Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
Pavcio
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Co do walki z policją- na początku uważałem na ograniczenia i przepisy, tylko dlatego bo miałem stosunkowo wolny samochód. Z biegiem czasu, gdy woziłem się samochodami szybszymi od policyjnych, nie patrzałem na przepisy, a zwłaszcza na ograniczenia prędkości- nagminnie je łamałem bo i tak policja mnie nie dogoniła. :P

*

Lothar
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

W jedynce wszystko było klimatyczne, począwszy od ikonki, skończywszy na credits'ie xD Człowiek odpala grę, widzi menu... słyszy ten boski utwór i całkowicie zatapia się w świecie z lat prohibicji :P
Muzyka, ciekawe, różnorodne misje, zakręcona fabuła, ładna grafika, i ten nieziemski klimat - jeśli dwójka będzie chociaż w połowie tak dobra jak jedynka, nie zawaham się jej kupić :okulary:

*

Rafadan_PL
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Jedynka - cud, miód i orzeszki! :) Jedna z najlepszych gier w historii (Klimat przez duże "K") ma mieć oficjalnego sequela! Wspaniała wiadomość!

Podobnie jak pozostali, czekam na M2 z ogromnymi nadziejami. Panowie Czesi: nie spieprzcie tego!

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Warto zajrzeć na stronę Mafii 2 ( http://mafia2game.com/ ) - pojawiły się na niej nowe screeny z gry, sprawdźcie je koniecznie - miażdżą klimatem!

A tu macie jeden nowy screen , którego nie ma jeszcze w galerii na stronie.

BTW. I nawet na stronie takiej gry jak Mafia pojawiają się niedopatrzenia - dwa czy trzy screeny się powtarzają :P .

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez mtl, łącznie zmieniany 2 razy

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Sama strona dwójeczki jest już bardzo klimatyczna, ten początek i ta muzyczka w tle - bardzo mi się to podoba :)

Jak na razie, patrząc się na screeny muszę przyznać, iż gra nigdzie po drodze nie zgubiła klimatu, co więcej, chyba nawet jeszcze go nieco zyskała. Screeny powalają, nie tylko grafiką ale całokształtem - fakt, to tylko screeny pokazywane przez producenta ale na tą grę czekam.

Aha i co ważne, w tym wypadku pecetowcy nie zostaną potraktowani jak ktoś gorszy :]

PS: Link do specjalnego obrazka nie działa.

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Screeny pokazuja, ze w momencie premiery gry (oczywiscie po upgrade mojeo pc) znikam z tego swiata :diabel2: na pare tygodni. Obrazy z gry nie sa moze topowe, ale i tak robia wrazenie. Oddaja klimat ktorego sie spodziewam. Mam nadzieje ze muzyka tez bedzie wysokiej klasy, bo juz intro w jedynce miazdzylo. Teraz czekam tylko na JA3, GTA4 na pc i Mafie 2.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Małym oftopem:
A co z Hired Guns PL? :diabel2:

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Na GameCorner.pl pojawiła się przetłumaczona zapowiedź drugiej części Mafii, która oryginalnie w języku niemieckim pojawiła się na GameStar.de. Zapowiedź ciekawa, po ostatniej porcji screenów, a teraz jeszcze po tej zapowiedzi czekam na Mafię II z bardzo dużą niecierpliwością. To będzie WIELKA gra :) .

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Nieźle to wygląda, bardzo nieźle :D To nie będzie wielka gra - jak się uda to BARDZO WIELKA :)

Akcje policji już w pierwszej części były takie, jakich nie widzieliśmy w GTA:SA (przejazd na czerwonym świetle, nadmierna szybkość), teraz będzie tego nawet jeszcze więcej a bardzo mi pasuje taki realizm.

BTW. Niedawno skończyłem czytać Ojca Chrzestnego i jest kilka podobieństw:

- główny bohater gry ma na imię Vito i jest Włochem - tak samo Don Vito Corleone w książce

- i tu i tu dochodzi do wielkiej wojny pomiędzy rodzinami mafijnymi

- jedna z rodzin nazywa się Clementes, w książce występuje jeden z ludzi dona o nazwisku Clemenza, pod koniec zakłada własną rodzinę.

*
Pablo1989
Starszy kapral
Starszy kapral

Nawet jak Mafia 2 wyjdzie to i tak nie kupię bo.

1.Nie udzwignie mój komp (być moze)

2.Zbyt długo czekałem na drugą cześć (nic nie będzie jak dawniej)

3.Gra Vietcong była świetna, ale 2 była głupia, 0 walk w dzungli (no cóż w 1 tylko w dzungli barli udział ale także w tunelach (miodzio) i świątniach), grafika się trochę zestarzła powrównajcie sobie http://news.softpedia.com/images/review ... -large.jpg Vietcong 2 http://www.alpha-team.xf.cz/1.jpg Vietcong

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Czemu porównujesz do tego zupełnie inne gry? Czy Fallout 2 był gorszy od Fallouta 1? Czy JA2 jest gorsze niż JA1? To kwestia gustu ale świat raczej tak tego nie ocenił... czemu więc sądzić, że następna Mafia będzie zła?

Zaletą tej gry będzie oderwanie się od fabuły pierwszej części - nie można już mówić o tym, że ta gra będzie gorsza bo minęło kupę czasu, ona ma być inna (choć klimat zachowany).

*
Pablo1989
Starszy kapral
Starszy kapral

Bo ta gra jest tego samego twórcy?

illusion softworks, W sumie to fakt że będzie oderwanie od 1 części ale żeby jakieś nawiązanie do części 1 było.

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

*

Ming
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Nie wie ktoś czy w mafi jedynce dało się po ukończeniu gry ścigać się na torze wyścigowym poza miastem w swobodnej jeździe :?:

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

lukasamd pisze:

BTW. Niedawno skończyłem czytać Ojca Chrzestnego i jest kilka podobieństw:

- główny bohater gry ma na imię Vito i jest Włochem - tak samo Don Vito Corleone w książce

- i tu i tu dochodzi do wielkiej wojny pomiędzy rodzinami mafijnymi

- jedna z rodzin nazywa się Clementes, w książce występuje jeden z ludzi dona o nazwisku Clemenza, pod koniec zakłada własną rodzinę.

- Skoro gra o mafii to raczej sami Włosi, a Vito to dość popularne imię ale ok

- Czy gra o mafii mogła by się zajmować czymś innym niż wojną między rodzinami, jakaś sims-mafia o prowadzeniu interesów :D

- Z tego co pamiętam w książce była mowa o tym że będzie mógł założyć

Pierwsza mafia też czerpała dużo z innego dorobku mafijnego (Hotel Corleone, Scorsese Import/Export") itd, Godfather też bazował na wielu rzeczywistych zdarzeniach, także to zamknięte koło

A co do Mafii 2, trochę nie fajnie przeniesienie akcji w lata późniejsze, ale pożyjemy zobaczymy, chłopaki wiedzą co robią i mam szczerą nadzieję że wyjdzie im to znakomicie

a wracając do jedynki
2 motywy które mi nie pasiły ( o "one men army" nie wspominam bo to standard w grach)

-grę zaczynamy typek który sprzedaje na policji ... (choć tu plusem jest wyjątkowość)
-praktycznie odrazu dostaje się w otoczenie Bossa i przyjmuje rozkazy bezpośrednio od Niego

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna