Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 453 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 31  Następna

Jakie filmy wolisz?
Sensacyjne 20%  20%  [ 10 ]
Komediowe 10%  10%  [ 5 ]
Dramaty 4%  4%  [ 2 ]
Horrory 12%  12%  [ 6 ]
Rysunkowe 0%  0%  [ 0 ]
Musicale 0%  0%  [ 0 ]
Science-Fiction 18%  18%  [ 9 ]
Fantasy 12%  12%  [ 6 ]
Wszystkie po troche 25%  25%  [ 13 ]
Liczba głosów : 51
Autor Wiadomość
Cell
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Chorąży
Chorąży

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Cell pisze:
http://www.filmweb.pl/Wideo+Zobacz+pierwszy+teaser+%22Dragonballa%22,News,id=46419

To będzie niezły niewypał... Chociaż, nawet fajny motyw z tą Bulmą z gun'amixD I Mai jest całkiem ładna :D A Bulma to nawet piękność :D A Piccolo - No comment...

patrząc na to wygląda jakby to był zwykły film karate czy cuś w ten deseń ...

a co to Rambo, jakoś nigdy nie przepadałem, najnowszego obejrzeć wypadało, oczywiste, i gdyby nie ten motyw z snajperką, i działo pod koniec to całkiem całkiem

*

Cell
Chorąży
Chorąży

"Chłopaki też płaczą" jest gut :) oglądałem to jeszcze w wakacje, ale dopiero teraz przypomniałem sobie tytuł ;]

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Dziś (a raczej wczoraj zważywszy na obecną godzinę :P) po raz kolejny obejrzałem film "Children Of Men" lub jak kto woli "Ludzki dzieci".

Film naprawdę gody polecenia, chociażby ze względu na wizję wykreowanego świata bez przyszłości. Jednak to nie ona tak bardzo przykuwa mnie do niego.

Jestem pełen podziwu dla ludzi, którzy zrealizowali tak wspaniałe zdjęcia. Film ucieka od wszędobylskiego i nazbyt częstego montażu. Scena próby ucieczki z miasta, a raczej z obozu imigrantów, w którym non stop prowadzone są walki nakręcona jest z jednej kamery, podążającej za głównym bohaterem. Sekwencja ta trwa prawie 8 minut, bohater "biegnie" przez miasto próbując odszukać dziecko, podczas gdy wokoło trwają walki, a ani razu nie została pocięta. Jeżeli ktoś tego nie widział, niech szybko nadrabia zaległości. IMO jest to jedna z najlepszych scen jaką kiedykolwiek widziałem.

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

moteel pisze:
Sekwencja ta trwa prawie 8 minut, bohater "biegnie" przez miasto próbując odszukać dziecko, podczas gdy wokoło trwają walki, a ani razu nie została pocięta.

Bardzo lubie filmy z tego typu scenami. Sa bardzo trudne do nakrecenia, bo nikt, ani aktorzy, ani statysci, ani operator nie maga popelnic zadnego bledu, a 8 min. to naprawde dlugo. Tego filmu nie widzialem ale nie wiem czy znasz moze "Oczy Weza" z Nicholasem Cage'm i Garym Sinise. Film zaczyna sie od trwajacej bodajze 15 (!) minut sceny bez ciec. Zreszta w calym filmie sporo jest takich scen, nawet napisy (a po nich jest fajny smaczek :) ). Lubie produkcje trudne technicznie do zrealizowania i wcale nie mam na mysli efektow specjalnych :) .

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

SIN CITY: MIASTO GRZECHU
Film pod tytułem "Sin City: Miasto grzechu" to najlepsza ekranizacja komiksu jaką kiedykolwiek udało się nakręcić. Reżyserami tego filmu jest duet Rodriguez - Miller. Warto przypomnieć fanom komiksu że seria Sin City składa się z trzech części. Główny wątek otwiera tytuł o nazwie "Klient ma zawsze rację". Po tej części obserwujemy kolejne przygody bohaterów w poszczególnych rozdziałach. Do obsady dobrano najbardziej znane gwiazdy amerykańskiego kina. Są to między innymi: Willis, Madsen, Owen, Alba, Del Toro, Wood, Rourke, Murphy oraz Rutger Hauer.

Film został zrealizowany w biało-czarnej oprawie które są z rzadka przecinane kolorami co daje Sin City mroczne przesłanie. Obskurne, brudne i cuchnące ulice czynią miasto w którym na każdym kroku krąży wszechmogące zło. Estetyka tego filmu przypomina nieco projekcje z lat 40. i 50. które ukazywały brutalny i odrażający świat zapełniony typami z spod ciemnej gwiazdy oraz demonicznych kobiet o morderczych instynktach. W sposób ten otrzymujemy bardzo ciekawą plastycznie i niemal znakomitą ekranizację komiksu która jest przejawem lekkiej literatury.

Sin City: Miasto grzechu jest filmem którego nie powinny oglądać dzieciaki poniżej 15 roku życia. Film ten wciąga magią swojego obrazu, narracji. Od Roberta Rodrigueza dostaliśmy wysmakowane i wizualne widowisko z fantastyczna obsada oraz film na piątkowy wieczór który ogląda się świetnie.

Polecam gorąco.

Obecnie wiadomo że mają powstawać kolejne części Sin City.

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Wigen pisze:
Sin City: Miasto grzechu" to najlepsza ekranizacja komiksu jaką kiedykolwiek udało się nakręcić.

sin city niezłe, ale najnowszy batman chyba może z nim konkurować do miana najlepszej ekranizacji komiksu ( głównie za sprawą fantastycznego jokera granego przez Heatha Ledgera )

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Śp Heatha Ledgera

Różnica jest taka że Batman to film na podstawie komiksu, a Sin City to hmmm ... animowany-filmowo-komiks, całość nakręcona na tzw "green screen" czy jakoś tak (tak samo jak 300), Sin City bardzo bardzo na tak, też każdemu polecam

EDIT:
Właśnie na TVP lecą "Piraci z Karaibów" i genialna rola Johnnego Deppa, który mimiką, gestykulacją i !!!GŁOSEM!!! stworzył Jacka, jest zabijany przez głos polskiego lektora ..., szkoda że wielu widzów nie usłyszy oryginału i nie poczuje jak klimatyczna jest ta postać.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Obejrzałem dzisiaj film na który nie miałem okazji pójść do kina a mianowicie Transformers. Film ten był na Canal +. Bardzo mi sie podobał. Bardzo widowiskowe efekty specjalne (szczególnie Autoboty i Deceptikony). Reżyserem filmu jest twórca Armageddonu i Bad Boysów Michael Bay.

Polecam.

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Coś filmy ostatnio jakoś nie spełniają moich oczekiwań hmm:
-Incredible Hulk - akurat nie lubię, co nie znaczy że przez to film był dobry, ogólna lipa
-Postal - tutaj dużych oczekiwań nie miałem, ale to co zobaczyłem ehh, nie polecam nikomu (2 dobre momenty, cała reszta kaszanka)
-Max Payne - to chyba największe rozczarowanie roku, spodziewałem się charakterystycznego bohatera, filmu najeżonego tym co w grze było 1 planowym dinksem bullet time :(, z super strzelani zrobili przegadany film, nie lubię rozpierduch-wszystko-movie, ale Maxa tak spie...
-007 - Old Bond Rules, obydwa filmy Danielem fail, gdzie te bajery, gadżety, zabaweczki, latająco-pływające samochody, teraz to jakiś parkour'owiec z pistoletem, z całej plejady Bondów Daniel mi najmniej pasuje do roli, ale to chyba wina scenarzystów n/c
-Doomsday - bardzo zabawny film, szkoda klawiatury marnować na jego komentowanie
-Wanted - yeah podkręcanie kul, i baju baju :D
-Zawodowcy - Pacino i DeNiro w jednym filmie, ehh cudo, szkoda że w roli policjantów a nie Boss'ów, ale film jak najbardziej na pozytyw.
-Mroczny Rycerz - godny polecenia
-American Gangster - nie dosyć że moja ulubiona tematyka to jeszcze na faktach, mmm miodzio
-Królowie ulicy - obejrzałem głowie z powodu "Neo", nie cudo, ale też nie jest zły, można obejrzeć
-Angielska Robota - może być
-John Rambo - gdyby nie ta snajperka rozwalająca głowy i odrzucająca denata na kilkanaście metrów + prucie do wszystkiego na końcu (pociski swoich omijały) film nawet bardzo bardzo pozytywny

To takie podsumowanie moje, filmów które pamiętam z 2008 (o setkach/dziesiątkach innych nie będę się rozpisywał, choć jestem w 100% pewien że o czymś zapomniałem)

Jeszcze z kategorii TV
-Dexter - serial nad seriale i nic więcej mówić nie trzeba
-Dr. House - długo nie mogłem się przełamać żeby zacząć oglądać na fali jego popularności (przykre doświadczenia z "Skazanym na śmierć"), ale jak już zacząłem oglądać to nie mogę przerwać - cudowny serial, ewentualnie sam House :D
-Mr. Monk - choć już leci jakiś czas nadal jestem stałym widzem
-Terminator, Kroniki Sary Conor - trudno się przestawić na "inną" Sare, czy brak Arnolda, ale po kilku epizodach daje radę
-Czas Honoru - taaaak polski serial, jedyny od dawna, na który czekałem od odcinka do odcinka, mimo wyolbrzymionych wątków miłosnych, z czego słynie TVP, miłe zaskoczenie, czekam na sezon 2.

EDIT:
zapomniałem dodać
rok 2008 jak i poprzednie nic nie zmieniły, nadal filmem numer jeden w historii całej kinematografii jest "The Godfather"

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Akcja filmu który dziś oglądałem w telewizji dzieje się we współczesnej Anglii. Bohaterem tego filmu jest zamaskowany mściciel. O jakim filmie mowa? A oczywiście o V jak Vendetta czyli komiksowa umowność znakomicie wkomponowana w rzeczywistość która nas otacza.

Anglia w tamtych latach to kraj nękany licznymi starciami władzy z protestującymi związkowcami. Kraj bliski jest anarchii i władza która dość mocno walczy o wniesienie spokoju i ładu. Tak właśnie w takich warunkach rodzi się postać o imieniu V. Zamaskowany mściciel który wypowiada wojnę totalitarnej władzy.

Film gorąco polecam fanom braci Wachowskich którzy są autorami scenariusza do filmu V jak Vendetta.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No właśnie miałem oglądać i był problem - na Polsacie też leciał bardzo dobry film, którego wcześniej nie oglądałem... tak więc V widziałem tylko podczas reklam no i zakończenie.

Mimo wszystko chyba nie zobaczyłbym nic nowego w tej kwestii ;)

*
zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Oglądałem. Wydał mi się ździebko śmieszny z początku , w połowie też, a i na końcu również. W sumie to nawet wart obejrzenia. ;)

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

V warto obejrzec i... warto w całosci :)
Ogladałam tylko dwa razy. Pierwszy kiedy bylismy u znajomych nie bardzo mozna było sie skupic na filmie i drugi juz w domu, na spokojnie.
Warto obejrzec.

Moja mała "pasja"

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Dobra wiadomość:
W poniedziałek około 22:30 leci na Polsacie film 44 minuty - sławny napad na bank z użyciem broni ciężkiej, film oparty na faktach.

Zła wiadomość:
W Wigilię znowu leci ten mały kurdupel na Polsacie... kiedy im się to znudzi?!

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 31  Następna