Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1670 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 112  Następna

W najbliższych wyborach swój głos oddam na
Czas głosowania minął 10 paź 2007 20:16
Prawo i Sprawiedliwość (PiS) 8%  8%  [ 1 ]
Platforma Obywatelska (PO) 69%  69%  [ 9 ]
Lewica i Demokraci (LiD) 8%  8%  [ 1 ]
Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL) 8%  8%  [ 1 ]
Liga Polskich Rodzin (LPR) 8%  8%  [ 1 ]
Samoobrona 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 13
Autor Wiadomość
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

No fakt przekrecłam jego nazwisko :/

Mam pamiec bardziej słuchowa niz wzroowa :)
A na pewno ta pierwsza lepiej sie u mnie sprawdza co d oreszty to sie podpisuje :)

P.S.nie ogladam TRWAM :) z kilku powodów :) by nikogo nie urazic podam jako jeden taki, że nie mam tego programu :)

Moja mała "pasja"

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Len pisze:
To też mnie nie dziwi :] Zasadniczo, ludzie nie interesują się polityką. Znają tylko tych najpopularniejszych (tj. Tusk, Kaczyński, wspomniany Marcinkiewicz itd.). Polityk raz dopasowany do jednej partii będzie z nią kojarzony przez długi czas, nawet jeśli zdąży z niej uciec.

Dokładnie. Chyba że ten ktoś zmienia partię co +/- dwa lata (na każde wybory). :-D

Cytuj:
P.S.nie ogladam TRWAM z kilku powodów by nikogo nie urazic podam jako jeden taki, że nie mam tego programu

To dokładnie tak samo jak ja. :)

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Len pisze:
Tak czytam Wasze wypowiedzi i dochodzę do wniosku, że robicie tak samo jak media, które opisujecie. To znaczy, wybieracie informacje które chyba chcecie usłyszeć. Jeśli się wpatrzycie to zobaczycie, że PO jest partią równie często krytykowaną w mediach. Nie tak ostro jak PIS, to fakt (i być może dlatego nie zawsze zauważamy tą krytykę) ale to nie powinno nas specjalnie dziwić. PIS dało jeden z najmniej spokojnych okresów w polskiej polityce od 89r. i jeszcze wszyscy to dobrze pamiętają. Myślę, że minie sporo czasu zanim ta partia będzie traktowana na równi z innymi.

Jaahquubel pisze:
Dodajmy, że ostatnio wyszło, że większość wyborców PO nie wie kto jest przewodniczącym tej partii. Ponadto większość Polaków utożsamia Jana Rokitę z PO (oraz Leszka Millera z SLD i Kazimierza Marcinkiewicza z PiS).

To też mnie nie dziwi :] Zasadniczo, ludzie nie interesują się polityką. Znają tylko tych najpopularniejszych (tj. Tusk, Kaczyński, wspomniany Marcinkiewicz itd.). Polityk raz dopasowany do jednej partii będzie z nią kojarzony przez długi czas, nawet jeśli zdąży z niej uciec.
Tu musze sie z Tobą nie zgodzic. Czytam i mam nadzieje byc na bieżaco. PO jest partią krytykowana dopiero od niedawna. Jeszcze nie tak dawno nie wolno było w mediach nic beee na nia powiedziec.
I zeby było jasne. Nie jestem partyjna, nie kibicuje PiSowi czy PO.
Okres spokojny....
Co to był za okres?????
Kiedy kraj był rozdkradany?
Kiedy ludzie tacy jak Kiszczak, Wałesa snuli swoje watki?
Na naszych plecach budowali swoje majatki?
Ustawiali swoje dzieci???
Syn Wałesy jest kandydatem na Europosla!!!!!!!!!!!!!!!
Bandyta i przestępca.

Jezeli ma byc tak, że podobnym sprawom mówimy nie to ja bede za takim politykiem i partią.
Dzisiaj odrzucono projekt MSWiA na mocy którego policja zyskałaby mozliwosc scigania przestepców drogowych. Zwiazano rece Policji.
Duzo by pisac.

Dla mnie jasne było i jest, że rzad DT nie bedzie rzadem wolnym.
Niezaleznym.
A ja nie chce takiego rządu.

Moja mała "pasja"

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Olinka. Niech cię to nie dziwi. Za czasów rządów PIS ludzie mieli dosyć słuchania kolejnych kłótni polityków, którzy podobno byli w koalicji. Więc PO było dla nich wybawieniem. To tak jak z obecnym prezydentem USA. Obama jest taki super tylko dlatego, że jego poprzednik - G. Bush był taki słaby.

I miałem na myśli okres po upadku komunizmu. A skoro nie jesteś ani za PIS, ani za PO. A Wałęsę uważasz za złodzieja, choć nic mu nie udowodniono, to zaczynam się zastanawiać CZYM dla ciebie jest polityk :lol:

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Wałesa nie o złodziejstwo oskarżam :)

Polityk hmmmm wolałabym sie nie wyrażac ale moje zdanie na temat polityków ne przydałoby im splendoru.

I rozumiem ludzi, rozumiem chcec do spokoju i jakiej takiej stabilizacji tylko kurcze to jest takie skazanie sie na łaske lub niełaske własnie tych "polityków" a wcale tak byc nie musi. To wszystko zalezy od nas.

Moja mała "pasja"

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Od nas zależy czy wybierzemy tych co najładniej obiecują czy tych co najwięcej obiecują, a po wyborach to i tak 1 chu.., imo jedyną opcją jest, partia, mniejsza o to która, ma taką większość że nie musi się nikogo prosić o głosy, wtedy zaczęło by się zmieniać, może na złe może na dobre, ale coś by się w końcu ruszyło. "Polacy, obiecujemy wam 3 mln mieszkań .... do wybudowania" - by Neonówka xP

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Miałam jeszcze nadzieje, że PO sie zdecyduje na koalicje z PiSem, nie teraz ale zaraz po wyborach.
Była szansa bo jak swiat długi i szeroki nie ma jak zdrowa konkurencja.

Ale nie wypaliło i w sumie o to mam najwiekszy zal do PO.

Moja mała "pasja"

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Oj, ja dziękuję Bogu, że PO nie chciało koalicji z PISem. A to z bardzo prostej przyczyny, PIS to partia, która ma problemy z komunikacją. Oni nie potrafią się dogadać z żadną partią, nawet jeśli są z nimi w koalicji.

Na razie mamy względny spokój i niech tak zostanie.

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

No sorry ale PiS proponowało PO koalicję, dawali im ileś tam stołków, ale Tusk po przegranej na całej linii (pojazd po ambicji że nie został ani prezydentem ani premierem ?) i powiedzieli PiS'owi PiSsoff, potem ci "niby" chcieli ale tamci nie chcieli i takie cackanie się, co miał Jaruś zrobić, nie miał większości PO stroiło fohy został Andrzej i Roman xP. w pierwszych wyborach głosowałem na PiS, bo jakoś PO'owska prywatyzacja do mnie nie przemawia, ale po tym co wyczyniali po 2 latach głosowałem na ... PSL

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Len pisze:
Oj, ja dziękuję Bogu, że PO nie chciało koalicji z PISem. A to z bardzo prostej przyczyny, PIS to partia, która ma problemy z komunikacją. Oni nie potrafią się dogadać z żadną partią, nawet jeśli są z nimi w koalicji.

Na razie mamy względny spokój i niech tak zostanie.
Len czyli Ty uwazasz, że to problem z komunikacja?
Len o tym mozna mówic np w przypadku małzenstwa, relacji uczen-nauczyciel ale nie w przypadku polityki IMO.
Tu sa jasne przesłania i tu yła jasna propozycja.
50% urzedów miała wziac PO.

Tylko niestety nie było tam MSWiA a o to najbardziej PO chodziło, po co wiadomo to dzisiaj.
Po to by ministrem sprawiedliwosci był adwokat mafii. Zrobił co miałzrobic i mozna było go zdjac.

To co widze w naszym narodzie nazwałabym "Oczy szeroko zamkniete".

Moja mała "pasja"

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Hehe... bo tylko partia z poparciem na granicy wejścia do sejmu może być zdolna do koalicji z PISem. Strasznie dużo narzekacie. Trochę mi te wasze wypowiedzi przypominają codzienne konferencje pisowców gdzie starają się pokazać jak to źle się żyje w naszym kraju odkąd rządzi PO.

Olinka. Jeśli twierdzisz, że tam są jasne przesłania to chyba nie mówisz o polityce xD

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Narzekamy?

Wiesz podziwiam optymizm z jakim piszesz :)

Moze i to co pisze przypomina konferencje PiSu no coż takie sa fakty.
Trudno w dzisiejszej polityce znależc jakies swiatełko w tunelu a widzac kraj jak te szate o której mówił Radziwił co to ja kazdy w swoja strone szarpie to trudno nie narzekac.

Za narzekaniem ida czyny ale jak widac za mało ludzi wie co sie dzieje w kraju i z czego lub z wny kogo to sie dzieje.
Nie wystarczy powiedziec, że zrobimy druga Irlandie...
Naprawde Oczy szeroko zamkniete

Moja mała "pasja"

*

djt
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

A moim zdaniem mówienie o polityce w Polsce nie ma sensu. Szkoda żołądka.
Byłem zwolennikiem PiS, nie jestem i nie będę zwolennikiem PO. Na pochybel jednym i drugim. Życzę im długiej i bolesnej politycznej śmierci.
Polityka to praca na rzecz Państwa polskiego i polskich obywateli - dokładnie w takiej kolejności! To nie jest pierdolenie za przeproszeniem w telewizji o walce z kryzysem, wibratorach i obrzucaniu sie nawzajem błotem.
Wybacz, Len, ale żal mi Ciebie i podobnych Tobie wierzycieli tej zafajdanej proniemieckiej partii, która rządzi naszym ukochanym krajem, sądzących, że przywróci normalność...
Odnoszę wrażenie, że tracimy swego narodowego ducha, pierwszy raz od zarania polskiej państwowości. Źle to wróży.
Pozdrowienia.

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

djt zgadzam sie

Dlaczego takie Czechy potrafia o siebie zadbac. W kazdym dniu ich istnienia. Potrafia bronic swoich interesów.
Odcieli komunistów natychmiast kiedy było to mozliwe nie było grubych kresek.
Dlaczego zaraz po wojnie Panstwo ustaliło, że Sady nie przyjmuja roszczeń dotyczacych majatków.

Dzisiaj Polska ma multum takich soraw. A był czas kiedy mozna było (przed podpisaniem traktatu) taka uchwale podjac. Dlaczego tego nie zrobiono?

Szkoda słów.
Naprawde szkoda tego kraju.
Polak mądry po szkodzie a i tak później znajdzie sie ktos kto sie sprzeda.

Moja mała "pasja"

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Oglądałem tą Misję Specjalną co podała Olinka - naprawdę niezłe informacje... z drugiej strony, czy to ma aż tak globalne znaczenie? ZSRR chwiało się od dawna więc prędzej czy później i tak wszystko u nich i w "krajach podległych" musiało się rozsypać. Nie jest istotne czy ktoś się starał o wolność, czy dali mu na to przyzwolenie, czy to była tylko intryga - i tak i tak to musiało się stać.

Co zaś się tyczy partii. Gdyby teraz były wybory zagłosowałbym na PO. Dlaczego? Bo w innych kandydatach wcale nie widzę lepszej alternatywy.

*
Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów. Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 112  Następna