Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Zhenia
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Stridingshadow pisze:
to Zhenia miał rację w dyskusji o Stephen'ie.

Dzięki. Ale niestety tam nie chodziło o to kto miał rację. Temu forumowiczowi chodziło o to by mi jak najbardziej pojechać. Chociażby ze względu na pochodzenie.
lukasamd pisze:
Takie rzeczy zdarzają się wszędzie - gdzie wymiana poglądów, tam i kłótnie się zdarzają. Zresztą, czy u nas nie ma takich wypowiedzi?

Jeśliby zwracano się do mnie w ten sposób tutaj i gość nie byłby ukarany, przestałbym korzystać z tego forum.
Na ja2.su które uważam za najlepsze forum o JA też są takie dyskusje. Ale bardzo krótko. Za tego typu posty dostajesz bana. Natychmiast i na zawsze. Cenię takie podejście.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Zhenia pisze:
Dzięki. Ale niestety tam nie chodziło o to kto miał rację. Temu forumowiczowi chodziło o to by mi jak najbardziej pojechać. Chociażby ze względu na pochodzenie.

To była tylko dygresja, wszyscy jesteśmy na tyle dojrzali, że wiemy że dyskusja polega na konfrontowaniu swoich argumentów, nie wyzwisk.

Zhenia pisze:
lukasamd napisał(a):
Takie rzeczy zdarzają się wszędzie - gdzie wymiana poglądów, tam i kłótnie się zdarzają. Zresztą, czy u nas nie ma takich wypowiedzi?

Jeśliby zwracano się do mnie w ten sposób tutaj i gość nie byłby ukarany, przestałbym korzystać z tego forum.

Nie jestem na tym forum tak długo jak lukasamd, ale pozwolę sobie stwierdzić że na forum JACenter nie pozwalamy na takie chamstwo.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Stridingshadow pisze:
To była tylko dygresja, wszyscy jesteśmy na tyle dojrzali, że wiemy że dyskusja polega na konfrontowaniu swoich argumentów, nie wyzwisk.

No i niech lepiej tak pozostanie, w przeciwnym wypadku "polecą głowy" :)

Stridingshadow pisze:
Nie jestem na tym forum tak długo jak lukasamd, ale pozwolę sobie stwierdzić że na forum JACenter nie pozwalamy na takie chamstwo.

Nie pozwalamy i pozwalać nie będziemy, nie ma się więc co martwić o kulturę wypowiedzi :)
Aha: nie wiem jak ktoś mógłby być dłużej ode mnie na JACenter :D

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

lukasamd pisze:

Powiedzenie przeze mnie czegoś tak oczywistego miało stanowić w tej wypowiedzi element grzecznościowy :D

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

lukasamd pisze:

Ja też bynajmniej nie znam takiej osoby która by była na forum z większym stażem :) .

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

A jeśli chodzi o zwykłych użytkowników, to Wigen z pewnością jest tu weteranem ;)

lukasamd pisze:
a) całkowite przebudowanie całości... ale to wymaga iście ogromnych nakładów pracy

b) definitywne zamknięcie serwisu / przyłączenie się do nas (ale jak pokazuje przeszłość, to chyba nie jest możliwe)

Może zwrócę uwagę na jedną rzecz - LA ma trzech administratorów i trzech moderatorów. Łącznie 6 osób, tymczasem w redakcji JAC są tylko 4 osoby, a różnice w działaniu przeogromne. Więc jak widać, wina nie leży po stronie braku chętnych a po stronie braku chęci tych, którzy już tam są. Scooly od początku istnienia LA (czyli od 7 lat), bez przerwy tłumaczy się brakiem czasu licząc, że wszyscy wszystko za niego zrobią, i to sprawdzało się przez pewien okres. Ale jeśli dziś nie ma ani czasu, ani tym bardziej chęci - to jaki jest sens ożywiania takiej strony?

Mi marzy się konkurencja, monopol nigdy nie jest niczym dobrym. Ale jeśli ma ją tworzyć człowiek, który pyta ludzi jaki rodzaj bloga chcą najbardziej to zaczynam w to wątpić.

BTW. Pojawiło się nowe pytanie:
Cytuj:
Czy jesteś naszym stałym czytelnikiem?

* Tak
* Kiedyś byłem
* Nie

*
Zhenia
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Uff... strasznie dużo tekstu jak na tak późną porę. Ale taa... sam fakt, że wypowiada się Randok - to musi być śmieszne.

*
Zhenia
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

To nie jedyny przypadek. Mógłbym zamieścić jeszcze kilka ale po co :P To jeden z ciekawszych. Naprawdę polecam.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Zhenia pisze:
Jeśli tak ma wyglądać forum...

To jest dno.
Nie można mieć zawsze racji, trzeba być skończonym egotykiem, żeby oglądać cały świat przez pryzmat siebie.
Rozumiem pkt. widzenia Randok'a bo sam gram dla przyjemności a nie dla wyzwania, jednak jeżeli uznaję że wyznanie jest zbyt małe (innymi słowy gra jest za łatwa), to staram się podkręcić poziom tak aby się nie nudzić.
Ktoś widocznie poczuł się zraniony w ego świadomością że ludzie z forum grają na nieco wyższym poziomie.
Czy na LA w ogóle jest moderacja?

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Stridingshadow pisze:
Czy na LA w ogóle jest moderacja?

Oczywiście, że jest - 3 adminów i 3 moderatorów. Teraz spytaj czy oni wciąż tam zaglądają :D

*
Zhenia
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

I to właśnie zniechęca ludzi do wchodzenia na to forum. Poza tym nikt nie próbuje oglądać treści pod względem merytorycznym. Tutaj też to różnie bywa, ale z reguły jest ok i głupoty (np. "porady") są poprawiane.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Zhenia pisze:
Tutaj też to różnie bywa, ale z reguły jest ok i głupoty (np. "porady") są poprawiane.

Jak mawiał mój ojciec "Skąd mam wiedzieć że coś Ci przeszkadza skoro nic nie mówisz?".
Skargi, sugestie i zażalenia prosimy kierować bezpośrednio do redakcji.

*

Zhenia
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

To drobne rzeczy, które są zazwyczaj poprawiane. Niedokładności, drobne błędy i niedomówienia w poradach. Jest ok. Nie chce już mi się wrzucać "porad" z LA, ale jeśli kogoś to interesuje, mogę wrzucić.
Na ja2.su (dla mnie wzór forum o JA) jak dasz niedokładną poradę lub napiszesz bzdurę, urazisz kogoś itp, dostaniesz minusa do reputacji. A to naprawdę nie jest miłe ;) A jak będziesz pisać tak więcej, będzie ban. I koniec. IMHO to świetny wzór. Napisane, że forum tematyczne więc ma być rzeczowe i tematyczne :)
Jakbym zapodał im dowolną stronę z LA dla przykładu to by chyba stracili przytomność :D

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Hmm... punkty reputacji. To brzmi nieźle, przynajmniej ludzie starali by się nie pisać głupot. Powinni to wprowadzić w całym internecie ;-)

Wracając do LA. Tamto forum zawsze było symbolem kłótni. Choć tutaj też zdarzają się nieporozumienia to JAC jest oazą spokoju w porównaniu z LA. A na Randoka proponuję nie zwracać uwagi, to człowiek z innego świata. Kiedyś założył własne forum poświęcone projektowi (zaznaczam: projektowi) własnej modyfikacji. Chciał na nim zachęcać do stworzenia tzw. "nowego jaggeda" ale... nie podawał nigdzie linka do owego forum. A to uzasadniał stwierdzeniem, że jeśli ktoś naprawdę będzie chciał pomóc to na pewno znajdzie to forum... Zamiast to komentować może zadam pytanie - czy ktoś kiedykolwiek słyszał o kandydacie na prezydenta o którym nikt nie wiedział a który wygrywał wybory?

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4  Następna