Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
sirmicho
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy

Pytania dotyczą gry 7,62 High Calibre.

Czy mogę bezpiecznie zostawić broń, amunicję, plecak czy inne przedmioty z ekwipunku, w którejś ze skrzyń w mieście, na ulicy? Czy jeśli wrócę do tego samego sektora te przedmioty nadal tam będą?

Właśnie toczę skończyłem walkę w sektorze Army Base (powiązane z misją Top Secret). Czy jeśli wybiłem tam wrogów to będę mógł korzystać z tej bazy jako swojej własnej? Czy ktoś będzie mógł ją odbić, przywłaszczyć? I to samo pytanie co wyżej. Jeśli zostawię swoje rzeczy w Army Base to czy będę mógł zawsze je stamtąd zabrać?

*
Svean
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

W każdym sektorze są jakieś pojemniki z których można korzystać do składowania sprzętu i nic nie znika. Jeśli zostawisz sprzęt na ziemi też od razu nie zniknie a dopiero po paru dniach, choć zdarzył mi się bug (chyba bug :P) że zrzuciłem plecak na początku walki po czym jak chciałem po walce sprzęt pozbierać to gdzieś go wywiało - po prostu zniknął... Ale zdarzyło mi sie tylko raz i chyba jeszcze na wersji bez unofficial update 0.98 (czy jakoś tak).

Natomiast co do Army Base - po zdobyciu baza jest Twoja i może służyć do składowania sprzętu itp ale nie tylko. Po jej zdobyciu możesz zatrudnić do niej handlarza bronią, doktorka i mechanika. Najlepszy jest handlarz bronią ponieważ oferuje dobre ceny a pojawia się w losowym zdarzeniu podczas podróży poza security zone (tak samo jak ataki gangów maruderów). Dlatego zaraz po zdobyciu bazy polecam poszwendać się po kraju w poszukiwaniu zdarzenia losowego "Convoy Ambush" (a w nim ocalić Tradera i Guide'a przed bandytami, Guardzi mogą zginać ;)).

Poza tym można zatrudnić mechanika (zdarza się z nim bug polegający na tym że jednak nie naprawia sprzętu :P), o ile wykonamy dla niego misję skasowania 5 bandziorów. Misje daje dziadek w barze w Ciudad-de-Oro jak masz dodatnią reputację w mieście.

Na koniec jest jeszcze doktorek z Campencino - szczerze powiem że nie stwierdziłem od czego zależy (CGL?) czy da nam misję zdobycia lekarstw dla swojego brata. Leki są do zdobycia w Palinero (ciekawa jest opcja "dania du..." za te lekarstwa jeśli grasz kobietą ;)).

A jak już wykonasz misje dla któregoś z przyszłych pracowników to jeszcze poczekaj parę dni żeby dojechali na miejsce - nie pojawia się od razu. Ale baza fajna rzecz :)

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie