|
| Starszy chorąży sztabowy |
 |
-
-
|
a ja po 21 próbie przeszedłem którąś tam walkę z bandytami  ogólnie grę dorwałem fartem ze sklepu, na forum jagged alliance przeczytałem o 7.62, pojechałem po tę grę do empiku, a tam na półce stała brygada E5, odłożona na bok ze względu na lekko uszkodzone opakowanie 
Ogólnie gra ma skopane dialogi, zerową interakcje w miastach ( chociażby brak jaggedalliance'owego upijania swoich czy podbierania piwa z lodówki cywilom ) taką sobie muzykę, tragiczną grafikę i animację, średnio dobrze zrobiony interfejs wiele bugów i mnóstwo innych wad. ale część taktyczną oceniłbym na 9/10. aktywna pauza sprawia, że jest to bardziej realistyczna rozgrywka. opcji jest mnóstwo, od turlania się, po bardzo szczegółowe celowanie, perfekcyjnie zrealizowano także rozkładanie rzeczy po schowkach - naprawdę warto poprzekładać wszystko jak trzeba, żeby nie przeładowywać 5 zbawiennych sekund AI przeciwników też dużo lepsze niż w mym ukochanym JA2 - kiedy jedni nas ostrzeliwują, inni podbiegają i próbują szczęścia z bliska, a inni szykują zasadzki, jakbyśmy chcieli boczkiem czmychnąć. że nie wspomnę o systemie adrenaliny i trafień. poza tym to jedna ze "złych gier", po prostu muszę podbiec do rannego przeciwnika i wypalić mu z bliska w łeb gram na poziomie trudności o jedną opcję trudniej niż normalny, i jestem zadowolony z wyboru, bo raz, że realistycznie, a dwa, że lubię się przy kompie pomęczyć 
ja myślałem, że po długim graniu w JA2 wildfire będę miał dosyć taktyki, a tu nie dość, że w E5 się wkręciłem, to jeszcze w CC 5 z bratem regularnie pocinam 
tak swoją drogą, spotkałem najemnika do wynajęcia o statach celność: 10, broń ciężka: 92 i pytanko tu do was: jak sprawdzić, czy dana broń zalicza się do broni ciężkiej?? czy shotguny takowymi są??
|
|