Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Stridingshadow
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Ostatnio grając w 7.62 HC, zauważyłem że żaden najemnik nie chce dla mnie pracować.
Grałem Kurtem i zagadałem niejakiego Hawka (najemnika), ten powiedizał ze z nazistami nie gada i kazał spadać nim "znurymberguje" moje cztery litery.
No więc, ja ten, teges, posłałem go do aniołków, i chyba mnie przez to reszta najemników nie lubi.
Zetknęliście się z czymś takim?

*

aszek
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Tak, podchodząc do gry po raz pierwszy a grając białym Alexym spotkałem czarnego Aliego który rzucał rasistowskimi tekstami - postąpiłem identycznie i go ubiłem - po jakimś czasie większość najmitów się gdzieś wyniosła a nawet jeśli już ktoś się pokazał to ciężko było zwerbować... chociaż wtedy miałem już pełny skład ekipy. Posunąłem się nawet jeszcze krok dalej i zatrudniając lepszego najmitę (wydarzenie incydentalne) na kogoś miejsce odstrzeliwałem jego poprzednika (tak skończył np. Cesar i Sztylet) ;p Może dlatego się kraj wyludnił. W drugim podejściu do gry nauczyła mnie ona że lepiej nie atakować sektorów bez misji bo tracimy questy (czyli punkty reputacji za ich wykonanie). I ta rozgrywka zakończyła się porażką kiedy po wykryciu tajnej bazy zaatakowałem ją dla zasady (rozpoczęła się wojna, ale nie można było robić questów dla żadnej ze stron). Przy trzecim podejściu wszystko przebiegło gładko, bo nikogo z własnej inicjatywy nie zabiłem, żadnego najmity nie straciłem, a podboje wykonywałem według fabuły.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Nie mam zwyczaju zabijania NPC'ów na prawo i lewo, ale jak startuje do mnie postać z poza fabuły to nie oszczędzam na argumentach (i amunicji).
Zatem jeżeli zaczepi was jakiś najemnik to dajcie sobie z nim spokój, co prawda nikt Was nie zaatakuje, ale też przez długi czas nikogo nie wynajmiecie.

*

Svean
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

A tak w ogóle - czy jest możliwość zrekrutowania Alego?

Z plików gry wynika że ma on naprawdę dobre staty, a że nazywa mnie "eurośmieciem"... cóż, są tacy którzy gościa z imieniem Ali nie nazwaliby lepiej niż "brudasem" (a pewnie zdecydowanie gorzej ;)) więc może ma powody - ale dla mnie to nie powód żeby go nie zatrudnić ;)

Zwłaszcza, że z tym M60 wygląda naprawdę całkiem fachowo... :kosci:

*

aszek
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Mnie się nie udało, ale M60 mu zawłaszczyłem (do czasu Minimi Para była niezastąpiona w gnębieniu rządowców) ;p

*

Svean
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Ostatnio Minimi (Para) udało mi się zdobyć na CGL 5 (!!!) jak śledziłem oddział rebeliantów do Ciudad del Oro, a jak prześledziłem pliki to wyszło że można mieć Minimi nawet na CGL 4... (wrzuciłem w tabelki).

Co do Alego - zastanawiałem się czy nie da się go zrekrutować tym najemnikiem afrykańskim, Flyboy chyba my było. Niemniej Benici Alvarez (ta z misji w Santa Marii) także odpowiada "You Eurotrash" więc pytam czy może ktoś spróbował kimś innym - może chociaż użyje innego bluzga "You Africantrash" czy coś... ;)

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Svean pisze:
więc pytam czy może ktoś spróbował kimś innym - może chociaż użyje innego bluzga "You Africantrash" czy coś... ;)

W instrukcji gry jest napisane, że każda postać jest innej narodowości co ma swoje praktyczne odzwierciedlenie w politycznie niepoprawnej Algueirze.

Jeżeli Niemcem nie można nająć Żyda/Izraelczyka, to może Ali będzie chciał się nająć Hindusowi/Pakistańczykowi/Sikhowi (sorry że nie pamiętam dokładnie ale dla mnie to był kiedyś jeden kraj), ew. można spróbować Rosjaninem...

*

Mack the Knife
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Na pewno nie ma znaczenia kim do niego zagadacie, tylko jakiego najemnika wybraliście dla swojej postaci. Z tych poczatkowych można było wybrać czarnego więc pewnie nim można rekrutować Alego.

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

W sumie, w grze postaci do wyboru mają następujące narodowości:
-Amerykańska (Cameron)
-Argentyńska (Gabriel)
-Francuska (Lambert)
-Indyjska (Sanjay)
-Północno Koreańska (Kim)
-Niemiecka (Kurt)
-Niemiecko-Bułgarska (Christina)
-Rosyjska (Alexei)

Dla Camerona pewnie nie będzie chciał pracować Pops (twierdzi że nie przepada za czarną zgrają, i odkąd walczył z nimi przez 20 lat na czarnym lądzie nauczył się nigdy nie odwracać do nich plecami).
Kurta nie lubi Hawk.
Nie wiem jakie są inne kombinacje animozji, ale na pewno coś się jeszcze znajdzie.
Czy ktoś najął polskiego najemnika grając Aleksym?

*

Zhenia
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Tak, ja nająłem. Bez żadnego problemu.

*

Mack the Knife
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

słuchajcie, czy jak jakiś najemnik pojawił się, ale się go nie wynajęło, to jest szansa że pojawi się on znowu? Bo przyżydziłem swojego czasu kasy na Vermina i teraz żałuję.

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Nie jestem na 100% pewien, ale z moich dotychczasowych doświadczeń wynika że oni się zamieniają (jeden jest, na jego miejsce przychodzi drugi, a potem np. znów pierwszy).

*

Mack the Knife
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

żeby dokonała się podmianka trzeba 2 dnie nie wchodzić do żadnego miasta, si?

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Mack the Knife pisze:
żeby dokonała się podmianka trzeba 2 dnie nie wchodzić do żadnego miasta, si?

Ja Ci tego nie powiem, ale przed chwilą wyszło w praniu, że moja hipoteza była słuszna (np wchodzisz do Sagardy a tam Gunnar, idziesz do Ciudad del Oro i wracasz a w Sagardzie Coyote, zahaczasz o bazę rebeliantów, wracasz do Sagardy a tam Gunnar).
Krótko mówiąc: nic w naturze nie ginie.

*

Svean
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Najemnicy się zmieniają w miastach co jakiś czas - chyba co 7 dni ale możliwe że są jakieś questy których wykonanie automatycznie zmienia wartę najemników w mieście (na samym początku). Generalnie najemnicy nie znikają całkiem chyba że zginą na służbie czyli zatrudnieni przez gracza.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna