Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
deidrannarulez
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Stridingshadow pisze:
deidrannarulez pisze:
Dokąd ona prowadzi? Do gniazda wychodzącego z kopalni El Grumm?

Do tuneli Crepitusów, główne gniazdo jest przydzielane losowo do jednej z kopalni.

deidrannarulez pisze:
Da się to przejście jakoś odblokować?

Nie da, to kolejny tileset.

Skoro nie da się odblokować przejścia, to skąd wiesz że prowadzi ono do tuneli crepitusów? :)
To są wolne domniemania? ;)

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

deidrannarulez pisze:
Skoro nie da się odblokować przejścia, to skąd wiesz że prowadzi ono do tuneli crepitusów? :)
To są wolne domniemania? ;)

Bo Crepitusy karmione są trupami (mówi to Deidranna).
Kiedy przestanie się je karmić (to jej rozkaz) wyłażą na powierzchnię.
Kiedy odbije się Tixę (która produkuje bardzo dużo trupów), robale wyłażą na powierzchnię.
Wniosek: Tixa karmi robale.
Zakładam, że królowa nie dostarcza robalom żarcia przez DHL czy UPS, więc pewnie trupy trafiają bezpośrednio do odnogi gniazda stworzeń.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Stridingshadow pisze:
Zakładam, że królowa nie dostarcza robalom żarcia przez DHL czy UPS...

Dobre :lol:

A tak w ogóle, to szkoda, że nie wykorzystano tych sektorów. Patrzcie, ile w Jaggedzie jest poziomów podziemi. W wypadku, gdy nie gramy na sci-fi, to w JA2 schodzimy co najwyżej na pierwszy, reszta leży odłogiem. W Urban Chaos zrobiono co prawda metro, ale nadal ogrom jest wolny. Jedyny mod, w którym jest nieco więcej dziwnych baz, laboratoriów itp. to chyba Legion 2, no i cząsteczka tego w B2B, gdzie walczymy z wampirami ;)
Moim zdaniem można byłoby to wykorzystać - np. drogowy tunel górski z dodatkowymi bocznymi zejściami... czy to nie byłoby dobre miejsce do walki?
W wypadku JA2 i robali można zrobić po prostu tunele, łączące Tixę z kopalniami (albo raczej prowadzące pod kopalnię), a w nich jakieś magazyny ew. kolejne zastępy przerośniętych karaluchów :)

*
deidrannarulez
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

lukasamd pisze:
A tak w ogóle, to szkoda, że nie wykorzystano tych sektorów. Patrzcie, ile w Jaggedzie jest poziomów podziemi. Moim zdaniem można byłoby to wykorzystać - np. drogowy tunel górski z dodatkowymi bocznymi zejściami... czy to nie byłoby dobre miejsce do walki?
W wypadku JA2 i robali można zrobić po prostu tunele, łączące Tixę z kopalniami (albo raczej prowadzące pod kopalnię), a w nich jakieś magazyny ew. kolejne zastępy przerośniętych karaluchów :)

Zgadzam się.

Jak dla mnie to same podziemia kopalni są za małe. I dlaczego nie są zajęte przez wrogów? Gdyby trzeba by było je odbijać, gra byłaby ciekawsza. Pomyślcie tylko, chowanie się za skałami, zupełnie nowa atmosfera walki... Po za tym powinno się dodać normalnie wyglądające tunele i chodniki, jak w kanałach pod miastami. Byłoby super.

A jaskinie? Też tego tutaj brakuje, a przecież podziemny krajobraz "krasowy" :D na pewno sprawiłby, że gra byłaby ciekawsza. Np. podziemne jeziora.

I jeszcze jedno:
Lukas, czy możesz zmienić tytuł tematu na "Robale w kopalniach"? Jak tworzyłem ten temat to coś mi się pomyliło, wpisałem nie to co chciałem i już tak zostało... A teraz mnie to wkurza jak patrzę na tytuł tematu. :)

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Zgodnie z życzeniem, tytuł zmieniony.

deidrannarulez pisze:
Po za tym powinno się dodać normalnie wyglądające tunele i chodniki, jak w kanałach pod miastami. Byłoby super.

Aż mi się przypomniał SWAT 3 i ostatnia misja, rozgrywana w kanałach miejskich :) Przecież można w taki sposób zrobić np. całe tunele pod miastem, jak tunele Necropolis w Fallout - np. przejmujemy jeden sektor miasta, a drugi atakujemy... od wewnątrz, przez kanalizację. To nie jest "dziwne" zagranie, a jakie sytuacje rodzi np. nasi ludzie w jakiejś niewielkiej hali, a wszędzie wokoło niej przeciwnicy :)

W ogóle to można by zrobić w jakimś modzie coś takiego, że możemy zwiedzić "krypty" :D Oczywiście nie chodzi mi o robienie z jaggedów fallouta, ale widzę to tak: wykonujemy sobie jakieś zadania, w trakcie jednego przechodzimy przez jaskinie i w niej mamy dodatkowy chodnik, wydający się niezbyt naturalny - w sektorze obok (albo i dwa) wejście do np. rządowego bunkra zbudowanego na wypadek wojny atomowej czy innej katastrofy o podobnej skali :)

*
deidrannarulez
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

lukasamd pisze:
Zgodnie z życzeniem, tytuł zmieniony.

Na głównej stronie dalej jest: "JA2WF: ostatni post: Jak znaleźć w trybie sci-fi..." I przy odpowiadaniu w tym temacie też. Ale to już szczegół, najważniejsze zostało zmienione. Dzięki. :)

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2