Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
deidrannarulez
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Chciałem się podzielić spostrzeżeniami na temat niedostępnych złóż srebra w kopalniach. Kiedyś je po prostu zostawiałem, ale wpadłem na pomysł żeby wykorzystać materiały wybuchowe. Piszę o tym bo nie widziałem żeby ktoś już na forum o tym wspominał. Kiedy samorodek jest niedostępny można podłożyć materiał wybuchowy, granatami się niestety nie da ale już TNT wystarczy. Niektórych skał się nie da wysadzić, da się tylko te takie jakby pokruszone i jaśniejszego koloru. :) Ale lepiej nie wysadzać tuż obok samorodka bo on też wyleci w powietrze, najlepiej "kratkę" dalej. Srebro traci na "procentach" ale nie zmienia się jego wartość pieniężna. To chyba tyle. :)

Jeszcze mam małą uwagę, ponieważ wydarzenia w grze są często losowe, wartość srebra tez może się zmieniać, najlepiej wejść i zebrać wszystko, zapisać stan gry, spróbować wejść jeszcze raz czy dwa i sprawdzić czy nie wyjdzie więcej pieniędzy. :P

Ostatnio zmieniony 04 mar 2010 16:24 przez deidrannarulez, łącznie zmieniany 1 raz

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

W Vietnam SOG69 spotkałam tak ukryte pieniadze, wysadziłam skały TNT, kasa była moja a ze poczatek gry wiec bezcenna :)

Moja mała "pasja"

*

gonzo_68
Starszy kapral
Starszy kapral

Podobnie blokowana bywa kasa, skrzynie, sprzęt, szafki, drzwi do pomieszczenia, małe szopy przy większych budynkach. Choćby MOD B2B - szmal leży na szczycie stosu drewna czy jakichś rupieci. Trzeba delikatnie wybić przejście, aby wziąć te 10 tysiaków, a nie sfajczyć ich przy wybuchu. Niektóre skrzynie, szafki i szopy ustawione są tak, że nie można do nich dojść, a mogą coś zawierać. Jeśli szukamy w danej lokacji czegoś konkretnego, jak zabytkowy moździerz w JA2,5 UB, nie ma tego w otwartych skrzyniach i szafach, a ostatnie podejrzane miejsce jest niedostępne ze względu na otaczające je barachło, to odpowiednie BUM! jest konieczne.

Ostatnio zmieniony 05 mar 2010 08:50 przez gonzo_68, łącznie zmieniany 1 raz

*

deidrannarulez
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Tak też można zwinąć sprzęt ze sklepów, chociażby z elektronicznego w grumm. Leży na półkach po stronie ściany i nie ma jak się tam dostać - trzeba wysadzić ścianę od zewnątrz. Kraść można tak srebro z małych pomieszczeń przy budynkach z kierownikami kopalni, czasami stoją tam takie kuferki, ale drogę do nich zagradza nam jakiś cywil. Zagradza dopóki nie zdobędziemy wystarczającej lojalności, potem nagle się odsuwa i już można wziąć kasę. :) Zanim wpadłem na ten pomysł to zostawiałem srebro i odbierałem z dużym opóźnieniem. :) Dziwne tylko dlaczego ci cywile którzy zagradzają drogę nie wkurzają się że zabieramy kasę przez podstęp. Może twórcy gry tego nie przewidzieli albo liczyli że się wykażemy sprytem? :P Ale w cambrii niestety nie ma takich kuferków.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie