Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
M'cin
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

a konkretnie kopalnią w Drassen. Zabiłem większość przeciwników (naliczyłem ich 20) przeszukałem niemal całą mapę i nie mogę znaleźć jakiegoś pojedynczego fraga, przez którego nie mogę przejść tej mapy. napisałem "prawie całą" bo są budynki bez okien których nie mogę otworzyć. z przyzwyczajenia do JA2 wziąłem Steroida do otwierania zamków, ale on nie daje rady i zostało kilka niepootwieranych pomieszczeń. miałem też nadzieję, że w kopalni znajdę jakieś materiały wybuchowe i metodą save/load powysadzam wszystkie drzwi i posprawdzam, ale nie ma.

z gory dzięki za pomoc. jakby co mogę dać screeny, co mi się udało pootwierać.

*

Ming
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

W budynkach na 100% są wrogowie. Nie wiem co masz zrobić. Ładunki wybuchowe są oczywiście w kopalni ale żeby je znaleźć trzeba otworzyć kańciape w której są a potem skrzynie. Więc chyba nie masz wyboru zacznij grać od nowa radzę wybrać Braina do otwierania zamków :)

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Możesz także wycofac sie z sektora i wrócić, wrogowie(lub wróg) powinni byś na innych pozycjach, być może nie w domach

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

dzięki :) najwyżej zamówię go w AIM, bo zostawiłem sobie zapas kasy. albo rzucę to w diabły i zmoduje sobie JA2 jak mi ktoś niedawno radził. :) próbowałem jeszcze wysadzać kanister benzyny, ale się ni da.
momo78 pisze:
Możesz także wycofać się z sektora i wrócić, wrogowie(lub wróg) powinni byś na innych pozycjach, być może nie w domach

próbowałem, nic. w Wildfire chyba niektórzy są na sztywno przypisani do swoich miejscówek.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Z tego co pamiętam, to trzech enemiaków jest w nieco dziwnych miejscach

a) jeden w budce przy wjeździe na teren kompleksu kopalni, ale jego powinieneś bezproblemowo zauważyć
b) jeden w pomieszczeniu znajdującym się obok tego, w którym siedzi sobie szef góników
c) w pomieszczeniu ze skałami i taśmą, gdzieś w rogu, najłatwiej zobaczyć go chodząc po tym hangarze na stojąco

*
Ming
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

EEE czkejcie M'cin Jak byś znalazł łom to można próbować ale niczego nie obiecuje.

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

lukasamd pisze:
Z tego co pamiętam, to trzech enemiaków jest w nieco dziwnych miejscach

a) jeden w budce przy wjeździe na teren kompleksu kopalni, ale jego powinieneś bezproblemowo zauważyć
b) jeden w pomieszczeniu znajdującym się obok tego, w którym siedzi sobie szef góników
c) w pomieszczeniu ze skałami i taśmą, gdzieś w rogu, najłatwiej zobaczyć go chodząc po tym hangarze na stojąco

a)wyczyściłem wszystkie budki??
b)na lewo czy na górze?? bo tego po lewo zdjąłem, a na górze jest budynek bez okien.
c)przeszukałem cały budynek nie licząc jednego małego pomieszczenia z samymi skałami, bez okien ofc.
Ming pisze:
EEE czkejcie M'cin Jak byś znalazł łom to można próbować ale niczego nie obiecuje.

znalazłem. Steroid ma troche siły i nic nie otwiera. może jakbym go podleczył toby zadziałało.

Obrazek
a więc tak: gdzie oni są! :P

*

Ming
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

W budynku z napisem A.C.A. czyli w takiej jakby zbrojowni w pomieszczeniach które nie zostały otwarte, moga być. Na dachach zakładam, że patrzyłeś, w kościele pewnie też no nie wiem już :\

*

Loucipher
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Sprawdź też szopę obok biura Freda (budynek z szafkami). Kiedyś mi się tam jeden "zatajniaczył".

W ogóle to sprawdź wszelkie budynki, gdzie masz nieodkryte dachy.

No i jeszcze... pokój z wejściem do kopalni. Widoczność bywa tam zgięta, czasem trzeba dobrze obleźć pomieszczenie, bo wróg siedzi gdzieś między taśmami...

"Fight for freedom, kill for cash, play for fun."

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

kupiłem Briana, podleczyłem ludzi, po obiadku znowu tam atakuje. ciekawe, gdzie się skryli :)
okej, wróciłem i był na środku drogi :D i tak pewnie zagram od początku, bo zamiast na starcie za radą Miguela Chitizenę zgranąć, to odruchowo rzucilem się na Drassen i teraz pewnie połowę będę musiał zwolnić :/

*

Ming
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

A ja i tak bym ci radził iść najpierw na drassen bo po chitzenie może ci braknąć amunicji na drassen. po drassen na kingpina i jesteś ubezpieczony na przynajmniej pół gry ;)

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

już zająłem i to i to, a teraz do drassen wróciłem, bo mi odbili :) a kingpina zostawię na deser :D
czyli sobie niby poradziłem :P moderatorów proszę o niezamykanie topicu, jak będę miał sprawę odnośnie WF to tu napiszę zamiast nowy temat zakładać :)

*

Ming
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Cytuj:
do drassen wróciłem, bo mi odbil

Znaczy się co nie wyszkoliłeś samoobrony czy grasz na poziomie trudnym :?:

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

kasy mi nie starczyło więc tylko zielonych tam miałem, musiałem czekać trochę czasu na Briana przez tego niewidzialnego przeciwnika kopalnia stała i nie miałem stałego źródła dochodu. a potem na hura do san mony żeby Lynxa nie tracić ;) a teraz mam 14% poparcia i mało prawdopodobne, ze to utrzymam, chyba że dostanę dużo "lubialności" za SAM :)

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie