Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 133 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Te screnney nie są aż takie nowe - od dłuższego czasu są w naszej galerii :D . Moteel wrzucił je jużładny czas temu i jest ich naprawde sporo bo aż 100! ;)

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Nie wiem czy poniższe screeny widzieliście bo ja ich na pewno nie widziałem, ale i tak je dam. Na pierwszym i drugim screenie widać pociąg "African Express", a na pierwszym oprócz pociągu jest także stacja kolejowa.
Screen 01
Screen 02
Screen 03

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Mi się bardzo podobają nowe screeny - jak dla mnie grafika jest ok (tylko przydałoby się wygładzanie krawędzi) a wydaje mi się że to nie są screeny z jej ustawieniami na pełniutkie możliwości.

Stacja i pociąg bardzo dobrze wyglądają. Nazwa pociągu sugeruje mi African Alliance ;)

*
Grizzli
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Screeny są super mam nadzieję że taka sama :D

*
snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Zachwycony nie jestem... Wszędzie widać "ząbki", a na tym etapie, na screenach od twórców chyba nie powinno ich być. Poza tym spójrzcie na dachy pociągów - widać ładny efekt naturalnego zużycia materiału (rysy, przebarwienia itp.), ale... Na każdym wagonie dach wygląda tak samo. Tzn, że dziwnym trafem każdy dach pociągu -przypadkowo - porysowany został dokładnie w tym samym miejscu i wygląda dokładnie tak samo jak inne.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

snick pisze:
Poza tym spójrzcie na dachy pociągów - widać ładny efekt naturalnego zużycia materiału (rysy, przebarwienia itp.), ale... Na każdym wagonie dach wygląda tak samo. Tzn, że dziwnym trafem każdy dach pociągu -przypadkowo - porysowany został dokładnie w tym samym miejscu i wygląda dokładnie tak samo jak inne.

Takie tricki są stosowane przez twórców od dawna i w każdej grze. Bo przecież nie ma sensu wprowadzać do gry nowe modele wagonów różniące się tylko rysami na dachu. Gdyby tak robić ze wszystkimi innymi rzeczami to gra miałaby niezłe wymagania co do wolnej przestrzeni na dysku.

A ząbki rzeczywiście widać i to wyraźnie. Przydałby się jakiś lepszy antyleasing.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Wydaje mi się że screeny zosyały wykonane bez jego użycia - w nowych grach jego użycie nawet w trybie 2x daje bardzo dobre rezultaty, JA3D może nie będzie mistrzem grafiki ale w tym trybie gra powinna wyglądać dobrze. W 4x już będzie bardzo dobrze (taką mam nadzieję) ;)

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

O ile w grze jest takie coś jak antyleasing :-> A jeśli chodzi o opcje grafiki, mam nadzieję że w tej kwestii twórcy nie będą się wzorowali na JA2 :F

*
Grizzli
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Len pisze:
nie będą się wzorowali na JA2

Bez przesady :diabel: a co do dachów to może cos z tym zrobią pożyjemy zobaczymy :P

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Skoro robią takie graficzne sztuczki to przynajmniej możemy wiedzieć że starają się aby wymagania gry nie były zbyt duże. Zaleta jakaś też to jest ;)

*
snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Liczę na to, że jednak w grze będzie można skorzystać z wygładzania ząbków, bo bez tego nowe JA nie wygląda zbyt apetycznie...

BTW. - to nie jest antyleasing, tylko antyaliasing ;P ;P

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

snick pisze:
BTW. - to nie jest antyleasing, tylko antyaliasing ;P ;P

No tak, rzeczywiście, coś mi nie pasowało :D

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No to ja dorzucę drugi efekt - ciekaw jestem jak sytuacja będzie wyglądała z filtrowaniem anizotropowym - byłoby bardzo miło gdyby gra z tego korzystała nawet w bardzo dużym stopniu, nie wymaga dobrej karty a bardzo poprawia ostrość niektórych tekstur.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

No było by dobrze, ale w niektórych grach tak to robią, że nie wiele zmienia. Ogólnie grafika bardzo ewoluowała, jak się spojrzy na pierwszy pełne screeny to widać strasznie ponure otoczenie i rozmazane tekstury. Dziś jest lepiej, ale nie jest najlepiej. Ta grafika szybko się zestarzeje.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja powiem że bardzo bardzo szybko - nvidia wypuściła Geforce 8800... rozpoczęła się era DirectX 10 a to oznacza że starsze gry lub te o słabszej grafice nie przetrwają zbyt długo przy bardzo mocnej, nowej konkurencji (możliwości DirectX10? Wpiszcie w google "Crysis" i dajcie na obrazki ;) ).

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna