Cytuj:
Global Epidemic jest grą strategiczną w której przedstawiono apokaliptyczną wizję świata nękanego przez śmiertelne epidemie. Global Epidemic to pierwsza gra na świecie, gdzie główną osią rozgrywki jest walka z niewidocznym przeciwnikiem, który z bezwzględnością prymitywnego i bezdusznego mikroorganizmu uśmierca całe miasta, kraje, kontynenty, a ostateczną stawką jest przetrwanie gatunku ludzkiego.
Gra składa się z szeregu misji, w których gracz zmierzy się z najgroźniejszymi patogenami jakie poznał człowiek, wirusem Ebola, dżumą, czarną ospą i wieloma innymi. Pojawią się również misje, gdzie gracz stanie w obliczu jeszcze groźniejszego przeciwnika, skrywanymi w tajnych laboratoriach wytworami inżynierii genetycznej. Równie przerażające jest to, co ukrywa się w najbardziej mrocznych i wilgotnych zakątkach równikowej dżungli. Wraz z postępem gry, cywilizacja jaką znamy powoli chyli się ku upadkowi, jedynie od gracza zależy, czy ludzkość ostatecznie przetrwa tą próbę.
Gra składa się z szeregu misji, w których gracz zmierzy się z najgroźniejszymi patogenami jakie poznał człowiek, wirusem Ebola, dżumą, czarną ospą i wieloma innymi. Pojawią się również misje, gdzie gracz stanie w obliczu jeszcze groźniejszego przeciwnika, skrywanymi w tajnych laboratoriach wytworami inżynierii genetycznej. Równie przerażające jest to, co ukrywa się w najbardziej mrocznych i wilgotnych zakątkach równikowej dżungli. Wraz z postępem gry, cywilizacja jaką znamy powoli chyli się ku upadkowi, jedynie od gracza zależy, czy ludzkość ostatecznie przetrwa tą próbę.
Twórcy utrzymują, że gra pojawi się w tym roku ale ja nie sądzę, aby to było realne. Nie wiadomo nawet czy mają wydawcę. Niemniej, tytuł jest bardzo ciekawy. Ja na pewno zagram i chętnie przypomnę sobie czasy, kiedy królowały gry 2D
Szkoda tylko, że nie ma jeszcze żadnych screenów. Zapraszam więc do czytania wywiadu Gry.O2.pl oraz na oficjalną stronę zespołu Global Epidemic.

). Mam nadzieję, iż projekt dojdzie do końca i potencjał nie zostanie zaprzepaszczony.