Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 453 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 31  Następna

Jakie filmy wolisz?
Sensacyjne 20%  20%  [ 10 ]
Komediowe 10%  10%  [ 5 ]
Dramaty 4%  4%  [ 2 ]
Horrory 12%  12%  [ 6 ]
Rysunkowe 0%  0%  [ 0 ]
Musicale 0%  0%  [ 0 ]
Science-Fiction 18%  18%  [ 9 ]
Fantasy 12%  12%  [ 6 ]
Wszystkie po troche 25%  25%  [ 13 ]
Liczba głosów : 51
Autor Wiadomość
Jaahquubel
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Byłem na filmie "Popiełuszko. Wolność jest w nas".
Nie będę się rozpisywał. W dwuszeregu zbiórka! Do kin marsz!

Są rzeczy w tym filmie, które można było zrobić inaczej, lepiej, ale nie przeszkadza to.

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

A ja byłam na "The Curious Case of Benjamin Button i na "Slumdog" oba filmy były nominowane do Oscarów.
Jeden z nich je dostał, dla mnie oba sa wielkie :)

Moja mała "pasja"

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

*

Cell
Chorąży
Chorąży

Ostatnio kompletnie zrezygnowałem z filmów. No dobra, robię sobie kolecje Stallone'a ; d Cobra, osaczony, stój bo mamuśka strzela, etc. ; d

Teraz raczej koncetracja w seriale.

DEXTER* FOREVER! xD, Sons of Anarchy, Chuck, Reaper, Life, wiele, wiele innych...

Morgan, ofc. ;]

Ostatnio zmieniony 12 mar 2009 14:13 przez Cell, łącznie zmieniany 1 raz

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Jest rok 1943. Tunezja, trwa II wojna światowa. Młody pułkownik niemiecki Claus Von Stauffenberg (Tom Cruise) - dla ciekawych historii był postacią historyczną próbuje ratować swoich podwładnych podczas ataku z powietrza, po godzinach zaś snuje plany jak by tu obalić nazistowskiego dyktatora za zbrodnie które popełnił (wliczając w to zagładę Żydów). Jednakże właściwa akcja filmu o którym mowa rozpoczyna się gdy bohater zostaje odesłany po tym jak stracił oko, dłoń i dwa palce. Odnajdują go dwaj niemieccy generałowie III Rzeszy którzy planują jak na razie bez rezultatu zlikwidować Adolfa Hitlera. Tak rozpoczyna się "Walkiria" film bardzo oparty na faktach autentycznych w którym to pokazano jak przeprowadzany był zamach na Hitlera oraz wprowadzany w życie plan o nazwie "Walkiria". Finał historii o zamachu na życie Hitlera jest wszystkim oczywiście znany, lecz reżyser stara się po trochu rozkręcić napięcie. Akcja filmu jest wg. mnie zwarta i dynamiczna np. w scenie gdy Claus von Stauffenberg wpada na pomysł jak przejąć władzę w Niemczech po zabiciu Hitlera. Tom Cruise który zagrał główną rolę w filmie okazał się jednak w tym filmie słaby w porównaniu z innymi filmami w których mogliśmy go oglądać. Na całe szczęście twórcy przysłonili tragiczną rolę Cruise'a świetnie dobranymi aktorami którzy zagrali drugoplanowe role. Ja po obejrzeniu Walkirii mogę stwierdzić że film trzyma w napięciu i jest kawałkiem całkiem dobrze opowiedzianej prawdziwej historii w czasach II wojny światowej.

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Wigen pisze:
bardzo oparty na faktach autentycznych

:D:D:D

słyszałem kilka opinii że zbyt hoolywodzki i w pełni się z tym zgadzam (w końcu sensacyjne a nie dokument), scjentologiczna gwiazdeczka w ogóle mi to roli nazisty nie pasuje, i z kilku Niemców którzy chcieli zabić Hitlera pod koniec wojny robi się bohaterów (w filmie tak ładnie bohatersko byli poddawani egzekucją) ..., do kolekcji na DVD nie kupie.

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Nie widzialem filmu, ale nie mam zamiaru, bo conieco o tym ataku czytalem juz pare ladnych lat temu i to nie w jednym zrodle. Jakkolwiek szlachetna wydaje sie decyzja o zgladzeniu Hitlera, to nie mozna tez zapominac, ze Stauffenberg byl nazista do szpiku kosci i zachwycal sie dzialaniami Werhmachtu np. we wrzesniu '39 w Polsce. Oczywiste jest, ze chcieli doprowadzic do pokoju, ale to dlatego ze kleska III Rzeszy byla w 44 roku juz nieunikniona.

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Trochę nie bardzo, owszem Niemcy byli oddani nazizmowi i Hitlerowi, tylko że to co teraz wie cały świat o zagładzie Żydów, obozach czy taktyce "spalonej ziemi", wtedy nie było takim oczywistym, popierali nazizm chcieli wygrać wojnę ale nie godzili się na masowe ludobójstwa czy zagazowywanie ludności terenów przejętych. Zobacz na Wilhelma Canarisa, od początku nazista i od początku działał/spiskował przeciwko Hitlerowi.

*

zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Miejsce : TVP1
Czas: Sobota 20.50
Zdarzenie: emisja... 9 KOMPANII !
Obecność : Obowiązkowa !

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Dokładnie!
W tamtym tygodniu widziałem zapowiedź ale nie podawali dokładnie kiedy. Niemniej jednak, już sam fakt emisji tego filmu był katalizatorem: trzeba obserwować TVP1... :)

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

czy ściągniecie filmu który jest wyświetlany w TV za którą płacę abonament to też piractwo (nie mam podłączonego pudła do mierzenia oglądalności xP), bo na 99.9% będzie lektor co w 100% dla mnie zabija przyjemność oglądania filmu :(

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

tez nie mam tv i do tego modem na którym nie sciagne nic :)

Moja mała "pasja"

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Nie nie tv mam, tylko nie mam pudła które mierzy oglądalność, co przekłada się na kase dla stacji :D

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

GrU pisze:
czy ściągniecie filmu który jest wyświetlany w TV za którą płacę abonament to też piractwo (nie mam podłączonego pudła do mierzenia oglądalności xP), bo na 99.9% będzie lektor co w 100% dla mnie zabija przyjemność oglądania filmu :(

Tak. To jest piractwo.

Przed chwilą film się skończył i powiem wam, że oceniam go na bardzo dobry. Czy propagandowy? Nie za bardzo - w końcu sami żołnierze mówią, iż zostali oszukani. Choć z drugiej strony fakt faktem, obrona wyglądała nieco inaczej. Chaos bitewny ukazany równie dobrze albo nawet i lepiej niż to miało miejsce np. w Szeregowcu Ryanie. Szkoda tylko, że pewnie zbyt szybko filmu w TV ponownie nie zobaczymy :|

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 31  Następna