Przejrzałem no i wychodzi na to, że nie bardzo, aż dziw bierze, bo przecież to już ładne parę lat

Postanowiłem więc temat założyć, bo sam od mniej-więcej roku hobbystycznie i czysto amatorsko interesuję się fotografią. Mam w swoich okolicach możliwości ku temu i sporo okazji do zrobienia zdjęć, w szczególności takich, które podobają mi się najbardziej, a więc przyrody, z naciskiem na makro.
Skoro jest już temat, to może i się od razu pochwalę dotychczasowymi zdjęciami, tym bardziej, że ostatnio nieco je uporządkowałem:
http://picasaweb.google.com/LukasAMD
Część pochodzi z poprzedniego roku, część już z tego.
Znakomita większość jest z wiosny i lata, zima mi "nie leży" i jakoś szczęścia wewnętrznego nie rodzi, zaś jesienią to wiadomo, szkoła pochłania najwięcej czasu.
Do grudnia 2009 zdjęcia robiłem na nieco lepszym kompakcie, Olympusie SP-550UZ, w razie potrzeby z tulejką i filtrem polaryzacyjnym.
W tym roku zaopatrzyłem się jednak w lustrzankę - Olympus E-520 z dwoma kitowymi obiektywami (14-42 oraz 40-150). W sumie aż do wiosny miałem mieszane uczucia, ale teraz wiem, że pieniądze nie poszły na marne
Dokupiłem jednak obiektyw Zuiko 35 mm Macro, ponieważ tamte nie dawały rady na zbyt bliskie odległości.No dobra, ale czy kogoś jeszcze to "kręci"?