Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 453 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 31  Następna

Jakie filmy wolisz?
Sensacyjne 20%  20%  [ 10 ]
Komediowe 10%  10%  [ 5 ]
Dramaty 4%  4%  [ 2 ]
Horrory 12%  12%  [ 6 ]
Rysunkowe 0%  0%  [ 0 ]
Musicale 0%  0%  [ 0 ]
Science-Fiction 18%  18%  [ 9 ]
Fantasy 12%  12%  [ 6 ]
Wszystkie po troche 25%  25%  [ 13 ]
Liczba głosów : 51
Autor Wiadomość
Cell
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Chorąży
Chorąży

A tam, przecież przez cały film widać, że on jest niezniszczalny xP Zresztą, jak zobaczyłem że po upadku 'mrugnął' oczami, to już było widać jak to będzie ;p

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Niezniszczalny czy zniszczalny, to fakt "zeskrobania" po upadku to lekkie przegięcie, nawet jak na Crank'a ;P

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Może daj nazwę, bo zdążyli już wywalić filmik :)

*
Beowulf
Starszy kapral
Starszy kapral

Podejrzewam, że chodzi o "Pacific". Trailer w przyzwoitej jakości można zobaczyć chociażby na filmwebie.

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Zna ktoś/może polecić filmy o tematyce II wojennej, ale hmm z perspektywy Niemców,

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Na pewno "Upadek".
Mogę polecić również niemiecki film o walkach pod Stalingradem... a może Leningradem? Właśnie w tym problem, że nie bardzo pamiętam gdzie dokładnie walczyli (na bank jedno z tych 2 miast) i jak się ten film nazywał.

*
Below
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Polecam "Stalingrad" w reżyserii Josepha Vilsmaiera. Film bardzo realistyczny, żadna hollywoodzka szmira, bez super bohaterów. Jak dla mnie najbardziej prawdziwe ukazanie oblicza II wojny światowej.
Godny polecenie jest także "Das Boot" (Okręt) Wolfgana Petersena . Jest to bardziej mini serial (200 min). Film opowiada o losach załogi u-boota działającej na Atlantyku.

Warty uwagi jest jeszcze film "Talvisota" (Wojna zimowa) Pekka Parikka przedstawiająca zmagania fińskich żołnierzy broniących swojego kraju przed napaścią Armii Czerwonej. Ten film nie dotyczy Niemców ale i tak jest on przedstawiony z ciekawej, ale jakże mało ukazywanej historii II Wojny Światowej.

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

"Czwarty Stopień" (org. The Fourth Kind)
pomijając fakt że główną rolę gra moja ulubiona aktorka, to bardzo spodobał mi się pomysł na realizację i nakręcenie, mimo sci-fi daje realne wrażenia, a dla tych co wierzą w takie sprawy to prawie jak dokument, polecam.

PS: żeby nie spoilerować powiem że "coś" gdyby inaczej przedstawić, to było by jeszcze lepiej, a ten moment trochę przegięty i ciut imo zepsuł tą otoczkę "realnego sci-fi"

*

Zhenia
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Jako filmy zarówno Stalingrad, jak i Wojna zimowa bronią się, natomiast jako prawda historyczna... hmm... :)
Na pewno warte obejrzenia. Poza tym polecam przejrzenie niemieckich kronik wojennych, jest naprawdę sporo ciekawych rzeczy.
A jeśli chodzi o twórczość popularnonaukową - całkiem niezłe są programy Battlefield na Discovery. Też nie wszystkie są obiektywne i sporo jest błędnej statystyki, jednak dla osób nie chcących wejść głęboko w temat godne uwagi.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Below pisze:
Godny polecenie jest także "Das Boot" (Okręt) Wolfgana Petersena . Jest to bardziej mini serial (200 min). Film opowiada o losach załogi u-boota działającej na Atlantyku.

Chodzi Ci o wersję serialową, czy pełny film? Bo było i to, i to. Film to jest klasyka... po prostu trzeba go obejrzeć, a jak ktoś powie "eeee, stary ten film" to go odpowiednią trzepnąć :] Przewodni motyw muzyczny na długo pozostaje w pamięci.

A Stalingradu jeszcze nie oglądałem... trzeba będzie skądś wytrzasnąć i zobaczyć, że rzeczywiście warto :)

Zhenia pisze:
A jeśli chodzi o twórczość popularnonaukową - całkiem niezłe są programy Battlefield na Discovery. Też nie wszystkie są obiektywne i sporo jest błędnej statystyki, jednak dla osób nie chcących wejść głęboko w temat godne uwagi.

Szkoda tylko, że od pewnego czasu Discovery przekłada większą uwagę do tej cholernej "DOKTOR DŻI" zamiast puszczać takie programy jak kiedyś... pamięta ktoś może, jak emitowali "I Wojnę Światową w kolorze"? Gdzie się podziały takie programy? No ale przecież lepiej dowiedzieć się, skąd na szyi jakiejś Jenny pojawiły się dziwne otarcia... beznadzieja.
Ja tam mogę polecić z BCC Knowledge cała serię dotyczącą ochrony Hitlera - dowiedział się z tego programu o kilku bardzo ciekawych rzeczach, o których jakimś dziwnym trafem nie za wiele mówi się w podręcznikach szkolnych czy na lekcjach, nawet jak nauczyciel jest historykiem z zamiłowania :)

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Jak dla mnie Discovery i National G mogłyby 24/h nadawać o II WŚ, historii Cosa Nostry albo o footballu, ale wiadomo, oglądalność decyduje (niestety), niezależnie jaki program książki są bardziej "klimatyczne"

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Starałam sie... nie posikac :)

Fanem nei jestem ale obejrzałam czemu nie

Niedawno własnie byłam w kinie na amerykanskiej szmirze pt "Avatar"

Moja mała "pasja"

*

Beowulf
Starszy kapral
Starszy kapral

Olinka pisze:
Niedawno własnie byłam w kinie na amerykanskiej szmirze pt "Avatar"

Szmira nie szmira, film to film :P

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 31  Następna