

*
Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Rzeczywiście, są spłaszczone.
:!: :?: w czapkach są od czapki.
Ja wolę stare, dobre, zielone hełmy. Kolor czapek nie pasuje do koloru forum. Musielibyście przemalować je na jakiś bardziej zgodny.
Ogólnie, jestem na nie.

*
Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Mi się podobają. Według mnie kolorystyka pasuje i jedynie trzeba by poprawić to spłaszczenie.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Wiesz Lukas, część emotów dobrze wyszła, np :| i :\ :( .
Z kolei np. :) :D :P i ;) są do kitu.
Kwestia ułożenia czapki.

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Właśnie - nie wszystkie ikony w czapkach wyglądają dobrze, a już na pewno nie na tyle dobrze, żeby dawać je jako standardowe. Poza tym, jeżeli zamienimy stare na nowe, to zostaną zamienione we wszystkich postach, czy ktoś chciał ich użyć, czy nie. IMO o wiele lepiej jeżeli o dopasowanie wyglądają jak ktoś już wyżej zauważył ikony w hełmach.

Naprawdę dobre wyjście bez niepotrzebnych kłótni to tak jak pisałem - dodanie czapkowych ikona jako dodatkowych. Od przybytku głowa nie boli, w końcu to jest forum i emotikony odgrywają w wypowiedziach dość sporą rolę, więc jeżeli będzie ich kilka rodzajów, nic się nie stanie. Stało by się natomiast, jeżeli zastąpimy standardowe ikony ikonami które to nie wszystkim odpowiadają. Oczywiście w takim wypadku trzeba zmodyfikować panel odpowiadający za pisanie postów i dodać tam wszystkie emotikony

BTW. Tych w hełmach jest więcej niż te 6 wrzuconych obecnie?
BTW2. Jak patrzę na czapkę i na tą niby "gwiazdę" na niej to na myśl przychodzi mi chińska armia. Czemu, nie mam bladego pojęcia :crazy:

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

wole te w hełmach ;)

Moja mała "pasja"

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ok, stare uśmieszki zostały przywrócone.
Nie widzę sensu aby dodawać te nowe jako jeszcze dodatkowe - już i tak mamy emot sporo :)
Może nieco inaczej je posegreguję tzn. wszystkie z hełmami obok siebie.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie